بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

میتوان تقاضای اعمال ماده ۴۷۷ اختیارات رییس قوه قضاییه در خصوص آرای خلاف قانون و شرع بین نمود؟

پرسیده شده ۴ سال پیش ۶ پاسخ ثبت شده

با سلام. آیا بر روی آرای قطعی صادره از دیوان عدالت اداری میتوان تقاضای اعمال ماده ۴۷۷ اختیارات رییس قوه قضاییه در خصوص آرای خلاف قانون و شرغ بین نمود؟ با تشکر

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

درباره امکان اعمال ماده ۴۷۷ بر آرای دیوان عدالت اداری میان حقوقدانان اختلاف‌نظر وجود دارد؛ برخی آن را ممکن می‌دانند و گروهی معتقدند به دلیل قواعد خاص دیوان، باید از مسیر ماده ۷۹ یا ماده ۱۰۰ قانون دیوان عدالت اداری پیگیری شود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

اعمال اختیارات رییس قوه بر آرای دیوان عدالت

اکثر وکلا تقاضای رسیدگی ویژه برای آرای قطعی را در صورت خلاف بین شرع بودن ممکن می‌دانند. با این حال، در خصوص آرای دیوان عدالت اداری دیدگاه دیگری نیز مطرح است که این دیوان مشمول ماده ۴۷۷ نیست و اعتراض باید بر اساس ماده ۷۹ یا ماده ۱۰۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری پیش برود. بر این اساس، در صورت تشخیص رئیس قوه قضاییه یا رئیس دیوان مبنی بر خلاف بین شرع یا قانون بودن، پرونده جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم‌عرض ارجاع داده می‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۴ سال پیش
سید امیر دانشی

دکترای حقوق

۵٫۰ · ۱۳ مشاوره موفق

باسلام
وفق ماده ۷۹ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری درصورتی که رئیس قوه قضائیه یارئیس دیوان رای قطعی صادره از شعب دیوان را خلاف بین شرع ویاقانون تشخیص دهند رئیس دیوان فقط برای یکبار رای صادره را با ذکر دلیل به شعبه هم عرض ارجاع می نماید.

امیر ابوعلی ۴ سال پیش

کارشناس حقوقی

درود
در صورتی که رئیس قوه قضائیه رای قطعی صادره از هریک از مراجع قضائی را خلاف شرع بین تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال میکند تا در شعبی خاص که توسط رئیس قوه قضائیه برای این امر تخصیص می یابد رسیدگی و رای قطعی صادر نماید. شعب خاص مذکور مبنیا بر خلاف شرع بین اعلام شده، رای قطعی قبلی را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکلی و ماهوی به عمل می آورند و رای مقتضی صادر می نمایند.

مهسا شاه محمدی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۱ مشاوره موفق

سلام بله درصورت تشخیص رای خلاف بین شرع ، امکان ارجاع آن به شعبه هم عرض دیوان عالی وجود دارد

حدیثه علیمی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۱ مشاوره موفق

با سلام.
دیوان عدالت اداری مرجع قضایی محسوب نمی شود و مشمول ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری نمی گردد.
شرایط و موارد اعاده دادرسی از آراء دیوان عدالت اداری در ماده ۱۰۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، بیان شده است.

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
گل نوش ملکی
گل نوش ملکی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۶۲ مشاوره موفق

درخواست خود را می توانید مطرح نمایید

فائزه احمدی
فائزه احمدی تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۴۶۵ مشاوره موفق

باسلام واحترام بله این امکان وجود دارد

۳۰ وکیل متخصص کیفری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال