بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

صدور حکم برائت متهم علی‌رغم کذب بودن شهادت شهود با انکار متهم

پرسیده شده ۳ سال پیش ۸ پاسخ ثبت شده

با عرض سلام، در شکایت کیفری، طرف مقابلم (متهم) به منظور اثبات عدم ارتکاب جرم خویش و انکار حقیقت، تنها ۲ شاهد به دادسرا معرفی نمود که بعد از ادای سوگند، شهادت خود را ارائه نمودند که در نهایت کذب بودن آن نزد دادیار محترم محرز گشت و در کیفرخواست نیز به عنوان یکی از ادله احراز جرم متهم با عبارت "بر اساس تحقیقات فنی مشخص گردید که شهود متهم در لحظه وقوع حادثه در محل حضور نداشته‌اند" درج گردید، اما قاضی دادگاه کیفری ۲ بدون توجه به مفاد کیفرخواست و حتی بدون هیچ اشاره‌ای به شهادت کذب، نهایتا حکم برائت متهم را صادر کرد و در متن آن به صراحت قید شده که یکی از ارکان صدور حکم، انکار متهم بوده است. مگر با احراز کذب بودن شهادت شهود، صحت ادعاهای متکی بر آن نیز خدشه‌دار نمی‌شود؟ ثانیا آیا صدور حکم مبتنی بر انکار متهم که کذب بودن آن به نوعی محرز گردیده، صحیح و قانونی می‌باشد؟ با سپاس فراوان.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

انکار متهم می‌تواند یکی از اسباب و پایه‌های صدور رای باشد و دادگاه صرفا بر همین اساس رای نداده است. در صورت باقی بودن مهلت و قطعی نبودن حکم، باید به رای دادگاه تجدیدنظرخواهی و دلایل خود را ارائه کنید.

این چارچوب کلی اعتراض به رای است، اما موفقیت آن به مدارک و جزئیات استدلال قاضی در متن رای شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان اعتراض به حکم برائت در دادگاه تجدیدنظر

انکار متهم از نظر قانونی یکی از اسباب صدور رای است و حکم دادگاه صرفا بر مبنای انکار صادر نمی‌شود. قاضی دادگاه ملزم به پذیرش قطعی نظر دادیار نیست و پرونده را مستقل ارزیابی می‌کند. در صورتی که رای قطعی نشده و مهلت قانونی باقی است، می‌توانید به رای دادگاه کیفری دو اعتراض کنید. با ثبت تجدیدنظرخواهی، مدارک، مستندات و اظهارات خود درباره شهادت کذب را مجددا در دادگاه تجدیدنظر مطرح نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ سال پیش
محمد پارسا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۶ مشاوره موفق

باسلام، بله انکار متهم در صدور حکم تاثیر دارد اگر مدارک و دلائلی نزد خود دارید و موعد اعتراض باقی مانده است از حکم صادره تجدیدنظرخواهی کنید.

حسین مظاهری تهرانی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
هر رای اسبابی دارد و انکار متهم یکی از این اسباب است، در نتیجه صدور رای صرفا مبنی بر انکار متهم نبوده است.

امیر محمد کریمی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۶۱ مشاوره موفق

شما میتوانید نسبت به رای صادره در صورتی که قطعی نباشد اعتراض نمایید و دلایل بزهکاری ایشان را ارائه نمایید.

محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده
۹ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۷۷۱ مشاوره موفق

نیاز به بررسی مدارک و مستندات می باشد

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۸۰ مشاوره موفق

سلام توصیه می شود به رای صادره اعتراض نمایبد

قاسم دهقانی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۱۲ مشاوره موفق

می‌توانید به رای دادگاه کیفری ۲ اعتراض و اظهاراتتان را در دادگاه تجدید نظر بیان نمایید

محمدرضا توکلی ۵ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۱۳۹ مشاوره موفق

با سلام مدارک و مستندات می بایست بررسی شود

سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
نیاز به بررسی مستندات می باشد

۸۶ وکیل متخصص کیفری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال