مدت زمان شکایت، مجازات و تفاوت اعاده حیثیت و افترا

پرسیده شده
۶ پاسخ ۶۳ #17751300

با سلام و احترام، شخصی علیه اینجانب اتهامات متعدد و بی اساس و واهی زده که در بعضی از اتهام‌ات حکم برائت و منع تعقیب صادر شده و برای بعضی هنوز رای صادر نشده، لذا اینجانب قصد دارم بعد از صدور همه‌ی آرای دادگاه، علیه ایشان به اتهام اعاده حیثیت و افترا شکایت کنم.
آیا اعاده حیثیت یا افترا مدت زمان دارد؟ عنوان شکایت افترا و اعاده حیثیت یکی هستند؟ برای شکایت اعاده حیثیت فقط حکم برائت یا منع تعقیب کافی‌است؟ در غیر اینصورت چه مدارکی لازم است؟ مجازات اعاده حیثیت چیست؟

مشاوره حقوقی کیفری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام تحت عنوان افترا قابل شکایت می‌باشد اما می‌بایست سوء نیت اثبات شود هر طرح دعوایی شامل افترا نمی‌شود

سلام ظرف یکسال از تاریخ وقوع جرم یا قطعیت قرار منع تعقیب نسبت به شکایت با عنوان تهمت و یا افترا شکایت کنید و مجازات آن جزای نقدی است .

با سلام
می توانید تحت عنوان افترا شکایت مطرح کنید ولی بایستی سوء نیت متهم را اثبات کنید، البته طرح دعاوی متعدد توسط وی، اماره ای بر وجود سوءنیت می باشد. در صورت اثبات، مجازات آن جزای نقدی می باشد.

با سلام
شما می توانید طرح دعوا کنید ولی از آنجایی که هر فردی باتوجه به ادله ای که دارد می تواند طرح دعوا کند و ضمن اینکه منع تعقیب بخورد معمولا نمی توان بعد از آن به جرم افتراء علیه ایشان طرح دعوا کرد

اعاده حیثیت با افتراء از عنوان مجرمانه تفاوتی ندارد، اما اگر در اثر ارتکاب جرمی، به جز ضرر مادی، ضرر معنوی هم به بزهدیده برسد، این موضوع نیز قابل مطالبه خواهد بود. اما در موضوع شما، رویه محاکم اینست صرف یکبار شکایت را مشمول افتراء نمی‌دانند. مثلا اگر شخصی یک شکایت را با وجود این در محاکم مورد پذیرش قرار نگرفته و رد شده، چندین بار دیگر طرح نماید، اینجا معمولا وقوع افتراء را محرز می دانند، اما یکبار شکایت کردن را در رویه قضات جرم نمی دانند. البته شما می توانید شکایت کنید، اما به احتمال زیاد شکایت با منع تعقیب یا برائت روبرو خواهدشد.

سلام اصل بر اثبات سوءنیت طرف مقابل که وجود آرای متعدد برائت و قرارهای منع تعقیب اماره ای بر سؤنیت است مهلت شکایت یکسال از تاریخ وقوع یا اطلاع است