بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

علت عدم صلاحیت شورای حل اختلاف چیست؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۵ پاسخ ثبت شده

سلام وقت بخیر
علت عدم صلاحیت شورای حل اختلاف در مورد شکایت برای ممانعت از حق و ترک پرداخت نفقه چی میتونه باشه؟؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

شورای حل اختلاف چارچوب و صلاحیت مشخصی طبق قانون دارد و دعاوی خارج از این محدوده را بررسی نمی‌کند. با صدور قرار عدم صلاحیت، پرونده به مرجع قضایی صالح ارسال می‌شود.

اینکه پرونده شما چرا در شورا پذیرفته نشده به ماهیت کیفری شکایت یا میزان بهای خواسته شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

علت عدم صلاحیت شورای حل اختلاف در شکایت شما

رسیدگی در شورای حل اختلاف صرفاً محدود به مواردی است که قانون برای آن تعیین کرده است. موضوعاتی مثل ممانعت از حق یا ترک انفاق ممکن است به دلیل ماهیت کیفری یا خارج بودن از نصاب مالی مقرر، در حیطه اختیارات این مرجع نباشند. شورا مجاز به صدور احکامی مانند حبس و شلاق نیست و فقط جرایم تعزیری خاص با جزای نقدی درجه هشت یا دعاوی مالی تا سقف مشخص را بررسی می‌کند. با این حال، جای نگرانی نیست و پرونده شما جهت پیگیری به مرجع صالح ارجاع داده خواهد شد.

منابع: ماده ۹ قانون شوراهای حل اختلاف، ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
محسن نریمانی ده نوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۴۹۸ مشاوره موفق

ماده ۹ قانون شوراهای حل اختلاف

در موارد زیر، قاضی شورا با مشورت اعضای شورا رسیدگی و مبادرت به صدور رای می‏نماید:
الف- دعاوی مالی راجع به اموال منقول تا نصاب دویست‌میلیون (۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال به‌جز مواردی که در تاریخ لازم‌الاجراء شدن این قانون در دادگستری مطرح می‏باشند.
ب- تمامی‌ دعاوی مربوط به تخلیه عین مستاجره به‌جز دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه
پ- دعاوی تعدیل اجاره‌بها به شرطی که در رابطه استیجاری اختلافی وجود نداشته باشد
ت- صدور گواهی حصر وراثت، تحریر ترکه، مهر و موم ترکه و رفع آن
ث- ادعای اعسار از پرداخت محکوم‌‏به در صورتی که شورا نسبت به اصل دعوی رسیدگی کرده باشد
ج- دعاوی خانواده راجع به جهیزیه، مهریه و نفقه تا نصاب مقرر در بند (الف) در صورتی که مشمول ماده (۲۹) قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱/۱۲/۱ نباشند.
چ- تامین دلیل
ح- جرائم تعزیری که صرفا مستوجب مجازات جزای‌ نقدی درجه هشت باشد.
تبصره ۱- بهای خواسته براساس نرخ واقعی آن تعیین می‌گردد، چنانچه نسبت به بهای خواسته بین اصحاب دعوی اختلاف حاصل شود و اختلاف موثر در صلاحیت شورا باشد، یا قاضی شورا نسبت به آن تردید کند قبل از شروع رسیدگی راسا یا با جلب نظر کارشناس، بهای خواسته را تعیین می­کند.
تبصره ۲- شورای حل‌اختلاف مجاز به صدور حکم شلاق و حبس نمی‏باشد.
تبصره ۳- صلاحیت شوراهای حل اختلاف روستا مستقر در روستا صرفا صلح و سازش می‌باشد.

محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده
۷ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۶۱۸ مشاوره موفق

سلام.....این موضوع بدلیل قوانین شورای حل اختلاف می باشد زیرا صلاحیت رسیدگی به این موارد با شورای حل اختلاف نمی باشد ولیکن نگران نباشید پرونده شما به مرجع دارای صلاحیت ارجاع میشود و آن مرجع به موضوع رسیدگی میکند .

ابراهیم صفری
ابراهیم صفری تأیید‌شده
۶ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۱۰۵ مشاوره موفق

با سلام
طبق قانون شورای حل اختلاف برای انجام وظایف قانونی خود چهار چوبی مشخص شده است که بایستی در همان چهارچوب اقدام نماید و بیشتر از آن در اختیارات شورا نمیباشد.
به احتمال قوی خواسته شما طبق مقررات و وظایف رسیدگی در حد شورا نبوده است لذا بایستی به نحوه ی دیگر اقدام نمایید.

امیر ضیغمی ۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۸۹۰ مشاوره موفق

این موضوع بدلیل قوانین شورای حل اختلاف می باشد زیرا صلاحیت رسیدگی به این موارد با شورای حل اختلاف نمی باشد ولیکن نگران نباشید پرونده شما به مرجع دارای صلاحیت ارجاع میشود و آن مرجع به موضوع رسیدگی میکند .

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
بهنام جعفری ۶ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰

سلام احتمالا موضوع خارج از صلاحیت شورا بوده است.

۲۵۶ وکیل متخصص شورای حل اختلاف آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال