شکایت لازم بابت استفاده از قنات مشاع و عدم اطلاع‌رسانی به شرکا

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۶ #11684729

سلام، بنده در یک‌ ملک مالک ۱ چهارم از قنات و‌ مزرعه هستم و این ملک بین ۳ نفر تقسیم و ثبت هستش (بنده در شهر دوری از محل قنات زندگی می‌کنم). در سال ۱۳۹۹ با مراجعه به قنات دیدم از باریکه خیلی خیلی کم آب میاد و بعد از ۱ ماه تماس گرفتم و فهمیدم خشک شده به دلیل خشکسالی. در سال ۱۴۰۰ بود، ۶ ماه بعد از بازدید بنده مالک ۵۰ درصد از ملک اومد پیش ما و گفت می‌خوام برم قنات رو لایروبی کنم و اگر بتونم مجوز یک چاه نیمه عمیق بگیرم، ما هم اونجا یک نامه به ایشون دادیم که از نظر ما اشکالی نداره و هرچی هزینه نسبت به سهم ما بود تقدیم می‌کنیم ولی اجازه بهره‌برداری نسبت به سهم‌ما رو ندارید از قنات (چون به نفع ما بود). بعد از چند وقت تماس گرفتیم (حدودا ۳ ماه بعدش) و پرسیدیم چیشد، گفت که مجوز نمیدن و قنات خشکه. حالا بعد از دوسال و نیم برای سرکشی رفتم‌ می‌بینم که مالک نصف قنات در این دو سال دروغ گفته و با نامه ما اومده لایروبی کرده و آب رو به جریان انداخته و هیچ حرفی به ما نزده (با تحقیقات موثق از مقنی و شاهدین و حتی عکس‌های هوایی) ایشون در وسط قنات اومدن گودبرداری کردن و با پمپ آب برداشتن و هیچی به بنده نگفتن. حالا بابت این موضوع ما باید چه اقدامی حقوقی و قضایی برای گرفتن خساراتی
همچون اجاره آب یا غیره کنیم؟ آیا می‌شود اجرت‌المثل ایام‌تصرف غیرقانونی و بدون اجازه رو بگیریم؟ حدودا دو سال و نیم، در سال ۱۴۰۰ به میزان ۵۰ میلیون خرج لایروبی کردن که سهم ما ۱۳ میلیون میشه. ممنونم از وکلای محترم.

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اجرت المثل ایام استفاده را مطالبه نمایید .

با سلام بله امکان مطالبه معادل ریالی آبی که بدون اجازه شما برداشت شده است وجود دارد.

با سلام .شما می توانید شکایت کیفری تحصیل مال از طریق نامشروع را داشته باشین .ودادخواست حقوقی رفع تصرف عدوانی واجرت المثل ایام تصرف را مطرح کنید.

با سلام
بله مطالبه اجرت المثل ایام بهره مندی از آب قنات امکان پذیر می باشد.

سلام انتفاع از قنات متصور است و با توجه عبارت اجاره در ماده ۵۹۴ ق م نسبت قنوات اجرت المثل استفاده از سهم آب قنات هم متصور است