مگه به ثبت مراجعه نمیکنن برای المثنی و ثبت هم با توجه به سابقه پلاک سند المثنی صادر میکنه؟
با سلام خدمت کارشناسان عزیز . بنده سوالی مطرح کردم در سایت با محتوای :
اخیرا از طریق اقوام کپی از اظهار نامه های ثبتی مربوط به سال ۳۲ به دستمان رسیده مبنی بر این که چند شماره پلاک ثبتی در روستا ( زمین های خشک زاری و کشاورزی ) به نام پدربزرگم ثبت شده است . توضیح این که این دوستان که این کپی مدارک رو در اختیار ما گذاشتن میگن برگه های مذکور روزنامه رسمی سال ۳۲ هست که درواقع آگهی تحدید حدود زمین های اون منطقه است . توضیح این که محتوای این اظهارنامه ها این هست که مثلا
پلاک ۳۲۵ ( ابتدای برگه پلاک اصلی و بخش ثبتی تمام این املاک رو ذکر کرده مثلا بخش ۱۱ ثبت شهرستان ... پلاک ۴ اصلی ) آقای الف ۲۰ سهم مشاع و اقای ب ۱۵ سهم مشاع و اقای ج ۱۰ سهم مشاع از زمین شالیزاری ۳۰پیمانه موسوم به چال زمین .
یکی از این زمین ها که پلاک ثبتی هم داره به نام پدربرگ بنده ثبت شده که خبردار شدیم چندین سال است که تصرف شده و یک پرورش ماهی در اون تاسیس شده . در مورد همین زمین گویا ۵ سال پیش دعوایی مطرح شده بین متصرف فعلی و شخص دیگر ( که گویا متصرف فعلی زمین رو از ایشون چندین سال قبل خریده به موجب مبایعه نامه عادی ) که در حکم دادگاه متصرف با استناد به مبایعه نامه عادی سال ۴۰ ( که زمین مذکور (که ما ادعای مالکیت داریم و پلاک ثبتی سال ۳۲ به نام پدربزرگ بنده هست ) رو از شخص دیگری خریده و گویا با استناد به همین ــ مبایعه نامه عادی سال ۴۰ ــ و شهادت شهود گواهی اثبات مالکیت هم از دادگاه گرفته است .
حال سوالی که بنده دارم اینه اساسا این اگهی ثبتی که ماداریم و نوشته شده مرحله سوم هست ( دو مرحله قبل رو تاریخش ذکر شده در برگه ها ) میتونه قابل استناد باشه ؟ چون قطعا سند تک برگ نیست و برای ما هم این شک به وجود میاد که احتمالا صرف پلاک ثبتی به اسم شخص در اگهی ثبتی نمیتونه اثبات مالکیت کنه به همین خاطر برای اطمینان از وجود سند و سابقه ثبتی پلاک مذکور به اداره ثبت منطقه که مراجعه کردیم پاسخ درستی به ما داده نمیشه و میگن چون این برگه ها برای سال ۳۲ هست الان آرشیوش رو نداریم و ... . در مورد پلاک های ثبتی و زمین های دیگه هم که تو این اگهی ها به اسم پدربزرگتون هست ما اطلاعی از موقعیت دقیق زمین نداریم و باید از اهالی و قدیمی ها بپرسید .مگه میشه ازیک پلاک ثبتی سابقه ای وجود نداشته باشه تو اداره ثبت منطقه ؟ بالاخره وقتی پلاک ثبتی به وجود میاد از ابتدا باید نام مالکین و ... باشه دیگه ؟ اصلا این پلاک اولین بار توسط و به درخواست چه کسی صادر شده ؟ برای من عجیبه این پاسخ ثبت
و همانطور که عرض کردم اخیرا با توجه به حکم دادگاه متصرف فعلی ( ۵ سال پیش ) که ما تو روزنامه متوجهش شدیم ( احکام دادگاه رو تو روزنامه برای اعتراض و ... چاپ میکنن ) استناد متصرف که در واقع خواهان اون دعوی بود صرفا مبایعه نامه تنظیمی سال ۴۰ و شهادت شهود بوده و اشاره ای که سند رسمی داشتن زمین مذکور و سابقه ثبتی و ... در حکم نشده بود شک بنده بیشتر شد که احتمالا مالک پلاک ثبتی مذکور به لحاظ رسمی هنوز پدربزرگ بنده هست که متصرف در این مدت سند رسمی نگرفته و حال به موجب حکم دادگاه درخواست اثبات مالکیت کرده !!
ضمن عرض تشکر از دوستان ، همه کارشناسان در پاسخ فرمودن بار اثبات بر عهده مدعی هست و مدعی باید ثابت بکند . بزرگواران این که ( بار اثبات بر عهده مدعی هست ) که مشخصه !
پرسش بنده این بود آیا با توجه به مطالب ارائه شده امکان طرح دعوی هست یا خیر ؟ با توجه به همین کپی آگهی نوبتی امکان طرح دعوا هست یا خیر ؟ و این که ما چجور متوجه بشیم اون پلاک هنوز به نام ما هست یا خیر و سابقه ثبتی اون به چه نحو هست با توجه به این که ثبت پاسخی به ما نداد هنگام مراجعه ؟ آیا با استناد به این اگهی میشه طرح دعوی کرد و از دادگاه خواست ثبت رو ملزم به ارائه پاسخ و استعلام پلاک مذکور بکنه یا برای شروع دعوا باید مدرک دیگری داشت ؟ با توجه به این که ما هیچ مدرکی جز این نداریم و ثبت هم به ما جوابی نمیده در مورد پلاک مذکور چاره چیه ؟ کلا باید بیخیال موضوع شد ؟
ببخشید مواقعی که سند گم یا مفقود میشه تکلیف ملک و مالک چیه ؟ کسی سند گم کنه مالکیتش کان لم یکن میشه ؟؟