بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

مجازات تهدید به پخش عکس قابل تقلیل هست؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

باسلام. والا آبان ماه تو برنامه نزدیکا ایرانی یه گروه اجتماعی زدم اونجا با یه خانومی چت کردم و آشنا شدیم بعد که شماره گرفتیم و بیشتر آشنا شدیم براش یه مبلغی پول فرستادم که خانوم بعد دریافت پول ارتباطشو باهام قط کرد منم از سر نادانی تهدیدش کردم که عکساشو پخش میکنم اونم ازم شکایت کرده و حالا ۵۰ ضربه شلاق برام در آورده سوالم اینه چطور کسی و که ندیدم نمیدونم عکسای خودش هست یا نه و منم دادگاه رفتم همین حرفارو براشون زدم برام ۵۰ ضربه شلاق درمیارن من عکسی هم ازش پخش نکردم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

جرم تهدید با بیانِ آن محقق می‌شود حتی اگر عکسی منتشر نشده باشد یا وجود نداشته باشد، اما امکان درخواست تخفیف و کاهش مجازات وجود دارد.

اینکه مجازات شما کم شود یا نه، به مواردی مثل اقدام در مهلت تجدیدنظر یا جلب رضایت شاکی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان کاهش و تخفیف مجازات شلاق به دلیل تهدید

صرف تهدید کردن به پخش عکس حتی اگر عکسی نداشته باشید یا آن را منتشر نکرده باشید، از نظر قانون جرم است و دادگاه به دلیل همان تهدید حکم صادر کرده است. با این حال به دلیل منتشر نشدن عکس، حکم پنجاه ضربه شلاق قابل اعتراض است و احتمال نقض یا کاهش آن در مرحله تجدیدنظر وجود دارد. همچنین با توجه به قابل گذشت بودن این جرم، در صورت جلب رضایت شاکی یا با استناد به موارد تخفیف قانونی می‌توانید از دادگاه تقاضای کاهش، تعلیق یا عدم اجرای مجازات را مطرح کنید.

منابع: قانون مجازات اسلامی، مواد ۳۷، ۳۸ و ۶۶۹

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۸ ماه پیش
پدرام مقدس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

در حقوق کیفری ایران، جرم تهدید با صرف گفتن تهدید محقق می‌شود و قانون بررسی نمی‌کند که شما واقعا عکس داشته‌اید یا طرف مقابل را دیده‌اید یا نه. مطابق ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی، همین که به کسی بگویید عکس‌هایت را پخش می‌کنم و موجب ترس و شکایت او شوید، جرم کامل است؛ حتی اگر هیچ عکسی وجود نداشته باشد و حتی اگر هیچ چیزی منتشر نشده باشد.
بنابراین دادگاه به‌خاطر «پخش عکس» شما را محکوم نکرده، بلکه به‌خاطر صرف تهدید به پخش حکم شلاق تعزیری صادر کرده است. دفاع شما مبنی بر اینکه عکس واقعی نداشته‌اید یا شخص را از نزدیک ندیده‌اید، از نظر قانون مانع تحقق جرم نیست.
نکته مهم این است که این جرم قابل گذشت است و در صورت جلب رضایت شاکی یا درخواست تخفیف در تجدیدنظر، امکان کاهش، تعلیق یا عدم اجرای شلاق وجود دارد.

محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده
۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۸۹۶ مشاوره موفق

سلام....در صورت عدم انتشار عکس و اگر به صرف تهدید چنین حکمی صادر شده باشد بسیار سنگین بوده و احتمال نقض در مرحله تجدیدنظر زیاد است .

احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده
۶ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۲۸۰ مشاوره موفق

در صورت عدم انتشار عکس و اگر به صرف تهدید چنین حکمی صادر شده باشد بسیار سنگین بوده و احتمال نقض در مرحله تجدیدنظر زیاد است .

جبار نادری ۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

درخواست تخفیف مجازات از شعبه صادر کننده رای بخواه مستندا به مواد ۳۷و۳۸ ق م ا

۳۰۰ وکیل متخصص تهدید آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال