بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

عزل وکیل متخاصم در مرحله اجرای حکم و تکلیف هزینه دیوار احداثی در ملک مشاع

پرسیده شده ۲ ماه پیش ۱۱ پاسخ ثبت شده

پدربزرگم خانه روستایی خود را با وصیت‌نامه به سه دختر بخشیده است. خواهر کوچک‌تر در بخشی از این خانه قدیمی، خانه جدید ساخته و مانع از دریافت سهم دو خواهر دیگر شده است. دو خواهر دیگر وکیل گرفته‌اند و پرونده به مرحله اجرای حکم رسیده است.

سوال اول: وکیل می‌گوید در مرحله اجرای حکم، رفع ممانعت برای تقسیم امکان‌پذیر نیست. آیا این درست است؟

سوال دوم: خواهر کوچک‌تر در جریان دادرسی، بدون اطلاع دیگران دیواری ساخته و ادعا می‌کند شورای محل به دلیل خطرناک بودن دیوار قدیمی دستور ساخت داده و دو خواهر پاسخی نداده‌اند. وکیل می‌گوید باید هزینه این دیوار را بپردازید. آیا این درست است؟

سوال سوم: وکیل ابتدا مبلغی بابت مطالعه پرونده دریافت کرد و توافق شد ۲۵ درصد ارزش روز زمین پس از اتمام کار دریافت کند. اکنون وکیل بدون توضیح، از یکی از موکلان صلح‌نامه‌ای (رایگان) گرفته که طبق آن ۶۰ متر زمین به وکیل داده می‌شود. با توجه به اینکه طرف مقابل پیشنهاد رشوه هم داده و رفتار وکیل متناقض شده، آیا بهتر است همین الان وکیل را عزل کنیم یا پس از صدور حکم نهایی؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اجرای احکام وظیفه دارد موانع اجرای حکم تقسیم را رفع کند مگر خواسته خارج از حکم باشد، پرداخت هزینه دیوار بدون اثبات ضرورت الزامی نیست و عزل وکیل هرچند حق موکل است، پرداخت حق‌الوکاله را منتفی نمی‌کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان رفع ممانعت و شرایط عزل وکیل در اجرای حکم

تصرف و ساخت‌وساز مانع اجرای حکم قطعی دادگاه نیست و اجرای احکام طبق مفاد دادنامه موانع را رفع خواهد کرد. بابت دیوار احداثی در ملک مشاع، اگر بدون رضایت شما ساخته شده و ضرورت خطرناک بودن آن اثبات نشود، الزامی به پرداخت هزینه ندارید. عزل وکیل در هر مرحله‌ای امکان‌پذیر است اما این کار حق‌الوکاله تعیین‌شده در قرارداد را از بین نمی‌برد. با توجه به اخذ صلح‌نامه رایگان زمین، لازم است پیش از اقدام به عزل، متن قرارداد مالی و صلح‌نامه به دقت ارزیابی شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۲ ماه پیش
سارا زینل زاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۰ مشاوره موفق

سلام و احترام
در پاسخ به سوال اول ، بسیار مهم است که دعوای دو خواهر دقیقا چه بوده ( عنوان خواسته چه بوده ) که الان به مرحله اجرا رسیده که بشود اظهار نظر کرد آیا رفع ممانعت هم امکانپذیر است یا خیر ؟ به طور کلی رفع ممانعت و تقسیم ملک مشاعی منافاتی با هم ندارند و هر دو قابلیت اجرایی همزمان دارند ولی در خصوص سوال شما با توجه به وجود ابهام در موضوع دعوای دو خواهر ، نمی توان پاسخ دقیق داد
پاسخ سوال دوم ، دلیلی برای پرداخت هزینه دیوار وجود ندارد مگر اینکه فی الواقع ادعای خواهر کوچکتر مبنی بر وجود ضرورت در ساخت و خطرناک بودن و ... صحیح باشد که در اینصورت باید دو خواهر دیگر هم به نسبت سهم مشاعی در ساخت دیوار مشارکت کنند
در پاسخ به سوال سوم باید متن دقیق قرارداد خصوصی شما با وکیل بررسی شود ولی عزل وکیل به معنای نپرداختن حق الوکاله نخواهد بود به ویژه عزل بعد از صدور حکم.

حمیدرضا قاسمی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۵۰ مشاوره موفق

۱. در مرحله اجرای حکم، رفع ممانعت برای تقسیم ترکه امکان‌پذیر است و وکیل شما در این مورد اشتباه می‌گوید.

۲. هزینه ساخت دیوار جدید بر عهده خواهری است که بدون اطلاع دیگران اقدام به ساخت کرده است و سایر وراث مسئولیتی در قبال آن ندارند.

۳. وکالت عقدی جایز است و شما هر زمان می‌توانید وکیل خود را عزل کنید؛ در صورت عزل، وکیل فقط به میزان کار انجام‌شده مستحق حق‌الوکاله است.

۴. با توجه به رفتارهای متناقض و اخذ صلح‌نامه بدون توضیح، توصیه می‌شود هرچه سریع‌تر وکیل را عزل کرده و برای ادامه کار از وکیل دیگری کمک بگیرید.

مرتضی حاتمی فر ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۵۹ مشاوره موفق

سلام. وقتی حکمی در دادگاه صادر شده، هدف نهایی آن «اجرا» است. اگر در مرحله اجرا کسی مانع شود، اجرای احکام دادگاه وظیفه دارد با دستور قضایی، موانع را رفع و حکم را اجرایی کند. این یک روند عادی و قانونی در پرونده‌های ملکی است.
ساخت‌وساز در ملک مشاع بدون اجازه سایر شرکا غیرقانونی است. صرف ادعای خطرناک بودن دیوار یا دستور شورای محل، مجوزی برای تحمیل هزینه به دیگران نیست. اگر شما رضایت نداده‌اید، هیچ الزام قانونی برای پرداخت هزینه آن دیوار ندارید؛ بلکه حتی می‌توانید به دلیل تصرف عدوانی، درخواست قلع و قمع بنا را مطرح کنید.
در خصوص عزل وکیل نیازمند بررسی قرارداد است.

مصطفی فودازی ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۵ مشاوره موفق

با سلام
۱. خیر، مطلقا درست نیست. اگر حکم قطعی شامل رفع ممانعت یا تحویل/تقسیم باشد، اجرای احکام باید مفاد همان حکم را اجرا کند؛ اما نمی‌تواند موضوعی خارج از حکم را رسیدگی کند.
۲. صرف ادعای خواهر کوچک‌تر کافی نیست. هزینه دیوار فقط در صورت اثبات ضرورت، مالکیت/مشارکت و مبنای قانونی آن قابل مطالبه است؛ باید متن حکم و مستندات ساخت دیوار بررسی شود.
۳. با توجه به گرفتن ۶۰ متر زمین به‌جای حق‌الوکاله، بدون بررسی قرارداد وکالت نمی‌توان قطعی گفت تخلف رخ داده؛ اما اگر اعتماد از بین رفته، عزل وکیل قبل از مرحله نهایی ممکن است منطقی‌تر باشد. قبل از عزل، قرارداد وکالت و صلح‌نامه را توسط وکیل مستقل بررسی کنید.

نمایش ۷ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
ابراهیم باقریان خوزانی ۱ هفته پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۶ مشاوره موفق

بابت دیوار احداثی در ملک مشاع، اگر بدون رضایت شما ساخته شده و ضرورت خطرناک بودن آن اثبات نشود، الزامی به پرداخت هزینه ندارید. عزل وکیل در هر مرحله‌ای امکان‌پذیر است اما این کار حق‌الوکاله تعیین‌شده در قرارداد را از بین نمی‌برد.وکالت عقدی جایز است و شما هر زمان می‌توانید وکیل خود را عزل کنید

نسیم روشنفکر ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۱ مشاوره موفق

در مرحلۀ اجرای حکم ،درخواست جدیدی که قبلا برایش حکمی صادر نشده ممکن نیست
به دهیار یا شورا مراجعه کنید واز صحت‌ گفته‌ احدی از وراث یل وکیل اطلاع پیدا کنید.
عزل وکیل در مرحله اجرای حکم مانع از بین رفتن حق الوکاله نخواهد بود ،بلکه وکیل طبق قرارداد آن را مطالبه خواهد کرد

سمانه پیرانی ۶ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵ مشاوره موفق

خیر رفع ممانعت در مرحله اجرا بدون دعوای جداگانه قلع و قمع ممکن نیست شما مسئول پرداخت هزینه دیوار ساخته شده در ملک مشاع بدون اجازه نیستید و می‌توانید درخواست تخریب آن را بدهید با توجه به نشانه‌های قوی تبانی وکیل فورا او را عزل و به کانون وکلا شکایت کنید و منتظر حکم نهایی نمانید

سجاد ابراهیمی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

اگر حکم قطعی تقسیم ترکه و تعیین سهم هر سه وارث صادر شده و پرونده در اجرای احکام است، خواهر کوچک‌تر نمی‌تواند صرفا با ساخت‌وساز جدید، مانع اجرای حکم شود.
اگر ملک قابل افراز باشد، اجرای حکم باید مطابق نقشه و سهم‌های تعیین‌شده انجام شود؛ اگر غیرقابل افراز تشخیص شده باشد، امکان دستور فروش ملک و تقسیم ثمن بین وراث به نسبت سهم وجود دارد. 
ساختمان احداث‌شده نیز باید در اجرای حکم و ارزیابی کارشناس تعیین تکلیف شود و تصرف یک وارث، اصولا حق سایر وراث را از بین نمی‌برد.
اگر متن دادنامه قطعی و اجراییه را بفرستید، می‌توانم دقیق بگویم در مرحله اجرا چه درخواستی باید بدهید.

علیرضا زرینه پور ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳۳ مشاوره موفق

بادرود
اولا با وصیت امکان ندارد دوم گفته اول وکیل درست است وبرای مطاله نیز حق الوکاله دریافت می شود برای بقیه موارد نیز توافقی است

محمدباقر سلیمانگلی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۸۵ مشاوره موفق

با سلام با عزل وکیل تاثیری در قرارداد وکالت ندارد

علی فتحی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۵ · ۱۰ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی به قرارداد تنظیمی فیمابین بستگی دارد

۳۱۹ وکیل متخصص ارث آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید