صرف اثر انگشت گرفتن در کلانتری و نبودن اسم فرد در دادنامه به عنوان مجرم باعث بوجود آمدن سوءپیشینه موثر کیفری خواهد شد؟

پرسیده شده ۹ سال پیش۱ پاسخ ثبت شده

من داشتم میرسوندمشون مشروب باهاشون بود خلاصه گرفتنمون اماخداشاهده ک سریعا اعتراف کردن و تو دادگاهم سریعا اعتراف کردن ک من نمیدونستمو داشتم میرسوندمشون بعد قاضی گفت ک ت د برو بیرون اما با امضا داییم و کارت ملیش د رفتیم،خلاصه دیگه قراره دوم ک برا حکم و جریمه بود فقط اونارو احضار کردن و جریمه ب اسم اون دوتا اومد یعنی د هیچ اسمی از من نبود، اما وقتیک گرفتنمون تو کلانتری از دهتا انگشتام اثر گرفتن ایا برام سو پیشینه میشه؟خدا انشاالله خیرتون بده،

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صرفِ انگشت‌نگاری در کلانتری سوءپیشینه کیفری موثر ایجاد نمی‌کند؛ ملاکِ ایجاد سوءپیشینه، صدور دادنامه و محکومیت در دادگاه است.

این یک قاعده کلی است و وضعیت دقیق پیشینه شما بستگی به این دارد که واقعا در دادنامه به عنوان محکوم نام برده شده‌اید یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

نبود نام در دادنامه و عدم سوءپیشینه

گرفتن اثر انگشت در کلانتری به تنهایی دلیلی بر ثبت سوءپیشینه موثر کیفری نیست. آنچه در قانون اهمیت دارد این است که شما در دادگاه محکومیت قطعی پیدا کرده باشید. با توجه به اینکه نامی از شما در دادنامه وجود ندارد، محکومیتی متوجه شما نشده است. بنابراین برای شما سوءپیشینه موثر کیفری ایجاد نخواهد شد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
اکرم فرخ

اکرم فرخ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۷۸۲ نظر)

اگر دادنامه به اسم شما صادر نشده باشد شما محکومیت کیفری ندارید که به تبع آن سوءپیشنه موثر کیفری داشته باشید. آنچه مهم است محکومیت شما در دادگاه است. با توجه به آنچه فرمودید که در دادنامه نامی از شما نیست، شما محکوم نشده اید.

موید باشید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید