اجاره ملک مسکونی از سال ۷۴ با پرداخت عوارض کسب و پیشه؛ آیا مالک می‌تواند مرا تخلیه کند؟

پرسیده شده ۱۰ سال پیش۱ پاسخ ثبت شده

ملکی را در سال ۱۳۷۴ به‌صورت مسکونی اجاره کرده‌ام. در این مدت عوارض کسب و پیشه را به شهرداری پرداخت کرده‌ام. آیا مالک می‌تواند مرا از ملک بیرون کند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

ملک مسکونی مشمول حق کسب و پیشه نمی‌شود و پرداخت عوارض کسب، مانع از تخلیه نیست. در صورت نداشتن یا تمدید نکردن قرارداد اجاره، مالک می‌تواند اقدام به تخلیه ملک کند.

این قاعده برای املاک مسکونی است، اما وضعیت فعلی قرارداد اجاره شما نتیجه را مشخص می‌کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان تخلیه ملک مسکونی بدون قرارداد معتبر

ملک مسکونی حتی با پرداخت عوارض به شهرداری، دارای حق کسب و پیشه محسوب نمی‌شود. مستاجر باید دارای قرارداد اجاره معتبر باشد یا آن را با مالک تمدید کرده باشد. در صورتی که قرارداد اجاره تمدید نشده باشد و مستاجر قراردادی نداشته باشد، مالک از نظر قانونی امکان اقدام برای تخلیه ملک را خواهد داشت.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
اکرم فرخ

اکرم فرخ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۷۸۲ نظر)

ملک مسکونی دارای حق کسب و پیشه نمیباشد و شما باید قرارداد اجاره داشته باشید و یا آن را تمدید کنید لذا در صورت نداشتن قرارداد مالک میتواند برای تخلیه اقدام کند.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید