آیا پرونده قطعی قاچاق سلاح با ادعای یک متهم می‌تواند دوباره باز شود؟

پرسیده شده ۱۲ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

حدود ۲ سال پیش، ۵ نفر به جرم قاچاق سلاح شکاری دستگیر و در دادگاه محکوم شدند. پس از اعتراض به رأی، دادگاه تجدیدنظر محکومیت را به جریمه نقدی تبدیل کرد و محکومان جریمه را پرداخت کردند و پرونده بسته شد. اکنون یکی از اعضای باند به دلیل اختلاف مالی با شخص ششمی که بی‌گناهی‌اش ثابت شده، تهدید کرده که پرونده را دوباره باز می‌کند و ادعا می‌کند جرم آن شخص را به گردن گرفته است. آیا این تهدید قانوناً امکان‌پذیر است؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

پرونده‌ای که با رأی قطعی بسته شده دوباره باز نمی‌شود، مگر اینکه دلایل و مدارک جدید و مستندی برای ابطال رأی ارائه شود که چنین ادعایی معمولاً به‌سختی به نتیجه می‌رسد.

این یک اصل کلی است، اما بازگشایی پرونده به این بستگی دارد که فرد شاکی مدرک و دلیل جدیدی برای اثبات ادعایش داشته باشد یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان بازگشایی پرونده قطعی با ادعای جدید

پس از صدور رأی قطعی و پرداخت جریمه، پرونده مختومه به‌راحتی باز نمی‌شود. متهم می‌تواند چنین ادعایی را مطرح کند، اما اثبات اینکه جرم دیگری را به گردن گرفته نیازمند دلایل و مدارک موثق و جدید است. با توجه به شرایط پرونده، به نتیجه رسیدن این تهدیدها بدون اسناد محکم بسیار بعید است. در صورت طرح ادعا، ممکن است برای روشن شدن موضوع حضور شما نیز در جلسه رسیدگی لازم باشد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
آناهیتا احمدی

آناهیتا احمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۸۱ نظر)

با سلام مجدد
شخص مورد نظر ( بدهکار ) می توانند چنین ادعایی را مطرح نماید ولی برای اثبات ادعای خود نیاز به دلایل و مدارک موثق دارد همچنین ممکن است حضور شما نیز در جلسه رسیدگی نیاز باشد ولی با توجه به توضیحات شما بعید به نظر می رسد به نتیجه منتهی شود.
موفق باشید

مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

پس از صدور رای قطعی و اتمام مهلت تجدید نظر، پرونده نمی‌تواند مجددا باز شود مگر اینکه دلایل جدید و مستندی برای ابطال رای ارائه شود.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید