بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

مطالبه سهم الارث از مادر و دو خواهر ناتنی به چه شکل است؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

با سلام و تشکر از وقتی که برای بنده می‌گذارید.

من دخترو تنها فرزند مشروع پدر و مادرم هستم پدرم فوت شده و در زمان حیات ایشون مادرم سالها با مردی رابطه پنهانی داشت و دو فرزند دختر از ان مرد به دنیا اورد، پدرم از این مطلب اطلاعی نداشت و فقط بعدها من و خواهرام که الان هم ازدواج کرده اند میدانیم و... پدرم یک ملک شخصی که سه دنگش به نام مادر مادر و سه دنگش به نام خودش بود و ماشبن و ... داشت که بعد از فوتش مادربزرگم از ما طلب ارث کرد و ما بر اساس وصیت نامه پدرم که ۱/۳ اموالش رو به مادرم داده بود از طریق دادگاه سهم ها را تقسیم کرده و داده شد. بنده در ان زمان سهم خودم را نگرفتم و مادرم ملک و ماشین را که ۶ دنگ به نامش بود فروخت و خانه ایی دیگر به نام خودش خرید.
دو خواهر هر دو حهاز مفصل گرفتند و الان هم مادرم وصیت نامه نوشته که هر نفر از ما دو دونگ از خانه بهمون برسه و.... من به مادرم گفتم تو میدونی که سهم من بیشتره و حالا که از کارت پشیمونی باید بیشتر به من سهم بدی چون از لحاظ شرعی من وارث هستم نه دخترهای تو منتها همه با من مخالفت کرده تند من برای احقاق حقوقم میخوام توی دادکاه طرح شکایت کنم، منتها اصلا نمیخواهم خانواده پدرم بفهمن و پاشون به دادگاه کشیده بشه و ابرو ریزی بشه و خواهر هام شوهرهاشون نفهمن که براشون مشکل ساز بشه. من با مادرم طرف هستم و ایشون باید این مسال رو درست کنه،
میخواستم بپرسم ایا امکانش هست که من به این صورت بتونم شکایتی بکنم و اصلا ایا من خقی دارم الان؟ یا نه؟
اگر مادرمو دادگاه بخواد میگه جریانه بچه هاش و رابطه شو، چون الان زن مومن و بسیار درستکاری شده و پشیمانه اما بجث پول و مال که باشه اصلا حاضر نیست. من بهش گفتم شما لاید سه دنگ از خانه رو بزنی به نام من و سه دنگ بقیه که مال خودت هست به صورت قانونی بین ما تقسیم بشه که ایشون اصلا راضی نیست
در ضمن پدر من حدود ۲۰۰ گرم طلای ساخته برای ایشان خربده و مادرم الان این طلا رو داره، ولی طلاها هم که تماما با پول زحمتکشب و کار مداوم پدر من بوده یا خرج خودش میکنه یا به دخترهاش میده و در اخر هم میهواد بین نوه ها و دخترها تقسیم کنه.
در ضمن بنده فرزند بزرگ هستم و ازدواج نکردم.
ممنون میشم که راهنماییم کنید.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

برای احقاق حق خود باید ابتدا دادخواست انحصار وراثت بدهید، زیرا فرزندانی که از پدر دیگری باشند از پدر شما ارث نمی‌برند و ترکه تنها میان شما و مادرتان تقسیم می‌شود؛ سپس می‌توانید دادخواست تقسیم ترکه را مطرح کنید.

این شیوه قانونی مسیر کلی پیگیری ارث است، اما وضعیت اسناد انتقال ملک و وصیت‌نامه ثبت‌شده شرایط پرونده شما را تعیین می‌کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

نحوه مطالبه سهم‌الارث پدری از مادر

اگر خواهران شما از پدر دیگری باشند، به هیچ عنوان وارث پدرتان محسوب نمی‌شوند و کل ترکه پدری فقط به شما و مادرتان می‌رسد. در گام نخست باید دادخواست گواهی انحصار وراثت بدهید تا ورثه واقعی پدر رسماً مشخص شوند. پس از آن برای تفکیک و دریافت حقوق مالی خود، لازم است دادخواست تقسیم ترکه را به دادگاه ارائه نمایید. بهتر است این اقدامات را تا زمانی که مادر در قید حیات است پیگیری کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
جبار نادری

کارشناس حقوقی

سلام
شما در وحله اول باید دادخواست انحصار ورثه کنید اگر خواهر ها ناتنی واز پدر دیگری باشند جز ورثه پدریبه حساب نمی آیند وکل ماترک به شما ومادر می رسه تا مادر فوت نشده این کار انجام دهید که در حق شما ظلم نشود

حسین حاجی زاده ۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۸۰۵ مشاوره موفق

دادخواست تقسیم ترکه به دادگاه تقدیم کنید

امید داوری
امید داوری
۶ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۸ · ۱٬۰۲۳ مشاوره موفق

درخواست تقسیم ترکه کنید

۱۷ وکیل متخصص ارث آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید