بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

مادرم با وکالتی که از ما دارد می تواند یک سند قطعی تک برگی به نام خود بگیرد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

با سلام، پدر فوت کردن و ۵ فرزند هستیم همه فرزندان به اتفاق هم به مادرمان وکالت دادیم که سند ملک به نام ایشان شود
اداره ثبت گفته باید سند تک برگی بشه چون قدیمی هست و دفتر اسناد رسمی به تعداد ما فرزندان سند تک برگی میخواهد صادر کند و بعد از این مراحل و استعلام از اداره ثبت یک سند کلی به نام مادرم صادر شود. ما انحصار ورثه هم انجام دادیم.
دیگر به تعداد فرزندان سند تک برگی صادر نشود؟ و چرا مادرم باید اقرارنامه تنظیم کند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

طبق دستورالعمل اداره ثبت، اسناد دفترچه‌ای قدیمی باید ابتدا تعویض شوند و برخی وکلا معتقدند ابتدا سند تک‌برگ به نسبت سهم‌الارث هر وارث صادر شده و سپس به نام مادر تجمیع می‌شود، در حالی که برخی دیگر صدور مستقیم یا نیاز به انتقال سهم با مبایعه‌نامه قبل از وکالت را مطرح کرده‌اند.

روند دقیق انتقال و نیاز به تفکیک یا تنظیم مبایعه‌نامه به نوع اختیارات مندرج در وکالت‌نامه و رویه اداره ثبت محل بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مراحل صدور سند تک‌برگ موروثی به نام مادر

با توجه به قدیمی بودن سند، طبق ضوابط ثبتی ابتدا باید اسناد دفترچه‌ای به تک‌برگ تبدیل شوند. به دیدگاه برخی از وکلا، ابتدا اسناد به نسبت سهم‌الارث هر یک از وراث صادر می‌گردد و سپس مادر می‌تواند با وکالت‌نامه سهام را منتقل و سند شش‌دانگ تجمیعی بگیرد، هرچند برخی دیگر از وکلا انتقال اولیه سهم را از طریق مبایعه‌نامه یا وکالت کاملِ همه وراث بدون نیاز به اقرارنامه لازم دانسته‌اند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۲۲۲ مشاوره موفق

مطابق دستورالعمل اداره ثبت ، هرگونه اقدام نسبت به اسناد قدیمی املاک ممنوع بوده و مستلزم تعویض اسناد دفترچه ای به تک برگ است . از سوی دیگر با توجه به فوت مالک رسمی مندرج در سند باید اسناد جدید به نسبت سهم الارث هریک از وراث صادر شده و سپس مادرتان با استفاده از وکالتنامه ای که از وراث دارد نسبت به انتقال اسناد صادره به خود اقدام کند . پس از طی مراحل اداری در دفترخانه اسناد صادره به اداره ثبت ارسال و یک برگ سند ۶ دانگ بنام مادر صادر و تسلیم ایشان میگردد .

رامین رضایی ابهری
رامین رضایی ابهری
۶ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۶ · ۱۶۱ مشاوره موفق

در صورتی که تمامی وراث به مادرتان اعطای وکالت کنند مادر می توانند به نام خود تقاضای صدور سند تک برگی نمایند

فهیمه صیاد ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۳۸ مشاوره موفق

درود
خیر باید ابتدا طی مبایعه نامه سهم منتقل شود و سپس وکالت در تنظیم سند اعطا شود.

فریبا زرندی ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۰ · ۱۰ مشاوره موفق

نیاز به تنظیم اقرارنامه نیست با اعطای وکالت از سوی کل ورثه می توان سند را به نام مادر تنظیم نمود.

۴۹ وکیل متخصص اثبات مالکیت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید