بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

من بعد این همه سال سوءپیشینه دارم؟

پرسیده شده ۳ سال پیش ۲۲ پاسخ ثبت شده

سلام وقت بخیر
عذر میخوام من ۱۲سال پیش به خاطر رابطه ی نامشروع دادگاهی شدم ولی نه زندان رفتم نه شلاق فقط نقدی جریمه دادم میخواستم بدونم من الان بعد این همه سال سوءپیشینه دارم؟؟و اینکه من ازدواج کردم نمیخوام همسرم از اشتباه گذشته ی من با خبر شه از طرفی هم به اصرار همسرم به پاسپورت و ویزا داریم اقدام میکنیم آیا برا پاسپورت و ویزای روسیه نیاز به سوء پیشینه هست؟؟؟تو رو به خدا فقط جواب دقیق و بهم بگید سپاسگزارم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

محکومیت به جزای نقدی سوء‌پیشینه مؤثر کیفری ایجاد نمی‌کند و مانعی برای پاسپورت و ویزا نیست. همسرتان نیز از این موضوع مطلع نخواهد شد مگر اینکه به سامانه ثنای شما دسترسی داشته باشد.

این پاسخ بر مبنای این است که تنها مجازات قطعی شما جریمه نقدی بوده باشد و محکومیت دیگری نداشته باشید.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

عدم وجود سوءپیشینه مؤثر برای جریمه نقدی

محکومیت به پرداخت جزای نقدی طبق قانون موجب سوء‌پیشینه کیفری مؤثر نمی‌شود و پس از گذشت ۱۲ سال هیچ اثری از آن برای صدور ویزا باقی نمانده است. برای اطمینان خاطر می‌توانید از طریق سامانه ثنا یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی درخواست گواهی عدم سوء‌پیشینه ثبت کنید. همسر شما به اطلاعات این پرونده دسترسی نخواهد داشت مگر اینکه وارد حساب کاربری ثنای شما شود.

منابع: قانون مجازات اسلامی، مواد ۲۵ و ۲۶

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ سال پیش
مهرداد مهرپویا
مهرداد مهرپویا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۵۵۹ مشاوره موفق

درود بر شما؛
۱- خیر مطابق با ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی محکومیت به مجازات نقدی موجب محرومیت از حقوق اجتماعی(سوء پیشینه یا سابقه موثر کیفری) نمیگردد.
۲-همسر شما مطلع نمیگردد مگر آنکه بتواند وارد سامانه ثنای شما شود.
۳- برای صدور ویزا نیز مانعی وجود نخواهد داشت. موفق باشید

مصطفی عباسی
مصطفی عباسی تأیید‌شده
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۱۶۱ مشاوره موفق

با سلام مطابق مواد ۲۵ و ۲۶ قانون مجازات اسلامی و نوع و میزان محکومیت یاد شده در سوال و همچنین با توجه به گذشت مدت زمان مرور زمان، شما به هیچ وجه (سوء پیشینه کیفری موثر) ندارید و چنانچه تقاضای گواهی عدم سوء پیشینه از طریق سامانه برخط عدل ایران بنمایید در طول مدت حداکثر یک هفته از زمان ثبت تقاضا، گواهی عدم سوء پیشینه برای شما از طریق اداره سجل کیفری دادسرای محل سکونت صادر و از طریق سامانه ثنا برای شما ارسال خواهد گردید و شما به صورت پیامکی از صدور آن اطلاع خواهید یافت، ضمنا درخواست گواهی عدم سوء پیشینه خود را صرفا از طریق سامانه خودکاربری عدل ایران و یا نزدیکارین دفاتر الکترونیک خدمات قضایی، به دادسرای محلی که در آدرس ثنا قید کرده‌اید بایستی ارسال بفرمایید.

سعید معصومی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
علی رغم این تصور که هر کس جرمی را مرتکب بشود، در سابقه کیفری وی درج میشود، باید گفت سوء پیشینه، موضوعی نیست که در تمام جرایم به وجود بیاید. بلکه، سوء سابقه کیفری و آثار آن، صرفا در تحت شرایط و در مدت زمان مشخص شده در قانون، ایجاد میگردد. آن هم صرفا در صورتی که محکومیت از نوع حکم قطعی باشد. لذا، حضور در دادگاه و حتی صدور حکم غیر قطعی، سبب ایجاد سوء پیشینه نخواهد شد. این مطلب، یعنی سوء پیشینه کیفری را میتوان تحت عنوان مجازات های تبعی در نظر گرفت که در ضمن ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مشخص شده و به موجب آن، پس از ارتکاب جرایم عمدی خاصی، در مدت زمان معینی بعد از اجرای حکم قطعی، محکوم علیه، از برخی حقوق اجتماعی، نظیر شرکت در انتخابات و استخدام دولتی، محروم میگردد. بر اساس این ماده، محکومیت کیفری موثر یا مجازات های تبعی، در شرایطی ایجاد میشود که محکومیت متهم، جزء موارد زیر باشد :

محکومیت به مجازات های سالب حیات و حبس ابد: یعنی اگر شخص، مرتکب جرمی شده باشد که دادگاه وی را به حبس ابد و یا مجازات سلب کننده حق حیات (اعدام و قصاص) محکوم کرده باشد، به مدت هفت سال از تاریخ توقف اجرای حکم، سوء سابقه کیفری برای وی ایجاد میشود.
محکومیت به قطع عضو و یا قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده، بیش از نصف دیه مجنی علیه باشد: بدین معنا که اگر شخصی در پی ارتکاب جرمی، به قطع عضو و یا قصاص عضو محکوم شده باشد، سوء سابقه کیفری وی، در طول سه سال پس از اجرای حکم، برای او لحاظ خواهد شد؛ البته، در صورتی که دیه تعیین شده، بیش تر از نصف دیه کامل باشد.
محکومیت به نفی بلد و یا حبس تا درجه چهارم: اگر شخصی به موجب حکم قطعی دادگاه، به نفی بلد ( تبعید ) محکوم شده باشد و همچنین، در صورتی که شخص، محکوم به حبس تا درجه چهار (حبس بیشتر از پنج تا ده سال) شده باشد نیز به مدت سه سال سوء سابقه پیدا میکند.
محکومیت به شلاق حدی: صرفا در صورتی که متهم، محکوم به شلاق حدی ( و نه شلاق تعزیری ) شده باشد، به مدت دو سال سوء پیشینه کیفری، برای وی لحاظ میشود.
محکومیت به قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت، نصف دیه کامل و یا کمتر از نصف دیه باشد: در وضعیتی که متهم، به قصاص عضو محکوم شده و مبلغ دیه، نصف دیه کامل انسان یا کمتر بوده، به مدت دو سال محکومیت کیفری موثر یا سوء سابقه ایجاد میشود.
محکومیت به حبس درجه پنجم: در جرایمی که مرتکب آن، به حبس درجه پنجم محکوم شود، نیز سبب ایجاد شدن دو سال سوء پیشینه کیفری برای مرتکب خواهد شد. لازم به ذکر است که حبس درجه پنج، به حبسی گفته میشود که مدت آن، بیش از دو سال تا پنج سال باشد.

ذکر این نکته ضروری است که در غیر از موارد ذکر شده، محکومیت کیفری در پیشینه کیفری فرد محکوم درج خواهد شد. منتها در گواهی هایی که از مراجع مربوطه اخذ میشود، این سوء پیشینه قید نخواهد شد و فقط، در صورت وجود محکومیت های ذکر شده است که سوء پیشینه متهم، قید خواهد شد.

پانیذ قمشی بزرگ ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۵ مشاوره موفق

با سلام
موردی که فرمودید از موارد سو پیشینه کیفری محسوب نمی شود و جای نگرانی نیست.
برای گرفتن گواهی سو پیشینه دو روش وجود دارد که در روش اول خودتان می توانید در سامانه ثنا درخواست بدهید که ظرف مدت کوتاهی گواهی آماده می شود.در روش دوم می توانید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید و گواهی عدم سو پیشینه بگیرید. البته در هر دو این روش ها باید از قبل در سامانه ثنا عضویت داشته باشید.

نمایش ۱۸ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
فرشته نوری ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳۳۱ مشاوره موفق

با سلام،خیر سوء‌پیشینه ندارید.از طریق سامانه ثنا می توانید برای اخذ سوء‌پیشینه کیفری اقدام کنید تا خیالتان آسوده شود.

امین ولی زاده ۳ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱۹ مشاوره موفق

با درود ، خیر.سو سابقه کیفری موثر ندارید. از دفتر خدمات قضایی تقاضای صدور گواهی عدم سوء پیشینه کیفری نمایید که ظرف یک تا دو روز صادر می‌شود

علی اکبر یزدانی
علی اکبر یزدانی
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۵۳۵ مشاوره موفق

درود بر شما
با توجه به جرم ارتکابی ، مجازات مقرر و زمان سپری شده اصولن موضوع سوپیشینه برای شما منتفی ست.

محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده
۱۰ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۹۸۲ مشاوره موفق

در گواهی پاسپورت درج نمی‌شود...

حسن زاهدپاشا ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰

سلام این موضوعی که مطرح کردیداز موارد سوء پیشینه کیفری محسوب نمیگردد، میتوانید با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی گواهی عدم سوء پیشینه بگیرید.

محمد رضائی
محمد رضائی
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵۷ مشاوره موفق

با سلام
خیر، نگران نباشید. در صورت نیاز میتوانید گواهی سو پیشینه را بگیرید.

حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
خیر محکومیت مذکور سوء پیشینه محسوب نمی گردد.

ندا السادات روناسی ۱۰ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷۱ مشاوره موفق

با سلام
خیر، سوءپیشینه موثر ندارید و در گواهی پاسپورت درج نمی‌شود.

امین احمدی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۱۳ مشاوره موفق

این موضوع جز سوپیشینه شما محسوب نمی شود

احمدرضا کی پور ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۳۲۸ مشاوره موفق

سوء پیشینه برای شما محسوب نمیشود

اعلا قدیمی ۱۰ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۶ مشاوره موفق

جزای نقدی جزء سوابق کیفری ثبت نمیشود

سعید قیطانی ۱۰ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
خیر سو پیشینه محسوب نمی شود

محمد نادر مدبری ۳ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۱ مشاوره موفق

با سلام ، سوء پیشینه محسوب نمشود . می توانید ابتدا استعلام سوء پیشینه نمایید .

محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۸۳ مشاوره موفق

سلام سوپیشینه موثر ندارید

آسیه فتاحی امیردهی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳٬۳۸۹ مشاوره موفق

با سلام خیر سوپیشینه ندارید

محمدرضا توکلی ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۲۲۲ مشاوره موفق

باسلام سو پیشینه محسوب نمی شود

امیر ابوعلی ۳ سال پیش

کارشناس حقوقی

درود
خیر شما سوپیشنه ی ندارین

حسن آرین پور ۱۰ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام و عرض ادب ،خیر

۲۹۴ وکیل متخصص کیفری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید