بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

عدم حضور و مطالبه ضرر و زیان اگر قید نشده باشد به چه صورتی است؟

پرسیده شده ۸ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

با سلام
میخواستم بدونم اگر ضرر و زیان در قرارداد نوشته نشده باشه مبلغش آیا می‌شود بعد از تاریخی که مشخص شده برای تنظیم سند ضرر و زیان گرفت؟ شنیدم که کارشناس دادگستری مبلغی رو خودش مشخص میکنه. میخوام مطمعن بشم. لطفا راهنماییم کنید.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

حتی اگر مبلغ خسارت در قرارداد مشخص نشده باشد، قانونا امکان مطالبه ضرر و زیان تاخیر وجود دارد و میزان آن توسط کارشناس دادگستری تعیین می‌شود.

این یک قاعده کلی است، اما مبدا دقیق محاسبه خسارت بسته به شرایط دادخواست یا تاریخ تعهد ممکن است متفاوت باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مطالبه خسارت تاخیر با تعیین کارشناس

در صورتی که مبلغ خسارت در قرارداد قید نشده باشد، امکان مطالبه قانونی ضرر و زیان وجود دارد. تعیین میزان این خسارت بر عهده کارشناس رسمی دادگستری و بر مبنای عرف خواهد بود و طرفین حق اعتراض به نظر کارشناس را دارند. درباره مبدا محاسبه خسارت، برخی آن را از تاریخ سررسید تعهد سند و برخی از زمان ثبت دادخواست می‌دانند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ ماه پیش
مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۷۲ مشاوره موفق

باسلام
قانونا می‌توان خسارت تاخیر را مطالبه کرد.
تاریخ شروع محاسبه معمولا همان تاریخی است که تعهد باید انجام می‌شد.
میزان خسارت با ارجاع به کارشناس دادگستری تعیین می‌شود و قابل اعتراض در دادگاه است.

سها آگهی ۸ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۹ · ۲۶۳ مشاوره موفق

بله کارشناس مبلغی را خودش بر مبنای عرف تعیین خواهد کرد. لذا از تاریخ تنظیم دادخواست قابل مطالبه است.

۲۳۳ وکیل متخصص الزام به اخذ پایان کار آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید