عدم تعهد به خدمت در دانشگاه فرهنگیان، اخذ جریمه دو برابر حقوق

پرسیده شده
۴ پاسخ ۵۵ #45185406

سلام خدمت شما بزرگواران، بنده مهر ۱۴۰۲ دانشگاه فرهنگیان قبول شدم و الان ترم دو هستم آذر ماه ۱۴۰۲ از طرف اداره خواستند تا برای استخدام و دریافت حقوق برویم اما من چون قصد داشتم دوباره در کنار دانشگاه برای کنکور بخوانم و امسال حقوق دانشگاه بهشتی قبول شوم، برای تکمیل پرونده استخدامی نرفتم و هیچ تعهدی به آموزش و پرورش ندادم تا موقع انصراف مشمول جریمه دو برابر حقوق نشوم و به کسی هم چیزی راجع به این موضوع نگفتم. آموزش دانشگاه امروز که بنده تمام امتحانات ترم ۱ رو دادم و نزدیک به آخر ترم ۲ هست به من گفت که: آموزش و پرورش فکر کرده شما انصراف دادی اما شما اینجا درس میخوندی و گفت اصلا چطور امتحان ترم دادی؟ برو استخدام شو یا اگر استخدام نشی نمیذارم امتحان ترم بدی و اگر اخراج بشی یا خودت الان بری انصراف بدی چه استخدام بشی یا نشی باید اندازه دو برابر حقوقی که نگرفتم رو پس بدم. آیا وقتی من تعهد ندادم و ضامن ندادم می‌تونن از من جریمه دوبرابر حقوق بگیرن؟(جریمه انصراف برای دانشگاه دولتی شنیدم ۷ تومنه ترمی که سبکه، اما آیا میتونه اداره آموزش پرورش بدون دادن تعهد از جانب من ازم دوبرابر حقوقی که اصلا نگرفتم رو ازم بگیره حدود ۱۷۰میلیون)؟ از نظر قانونی می‌تونم همچنان بدون استخدام ترم دو رو تموم کنم و اگر رشته مورد علاقم قبول شدم کامل انصراف بدم و در غیر اینصورت برم شهریور استخدام بشم؟

مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
خیر چون هنوز استخدام نشده و تعهد نداده اید اخذ دو برابر حقوقی که نگرفته اید بلاوجه است. در مورد امکان ادامه تحصیل نیز موضوع تابع مقررات و آیین نامه دانشگاه مزبور می باشد.

سلام برای اخذ دو برابر حقوق علاوه بر تعهد ضوابط دانشگاه، امضا برگه های ورودی و ثبت نامی که بخشی از آن مربوط به انصراف است نیز وجود دارد ولیکن چون حقوقی دریافت نکرده اید اخذ آن بلاوجه است هرچند میزان حقوق دریافتی می تواند مبنای خسارت و وجه التزام باشد و ارتباطی به دریافت و یا عدم دریافت نداشته باشد

سلام
در صورتی که تعهد به آموزش و پرورش نداده اید من باب تعهد و جریمه دو برابری نمی توانند از شما مطالبه خسارت کنند .
اما اگر بدون رعایت مقررات اقدام به تحصیل و استفاده از امکانات دانشگاه نموده اید از باب استیفاء بلاجهت قانونا مسول هستید مضافا اینکه شرعا نیز مدیون می باشید .

سلام و عرض ادب
با توجه به دولتی بودن و رایگان بودن تحصیل در دانشگاه فرهنگیان، طبیعتا لازم هست بابت انصراف، هزینه تحصیل رایگان دو ترم سابق را بپردازید نه مبلغی معادل حقوقی که نگرفته اید چون هنوز استخدام نشده اید.

درخصوص ادامه به تحصیل قبل از استخدام یا انصراف؛ مورد، تابع دستورالعمل ها و قوانین و مقررات وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان است لکن ممکن است تحت شرایطی امکان استفاده از یک ترم مرخصی تحصیلی تا موعد مقرر وجود داشته باشد.