بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

مهریه و نفقه و طلاق

پرسیده شده ۱۱ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

سلام من عقد هستم عروسی نکرده ام مهریه ام 110 عدد سکه میباشد ایا نصف ان به من تعلق میگیرد؟
و ایا میتوانم نفقه ام را مطالبه کنم؟ایا نفقه به من میرسد؟
و نیز قصد طلاق دارم و شوهرم طلاق نمیدهد ایا با نگرفتن نفقه ام میتوانم طلاقم را از او بگیرم چون شنیده ام اگر نفقه ام را بگیرم راه طلاقم بسته میشود و نمیتوانم طلاق بگیرم؟؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

در صورت باکره بودن و عدم نزدیکی، نصف مهریه یعنی ۵۵ سکه به شما تعلق می‌گیرد و نفقه نیز در دوران عقد به شرط تمکین قابل مطالبه است. برخلاف تصور شما، دریافت یا مطالبه نفقه مانع طلاق نیست و حتی نپرداختن آن به مدت ۶ ماه می‌تواند دلیل قانونی برای طلاق باشد.

این قاعده کلی است و وضعیت نهایی طلاق به وضعیت پرداخت نفقه از سوی همسر یا نحوه تمکین شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

تکلیف مهریه، نفقه و طلاق در دوران عقد

اگر نزدیکی انجام نشده باشد و باکره باشید، نصف مهریه یعنی ۵۵ سکه به شما تعلق می‌گیرد. نفقه در دوران عقد به شرط تمکین قابل مطالبه است و گرفتن آن هرگز مانع طلاق نمی‌شود. در صورتی که همسرتان به مدت ۶ ماه نفقه را نپردازد، می‌توانید از طریق دادگاه اقدام به طلاق کنید. توجه داشته باشید که امتناع عمدی شما از دریافت نفقه ممکن است حق طلاق را از بین ببرد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ ماه پیش
مهدی حمیدی
مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

اگر نزدیکی انجام نشده باشد، در صورت طلاق فقط نصف مهریه یعنی ۵۵ سکه به شما تعلق می‌گیرد و در دوران عقد هم اگر تمکین داشته‌اید، نفقه قابل مطالبه است.
مطالبه نفقه مانع طلاق نیست؛ برعکس، اگر شوهر نفقه ندهد می‌تواند از دلایل قانونی شما برای درخواست طلاق از دادگاه باشد.

یلدا بزرگمهر
یلدا بزرگمهر تأیید‌شده
۱۱ سال پیش

همیار وکیل

۴٫۷ · ۲٬۱۴۱ مشاوره موفق

در صورت باکره بودن نصف مهر به شما تعلق خواهد گرفت وبا وقوع عقد نکاح نفقه تعلق گرفته و قابل مطالبه خواهد بود.و در صورتی که زوج به مدت 6 ماه از دادن نفقه خودداری نماید میتوانید اقدام به طلاق نمایید ولی در صورت امتناع شما از گرفتن نفقه این حق زایل خواهد شد.

با احترام

عصمت علی گل تبار آهنگرکلایی ۷ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۲۰ مشاوره موفق

باسلام.اگر نزدیکی انجام نشده باشد، در صورت طلاق فقط نصف مهریه یعنی ۵۵ سکه به شما تعلق می‌گیرد و در دوران عقد هم اگر تمکین داشته‌اید، نفقه قابل مطالبه است.
مطالبه نفقه مانع طلاق نیست؛ برعکس، اگر شوهر نفقه ندهد می‌تواند از دلایل قانونی شما برای درخواست طلاق از دادگاه باشد.

۲۸۰ وکیل متخصص طلاق از طرف زن آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال