بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

مطالبه خسارات بر اساس دادخواست که قبلا بابت وکالت کاری رد شده

پرسیده شده ۲ سال پیش ۱۰ پاسخ ثبت شده

با سلام و عرض ارادت خدمت وکلای ارزشمند بنیاد. بنده یک گلخانه دارم که از مالک اولیه در قالب وکالتنامه‌ تام‌الاختیار خریداری کردم (چون امکان انتقال وجود نداشت و کلیه مدارک کماکان به نام مالک اولیه است). طی دادخواست حقوقی از اداره برق به دلیل قطع برق (بدون دلیل و هماهنگی) مطالبه خسارت نمودم. تامین دلیل به نام مالک اولیه تنظیم شد، اما دادخواست اصلی رو خودم به عنوان وکیل ارائه نمودم. در دادگاه بدوی اداره برق به پرداخت خسارت در حق بنده محکوم شد اما در دادگاه تجدیدنظر سمت بنده را به دلیل اینکه با وکالتنامه محضری امکان طرح دعوی نداشتم و حداکثر با اختیارات واصله در وکالتنامه امکان اخذ وکیل به نام مالک اولیه داشتم ایراد وارد کرد و به استناد ماده ۳۵۸ و بعد ۵ ماده ۸۴و ۸۹ قرار رد دعوا صادر شد. اگر بنده به همراه مالک اولیه مجددا دعوی را به لحاظ شکلی درست طرح نماییم، آیا با توجه به گذشت ۲ سال از دادخواست قبلی، امکان مطالبه خسارات با کارشناسی آن زمان که مصون از اعتراض بوده و تا الان مشمول تاخیر تادیه نیز شده است را می‌توان طرح و مطالبه نمود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

طرح مجدد دعوا فقط با حضور مالک اصلی یا از طریق وکیل دادگستری امکان‌پذیر است. گزارش کارشناسی قبلی برای دادگاه جدید الزام‌آور نیست و احتمالاً موضوع دوباره به کارشناسی ارجاع می‌شود، هرچند می‌توانید به آن استناد کنید.

امکان دریافت اصل خسارت و نحوه محاسبه تأخیر تأدیه به مفاد دادخواست و نظر قاضی جدید بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

نحوه طرح مجدد دعوای خسارت پس از رد دعوا

وکالت محضری به تنهایی برای طرح دعوا در دادگاه کافی نیست و دعوای جدید باید توسط خود مالک اولیه یا توسط وکیل دادگستری از جانب او مطرح شود. در دادخواست جدید می‌توانید به پرونده و نظر کارشناسی قبلی استناد کنید، اما دادگاه الزامی به پذیرش ارزیابی گذشته ندارد و امر مجدداً به کارشناسی ارجاع خواهد شد. در صورت وجود شرایط، مطالبه خسارت تأخیر تأدیه یا ارزیابی خسارت به نرخ روز قابل پیگیری است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۲ سال پیش
مهرداد مهرپویا
مهرداد مهرپویا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۵۵۹ مشاوره موفق

درود بر شما
داشتن وکالتنامه به تنهایی به هیچوجه به معنای مالکیت نمیباشد حتی اگر تام و بلاعزل باشد مگر اینکه به موجب آن، یا مبایعه نامه تنظیم و منعقد شده باشد و یا مالکیت به صورت رسمی در دفترخانه منتقل شده باشد.
بنابراین در حال حاضر شما صرفا وکیل مدنی و محضری مالک میباشید و طبق رای قطعی صادره که درست هم صادر شده است، شما صرفا اگر اختیار داشته باشید میتوانید اقدام به گرفتن وکیل دادگستری نمائید و توسط یک وکیل دادگستری یا وکیل مرکز وکلای قوه قضائیه اقدام به طرح دعوای جدید نمائید و البته میتوانید به حکم بدوی قبلی و نیز نظریه کارشناسی قبل استناد نمائید و خسارت اصلی را نیز با خسارت ناشی از کاهش ارزش پول مطالبه نمائید. ضمنا دادگاه در دعوای جدید، هیچ الزامی به تبعیت از رای صادره و نظریه کارشناسی سابق ندارد و اساسا نمیتواند به آنها استناد کند ولی صرفا شما میتوانید از آنها به عنوان اماره ای قوی در جهت اثبات دعوای جدید خود استفاده نمائید.
موفق باشید
موفق باشید

سیدمحمدحسن محدث حسینی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱ مشاوره موفق

باسلام
پاسخ :
۱_بله میتوانید اقدام کنید . اما مالک باید خواهان دعوی اصلی باشند نه شما‌ .
۲_ شما فقط میتوانید با وکالت خود به یک وکیل دادگستری از طرف مالک وکالت دهید. (در این موردهم بازهم خواهان دعوی شما مباید باشید )
۳_پس از اینکه اقدام کردید دوباره کارشناسی صورت میگیره و دادگاه ممکنه به اون کارشناسی قبلی ترتیب اثر نده . حدود ۱۰۰ درصد ترتیب اثر نمیده .
۴_ به نظر من خسارت تاخیر تادیه از الان تعلق میگیره نه از زمان قبل ‌
اما راهش اینه که شما رفت کارشناسی بگین قیمت قبلی و رضایت دارید . بعدش که رای گرفتید با قیمت قبلی دادخواست خسارت تاخیر تادیه از اون تاریخ اول تا یوالوصول رو مطرح کنید .
این یک راه حل است . اما با وکیل پیش برید

حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
جهت طرح دعوای مجدد بایستی مالک اصالتا اقدام نماید یا شما به نیابت از ایشان به وکیل دادگستری وکالت اعطا کنید. امکان استناد به نظریه کارشناسی قبلی به عنوان دلیل وجود ندارد و بایستی مجددا تشخیص امر به کارشناسی ارجاع شود.

الهام دامغانی ثانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲٬۹۷۶ مشاوره موفق

با سلام
جهت طرح دعوی مجدد مالک اصالتا و یا شما به نمایندگی از ایشان به وکیل دادگستری اعطا وکالت نمایید

نمایش ۶ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۸۰ مشاوره موفق

سلام مشکلی نیست و می توانید مجدد شخص اصلی خواسته را مطرح نماید

محمدرضا توکلی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۱۶۶ مشاوره موفق

با سلام در صورت رفع ایراد شکلی امکان اقدام مجدد هست کارشناسی دوباره باید انجام شود

غزال زارعی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۲ · ۴۶ مشاوره موفق

سلام دادخواست و دادنامه شما باید بررسی شود در صورت وجود شرایط مطالبه در دادخواست ، امکان دریافت خسارت تاخیر تادیه وجود دارد

ندا نظری قهنویه ۲ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۷ مشاوره موفق

سلام مالک اصالتا اقدام کند و یا وکیل دادگستری از جانب اصیل می‌تواند اقدام به طرح دعوا کند

حسین حسن زاده ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام و خداقوت
مجددا با اعطای وکالت به وکیل دادگستری یا توسط خود مالک اقدام نموده و باتوجه به شرح شما، اصل خسارت و تاخیر تادیه قابل وصول است.کارشناسی به تاریخ روز به نفع شما است. به پرونده قبلی هم استناد کنید.

سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
باید دادخواست جدیدی تقدیم شود

۱۹ وکیل متخصص ملکی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال