بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

میتواند بعضی از وسایل را خارج نموده و سپس ادعا نماید که طبق لیست سیاهه باید آن را تحویل دهم چکار کنم؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

با سلام
همسرم به منزل پدرش رفته و پس از اینکه تمکین بنده رد شد دادخواست استرداد جهیزیه داده. با توجه به اینکه کلید خانه را در اختیار دارد میتواند زمانی که من در محل کار هستم به منزل آمده و بعضی از وسایل را خارج نموده و سپس ادعا نماید که طبق لیست سیاهه باید آن را تحویل دهم
چکار کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

احتمال خروج وسایل توسط همسر وجود دارد و در صورت مفقود شدن اقلام سیاهه، ایشان می‌تواند بهای کارشناسی آن‌ها را مطالبه کند، هرچند قانوناً بردن جهیزیه باید با هماهنگی و حضور مأمور انجام شود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

پیشگیری از خروج پنهانی و ادعای کسر جهیزیه

استرداد قانونی جهیزیه باید با هماهنگی شما، بر اساس سیاهه و در حضور مأمور انجام شود. اگر ایشان وسایل را مخفیانه خارج کند و اقلام قیدشده در سیاهه موجود نباشد، می‌تواند از طریق کارشناسی بهای آن‌ها را مطالبه نماید. برای جلوگیری از این مشکل می‌توانید مغزی قفل درب خانه را تعویض کنید تا دسترسی نداشته باشند. همچنین می‌توانید از اقلام موجود صورت‌برداری کرده و امضای ایشان را بگیرید یا کل جهیزیه را پیش از بروز اختلاف، در حضور چند شاهد رسماً تحویل دهید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
محمدعلی رضائی برزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۷۷۳ مشاوره موفق

سلام و درود
در صورتی که سیاهه در زمان ازدواج تهیه شده باشد و مدت زمان زیادی از ازدواج نگذشته باشد باید کلیه جهیزیه قید شده در سیاهه را تحویل دهید، در صورت نبود آن اقلام زوجه میتواند با تقاضای کارشناسی مطالبه وجه اقلام مفقود شده را بخواهد، البته شما هم میتوانید مغزی قفل درب منزل را تعویض کنید تا دسترسی به جهیزیه امکان پذیر نباشد و یا قبل از اینکه چنین اتفاقی بیفتد در حضور شهود جهیزیه را تحویل زوجه بدهید تا مسئولیت و درگیری در این خصوص نداشته باشید.
موفق باشید.

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۴۴۷ مشاوره موفق

سلام
اقدام ایشان باید در حضور مامور و با هماهنگی شما بعمل اید و همچنین جهیزیه براساس سیاهه تنظیمی جمع اوری میشود

سارا علیپور ۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۷۸ مشاوره موفق

سلام
بله امکان این موضوع وجود دارد
در صورت امکان از اجناس داخل منزل صورت برداری نموده و به امضا ایشان برسانید

۲۶۴ وکیل متخصص استرداد جهیزیه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال