آیا قاضی می‌تواند حکم دو سال حبس را به مجازات جایگزین تبدیل کند؟

پرسیده شده ۱۲ سال پیش۷ پاسخ ثبت شده

آیا قانونی وجود دارد که به قاضی اجازه دهد حکم حبس را تبدیل یا تعلیق کند؟ متهم نادم است، پایگاه اجتماعی گسترده دارد، هیچ سابقه کیفری حتی غیرموثر ندارد و شاکی خصوصی هم در کار نیست. آیا قاضی بدوی در چنین شرایطی می‌تواند حکم را تبرئه، تعلیق یا جایگزین کند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

قاضی در صورت وجود شرایط قانونی مانند ندامت و نداشتن سابقه، اختیار تبدیل حبس به مجازات‌های جایگزین یا تعلیق آن را دارد.

این امکان به نوع جرم ارتکابی و پیش‌بینی شرایط تخفیف در قانون برای پرونده شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان تبدیل دو سال حبس به مجازات جایگزین

قاضی بر اساس مقررات قانونی این اختیار را دارد که مجازات حبس را به مواردی مثل جزای نقدی یا خدمات عمومی تبدیل کند. اعمال تخفیف، تعلیق یا جایگزینی حبس نیازمند وجود شرایطی مانند ندامت متهم و نداشتن سابقه موثر کیفری است. با این حال، استفاده از این اختیارات کاملاً به نوع جرم ارتکابی و پیش‌بینی آن در قانون بستگی دارد و برای تمام جرایم قابل اعمال نیست.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

بله، قاضی قدرت تبدیل حبس به مجازات‌های جایگزین (مانند جزای نقدی یا خدمات عمومی) را بر اساس مواد ۶۴ تا ۸۷ قانون مجازات اسلامی (با در نظر گرفتن شرایطی چون فقدان سابقه مؤثر و ندامت متهم) دارد و نیازی به پیدا کردن “قانون جدید” نیست، بلکه اعمال اختیارات قانونی در چارچوب مقررات موجود است.

آناهیتا احمدی

آناهیتا احمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۸۱ نظر)

با سلام

تعلیق یا تخفیف در مجازات با توجه به مجازات و جرم ارتکابی در صورتی امکان دارد که در قانون پیش بینی شده باشد.

موفق باشید

محمد مهدی رضیان

محمد مهدی رضیان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۲۵۴ نظر)

تخفیف در مجازات با توجه به مجازات و جرم ارتکابی در صورتی امکان دارد که در قانون پیش بینی شده باشد.

عذرا نصرآبادی

عذرا نصرآبادی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۷ نظر)

اگر موجبات تخفیف وتعلیق دایر باشد اعمال می شود

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا
پریسا استکی

پریسا استکی

کارشناس حقوقی

۴٫۳(۷ نظر)

باسلام و احترام اگر موجبات تخفیف در قانون وجود داشته باشد قابل اعمال میباشد‌.

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود شرایط قانونی مهیا باشد امکان پذیر است

مهسا خاکپور

مهسا خاکپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۷۸ نظر)

قاضی نمیتواندبه بهانه نبودقانون یاادله دیگرحکم رابه تاخیراندازد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید