بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

مادر فرزندانم از ملاقات و بردن فرزندان در روز جمعه امتناع می کند، آیا کار ایشان قانونی است؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

حضانت دو فرزند دخترم بر عهده مادر شان می باشد و ملاقات فرزندانم از عصر روز پنجشنبه تا عصر روز جمعه تعیین شده است در روزهایی که عصر پنجشنبه فرصت نکنم برای ملاقات و بردن فرزندانم برسم مادر فرزندانم از ملاقات و بردن فرزندان در روز جمعه که صبح ببرم شان و عصر جمعه برگردانم انها را امتناع و جلوگیری می کند آیا این کار ایشان قانونی است؟ و در صورتی که غیر قانونی است چه اقدامی بایستی بکنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

ممانعت مادر از ملاقات فرزندان غیرقانونی و جرم است و می‌توانید از طریق دادگاه، کلانتری یا طرح شکایت کیفری موضوع را پیگیری کنید.

این حکم کلی است، اما نحوه اقدام و نتیجه شکایت به ساعت دقیق تعیین‌شده در حکم دادگاه و نحوه صورت‌جلسه کردن ممانعت بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

غیرقانونی بودن جلوگیری از ملاقات فرزند

ممانعت مادر از تحویل فرزندان در زمان مقرر قانونی نیست و جرم محسوب می‌شود. مسئول حضانت در صورت جلوگیری از ملاقات، به جزای نقدی یا حبس محکوم خواهد شد. برای پیگیری این موضوع می‌توانید مراتب را به دادگاه اطلاع داده، از طریق کلانتری پیگیری کنید و علیه مادر شکایت کیفری انجام دهید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

رستم علی اکبری
رستم علی اکبری
۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

۵٫۰ · ۱ مشاوره موفق

طبق مواد ۵۴ قانون‌حمایت از خانواده و ماده۶۳۲ قانون تعزیرات عمل وی فاقد وجاهت قانونی است و می توانید علیه وی شکایت نمایید

سعید ستوده پارسا ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۳۵ مشاوره موفق

وفق ماده ۵۴ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ هرگاه مسئول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند یا مانع ملاقات طفل با اشخاص ذی حق شود، برای بار اول به پرداخت جزای نقدی درجه هشت و درصورت تکرار به حداکثر مجازات مذکور محکوم می شود.
وفق ماده ۶۳۲ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ اگر کسی از دادن طفلی که به او سپرده شده است در موقع مطالبه اشخاصی که قانونا حق مطالبه دارند امتناع کند به ‌مجازات از سه ماه تا شش ماه حبس یا به جزای نقدی از یک میلیون‌ و پانصد هزار تا سه میلیون ریال محکوم خواهد شد.

فردین حسین نژاد
فردین حسین نژاد
۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱٬۲۶۲ مشاوره موفق

"با سلام"
بهتر است موضوع را به دادگاه اطلاع داده و از کلانتری پیگیری نمایید

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
حسن آرین پور ۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام ،هرگاه مسئول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند یا مانع ملاقات طفل با اشخاص ذی حق شود، برای بار اول به پرداخت جزای نقدی درجه هشت و درصورت تکرار به حداکثر مجازات مذکور محکوم می شود.

۷۴ وکیل متخصص ملاقات فرزند آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید