بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

میتوان جرم را از نظر عمومی جرم پیگیری کرد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۷ پاسخ ثبت شده

اگر برادری از خواهر خود شکایت کند مبنی بر رابطه تلفنی نامشروع با مردی (به کار بردن الفاظ و سخنان رکیک) با در نظر گرفتن این حقیقت که ادعا صحیح میباشد ولی چون پدر و پدربزرگ فوت شدن برادر قیم نیست و شاکی نیز نمیتواند باشد میتوان جرم را از نظر عمومی جرم پیگیری کرد؟؟؟ از زمان شکایت به مدت دوماه مکالمات تلفنی و پیامکی خواهر و اون اقا توسط مامورین رسیدگی به پرونده شنود شده، ایا اون اقا میتواند بخاطر شنود از برادر دختر شاکی شود؟؟ حکم قضایی درین باره چیه؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند برادر تنها می‌تواند اعلام‌کننده جرم باشد و پیگیری جنبه عمومی بر عهده دادستان است، اما نظری هم وجود دارد که برادر را به دلیل زیان معنوی و هتک حیثیت خانوادگی محق به شکایت می‌داند.

این قاعده کلی وجود دارد، اما جایگاه حقوقی شما در این پرونده به تلقی دادگاه از متضرر بودن یا رضایت طرفین ارتباط دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

نقش برادر در شکایت از رابطه نامشروع

در جنبه عمومی جرم، دادستان پیگیر پرونده است و طبق نظر اکثر وکلا شما تنها می‌توانید اعلام‌کننده جرم باشید تا محاکم در صورت صلاحدید ورود کنند. اگر رابطه با رضایت دو طرف بوده و مزاحمتی در کار نباشد، امکان ورود شخصی شما به‌عنوان شاکی طبق این دیدگاه وجود ندارد و شکایت رد می‌شود. با این حال، یک دیدگاه حقوقی نیز مطرح شده که اعضای خانواده از جمله برادر را به علت ورود صدمه به حیثیت و زیان معنوی، دارای حق شکایت در جرایم منافی عفت می‌داند.

منابع: ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
سعید ستوده پارسا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۳۵ مشاوره موفق

منظور از شاکی، شخصی است که از وقوع جرم، متحمل ضرر و زیان شده است و براساس ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، ضرر و زیان های قابل مطالبه، اعم است از زیان های مادی و معنوی و منافع ممکن الحصول و براساس تبصره یک آن ماده، زیان معنوی عبارت از صدمات روحی و هتک حیثیت و اعتبار شخصی، خانوادگی یا اجتماعی است. با این وصف همسر، برادر، پدر و مادر در جرایم منافی عفت می توانند در زمره شکات باشند.

ابراهیم صفری ۶ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۱۰۵ مشاوره موفق

باسلام
شما میتوانید صرفا اعلام جرم نمایید و در صورت صلاحدید محاکم قضایی ورود خواهند نمود .
شما در صورتی میتوانستید شخصا وارد دعوی شوید که فرد مزاحمت خواهر شما شده بود ولی چون الان طرفین شخصا رضایت به این امر دارند نمیتوانید شاکی باشید .

محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده
۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۸۸۰ مشاوره موفق

شما در صورتی میتوانستید شخصا وارد دعوی شوید که فرد مزاحمت خواهر شما شده بود....‌

محبوبه السادات حجازی ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰

شما در صورتی میتوانستید شخصا وارد دعوی شوید که فرد مزاحمت خواهر شما شده بود ولی چون الان طرفین شخصا رضایت به این امر دارند نمیتوانید شاکی باشید

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
محمد مهدی رضیان
محمد مهدی رضیان
۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۴۱ مشاوره موفق

شما در صورتی میتوانستید شخصا وارد دعوی شوید که فرد مزاحمت خواهر شما شده بود ...

سجاد فرهادی ۶ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۱۷ مشاوره موفق

با سلام
شاکی جنبه عمومی جرم دادستان میباشد، و سایر اشخاص صرفا تا حد اعلام جرم میتوانند دخیل در امر باشند

حامد فیض آبادی فراهانی
حامد فیض آبادی فراهانی
۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

درصورت شکایت از سوی شما شکایت ردمیشود.چون تنها متضرر حق شکایت دارد و برای جنبه عمومی دادستان.
نقش شما تنها اعلام کننده جرم است

۲۹۳ وکیل متخصص روابط نا مشروع آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال