بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

قطع عصب زبان حین جراحی دندان عقل؛ تقصیر پزشک و میزان ارش چقدر است؟

پرسیده شده ۱۲ سال پیش ۷ پاسخ ثبت شده

حدود ۵ ماه پیش برای خارج کردن دندان عقل تحت جراحی قرار گرفتم. پس از عمل، نصف زبانم بی‌حس شد که در دندانپزشکی به آن پارستزی می‌گویند. این عارضه معمولاً طی چند روز تا چند ماه بهبود می‌یابد، اما هنوز بهبود نیافته‌ام؛ نصف زبانم حس چشایی ندارد و گاهی هنگام صحبت کردن دچار اشکال می‌شوم. شکایت خود را ثبت کرده‌ام و باید به سازمان نظام پزشکی مراجعه کنم. می‌خواهم بدانم آیا در موارد مشابه پزشک مقصر شناخته می‌شود و میزان ارش قابل مطالبه چقدر است؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

مسئولیت پزشک و پرداخت ارش مشروط به این است که کمیسیون پزشکی قانونی یا نظام پزشکی، رعایت نشدن موازین علمی و فنی یا قصور پزشک را احراز کند. در صورت تایید قصور، میزان ارش آسیب به عصب زبان عدد ثابتی ندارد و بر اساس شدت آسیب و دائمی یا موقت بودن آن توسط پزشکی قانونی و دادگاه تعیین می‌شود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مسئولیت پزشک و تعیین ارش آسیب عصب زبان

اگر دندانپزشک موازین علمی و مقررات پزشکی را رعایت کرده باشد ضامن نیست، اما در صورت اثبات تقصیر یا قصور در کمیسیون تخصصی، مسئول جبران خسارت خواهد بود. با توجه به گذشت ۵ ماه و عدم بهبود، احتمال دائمی بودن آسیب در پزشکی قانونی ارزیابی می‌شود. چنانچه عارضه ناشی از قصور باشد، میزان ارش عدد ثابتی ندارد و بر اساس نوع، شدت آسیب و موقت یا دائمی بودن آن توسط پزشکی قانونی مشخص و از سوی دادگاه تعیین می‌گردد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۸ ماه پیش
فاطمه صفایی پور  زمانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۹ مشاوره موفق

با سلام
بله، قابل پیگیری است اما مقصر شناخته‌شدن پزشک به نظر کمیسیون بستگی دارد.
اگر آسیب عصب خارج از موازین علمی بوده : قصور ثابت می‌شود
اگر عارضه اجتناب‌ناپذیر تشخیص شود : قصور ندارد
با گذشت ۵ ماه و عدم بهبود، احتمال دائمی بودن آسیب بررسی می‌شود.
ارش عدد ثابت ندارد و درصدی از دیه کامل است (توسط کمیسیون تعیین می‌شود).

آناهیتا احمدی
آناهیتا احمدی
۱۲ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۸۳۶ مشاوره موفق

با سلام

اگر عمل پزشک مطابق با موازین و مقرارت پزشکی باشد ضامن نیست در غیر اینصورت باید دیه را پرداخت نماید و میزان دیه و یا ارش با توجه به نوع و میزان آسیبی که وارده شده بعد از گواهی پزشک قانونی توسط دادگاه تعیین می شود.

موفق باشید

مهدی حمیدی
مهدی حمیدی
۸ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

اگر کمیسیون پزشکی قانونی تقصیر یا قصور دندانپزشک را احراز کند، پزشک مسئول پرداخت ارش قطع یا آسیب عصب زبان است و میزان ارش بسته به دائمی یا موقتی بودن عارضه توسط پزشکی قانونی تعیین می‌شود.

عصمت علی گل تبار آهنگرکلایی ۸ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۲۰ مشاوره موفق

سلام.درصورت عدم رعایت مسایل فنی میتوانید از نظام پزشکی پیگیری وشکایت کنید.

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
مجتبی عاشوری
مجتبی عاشوری
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۴۹۰ مشاوره موفق

با درود اگر تخلف یا قصوری صورت گرفته باشد مسؤل است

عذرا نصرآبادی ۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۴۵ مشاوره موفق

اگر عمل پزشک مطابق با موازین و مقرارت پزشکی باشد ضامن نیست

مهسا خاکپور
مهسا خاکپور
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۳۱ مشاوره موفق

درصورت عدم رعایت مسایل فنی به نظام پزشکی شکایت کنید

۳۰۳ وکیل متخصص جرایم پزشکی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید