بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
وکیل آماده مشاوره
همین الان

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

شرایط صدور رأی طلاق از طرف زن بر اساس عسر و حرج چیست؟

پرسیده شده
۳۲ پاسخ ۱۱۲

درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج داده‌ام. مدارک من شامل سابقهٔ فحاشی همسر، عدم تهیهٔ مسکن مستقل، و عدم پرداخت نفقه به مدت یک سال و شش ماه است؛ هرچند شکایت رسمی برای نفقه تقدیم نکرده‌ام، اما دلایل اثبات آن را دارم. پنج سال است که جدا از هم زندگی می‌کنیم و همسرم هیچ اقدامی برای بازگشت انجام نداده است. در اولین جلسهٔ دادگاه، زوج حاضر نشد. من مهریه‌ای در عقدنامه ندارم و در پاسخ به قاضی اعلام کردم هیچ درخواست مالی ندارم و هزینهٔ دادرسی هم نمی‌خواهم. قاضی در پایان گفت «امید خدا» و جلسه را به پایان رساند. با توجه به این شرایط، آیا می‌توانم رأی طلاق بگیرم؟

مشاهدهٔ ۳۲ پاسخ وکلا

پاسخ خودکار هوش مصنوعی

تولیدشده با هوش مصنوعی بنیاد وکلا — پاسخ وکیل نیست

این متن را هوش مصنوعی نوشته است و ممکن است دقیق یا کامل نباشد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامهٔ همین صفحه آمده است.

با توجه به مدارکی که اشاره کردید، پروندهٔ شما شانس قابل‌توجهی برای صدور حکم طلاق دارد، اما رأی نهایی منوط به ارزیابی دادگاه از مجموع دلایل است.

طبق مادهٔ ۱۱۳۰ قانون مدنی، دادگاه می‌تواند در صورت احراز عسر و حرج زوجه، حکم به الزام زوج به طلاق یا صدور حکم طلاق بدهد. پنج سال جدایی، ترک انفاق، نداشتن مسکن مستقل و فحاشی مستند، هر یک می‌توانند از مصادیق عسر و حرج محسوب شوند.

برای جلسهٔ بعدی، مطمئن شوید که تمام مستندات ترک انفاق (پیام‌ها، شهود، مدارک مالی) به پرونده پیوست شده‌اند. غیبت همسر در جلسهٔ اول به ضرر اوست و دادگاه می‌تواند بدون حضور وی به رسیدگی ادامه دهد.

۳۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

کامل‌ترین پاسخ

این پاسخ به‌صورت خودکار و بر اساس میزان جزئیات در ابتدا آمده است، نه به‌عنوان تأیید محتوای آن.

پیرو سوال شما، با این اوصاف امکان صدور حکم طلاق وجود دارد، اما قطعی نیست؛ مهم‌ترین محور پرونده شما اثبات عسر و حرج موضوع ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی است. پنج سال جدایی، فحاشی و سوءرفتار، نداشتن مسکن مستقل و عدم پرداخت نفقه، اگر با مدارک، شهادت، پیام‌ها، گزارش‌ها یا قرائن معتبر برای دادگاه احراز شود، می‌تواند مجموعا عسر و حرج را ثابت کند؛ حتی اگر برای نفقه قبلا دادخواست نداده باشید، اصل عدم پرداخت را می‌توان با ادله دیگر اثبات کرد. ماده ۱۱۳۰ مصادیق عسر و حرج را حصری نمی‌داند و دادگاه می‌تواند با توجه به مجموع شرایط، ادامه زندگی را غیرقابل تحمل تشخیص دهد. عدم حضور زوج در جلسه اول به‌تنهایی موجب صدور طلاق نیست و دادگاه باید ادعاهای شما را احراز کند؛ اعلام اینکه مهریه یا حقوق مالی دیگری مطالبه نمی‌کنید نیز مانع رسیدگی به طلاق نیست. با توجه به مجموعه‌ای که مطرح کرده‌اید، پرونده از نظر اثبات عسر و حرج قابل دفاع است، ولی نتیجه نهایی به ادله موجود و برداشت دادگاه از وضعیت پنج‌ساله زوجین بستگی دارد.

گفتگو با وکلای آنلاین ۲۵۳ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم ملکی و املاک بانکی و مطالبات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۹۵۰,۰۰۰ تومان
۷۹۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۷۸۰,۰۰۰ تومان
۶۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ارث و وصیت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شرکت و کسب‌وکار ملکی و املاک خانواده داوری و حل اختلاف قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۹۴۰,۰۰۰ تومان
۷۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۸۰,۰۰۰ تومان
۶۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۳۰,۰۰۰ تومان
۶۸۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک خانواده قرارداد و تعهدات ارث و وصیت بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
فضای مجازی و فناوری خانواده کیفری و جرایم ملکی و املاک قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شرکت و کسب‌وکار خانواده کار و تأمین اجتماعی قرارداد و تعهدات ارث و وصیت
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده کیفری و جرایم بانکی و مطالبات قرارداد و تعهدات ملکی و املاک
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۹,۰۰۰ تومان
بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم اجرای احکام ملکی و املاک
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک فضای مجازی و فناوری خانواده کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
فضای مجازی و فناوری اجرای احکام بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
کیفری و جرایم خانواده ثبت احوال و هویت فضای مجازی و فناوری جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان

پرونده‌ی شما جزئیات خودش را دارد؛ با یک وکیل طلاق از طرف زن صحبت کنید

پاسخ‌های این صفحه کلی هستند و برای آشنایی نوشته شده‌اند. ۳٬۱۳۸ وکیل با تخصص در این حوزه در بنیاد وکلا عضو هستند.

  • نوع و مدت مشاوره را خودتان انتخاب می‌کنید
  • هزینه را پیش از پرداخت می‌بینید
  • هزینهٔ تماس روی شما نیست

ثبت‌نام لازم نیست؛ فقط شمارهٔ موبایل، آن هم فقط برای همین مشاوره.

اثبات «عسر و حرج» (یعنی غیرقابل تحمل بودن زندگی) در قانون ایران مستلزم طی کردن تشریفات است. چون همسرتان در جلسه حاضر نشده، دادگاه نمی‌تواند فورا حکم طلاق صادر کند.

اگر ایشان ابلاغیه را دریافت کرده ولی نیامده، دادگاه یک نوبت دیگر وقت رسیدگی تعیین می‌کند. اگر باز هم نیاید (که با توجه به ۵ سال جدایی احتمالش زیاد است)، دادگاه به صورت غیابی حکم را صادر می‌کند.توجه به اینکه شما هیچ درخواستی بابت مهریه، نفقه یا اموال ندارید، بزرگترین مانع طلاق (یعنی بحث‌های مالی) را خودتان برداشته‌اید و این برگ برنده شماست. قاضی‌ها به پرونده‌هایی که در آن زن از حقوق مالی‌اش برای رهایی از زندگی غیرقابل تحمل صرف‌نظر می‌کند، با نگاه مثبت‌تری می‌نگرند.دادگاه نمی‌تواند کسی را مجبور به زندگی با دیگری کند، مخصوصا وقتی ۵ سال از جدایی گذشته و زن هم اعلام کرده که هیچ مطالبه مالی ندارد. سیستم قضایی در نهایت مجبور است با توجه به عدم حضور ایشان و اصرار شما، حکم به طلاق بدهد.

توصیه:

با توضیحاتی که مطرح کرده‌اید، امکان صدور حکم طلاق به استناد عسر و حرج وجود دارد، اما نتیجه قطعی نیست و دادگاه باید عسر و حرج را احراز کند. ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، مواردی مانند ترک زندگی خانوادگی، سوءرفتار مستمر و سایر وضعیت‌هایی را که ادامه زندگی را برای زن با مشقت غیرقابل‌تحمل همراه کند، از مصادیق قابل استناد دانسته است. 

در این پرونده، پنج سال جدایی، عدم تهیه مسکن مستقل، عدم پرداخت نفقه و سابقه فحاشی در صورت اثبات، می‌تواند مجموعا قرائن مهمی برای احراز عسر و حرج باشد؛ به‌خصوص اینکه زوج نیز برای ادامه زندگی اقدامی نکرده است. نداشتن شکایت قبلی بابت نفقه هم به‌تنهایی مانع استناد به عدم پرداخت نفقه نیست و می‌توان با سایر ادله آن را اثبات کرد. البته غیبت زوج در جلسه به‌تنهایی موجب صدور طلاق نمی‌شود و دادگاه باید ادعاها و دلایل را بررسی کند. بنابراین از توضیحات شما نمی‌توان گفت حتما حکم طلاق صادر می‌شود، اما مجموع این شرایط، پرونده را از حیث عسر و حرج قابل توجه می‌کند.

با توجه به شواهد شما از عدم پرداخت نفقه و عدم فراهم کردن مسکن مستقل که از مصادیق عسر و حرج است و همچنین عدم حضور زوج در جلسه، شانس صدور رای طلاق بسیار بالا است. عدم ارائه شکایت رسمی نفقه مانع از اثبات آن نیست و مدارک شما می‌تواند جایگزین شود. اظهارات شما مبنی بر عدم مطالبه مالی مانعی برای صدور رای طلاق نیست. عبارت قاضی می‌تواند نشانه‌ای از اطمینان به استحقاق شما برای دریافت حکم باشد.

جهات قابل توجهی برای اثبات عسر و حرج وجود دارد؛ از جمله پنج سال جدایی مستمر زوجین، عدم اقدام زوج جهت بازگشت و تشکیل زندگی مشترک، عدم تهیه مسکن مستقل، سابقه فحاشی و سوءرفتار و عدم پرداخت نفقه به مدت یک سال و شش ماه. مجموع این اوضاع و احوال، با لحاظ ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، قابلیت استناد جهت احراز عسر و حرج زوجه را دارد. عدم حضور زوج در جلسه نخست نیز در صورت استمرار و عدم ارائه دفاع مؤثر، می‌تواند در روند رسیدگی مؤثر باشد. با این حال، صدور حکم طلاق منوط به احراز عسر و حرج توسط دادگاه و ارزیابی ادله و مستندات ارائه‌ شده می باشد.

نمایش ۲۷ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های کوتاه

استناد به ترک نفقه داشتن حکم محکومیت و سپس گذشت مهلت قانونی از اجرای آن، دلیل محکم‌تری ایجاد می‌کند و صرف ادعای عدم پرداخت نفقه ممکن است برای طلاق کافی نباشد.
در مورد فحاشی هم اگر حکم قطعی کیفری یا دلایل محکم داشته باشید بسیار موثرتر است. با این حال پنج سال مفارقت و استمرار زندگی جداگانه همراه با سایر قرائن می‌تواند مبنای احراز عسر و حرج باشد، ولی همان‌طور که گفتید صدور حکم طلاق از این جهت قطعی نیست و به تشخیص دادگاه و مجموع دلایل بستگی دارد.
رای طلاق به دلیل عسر و حرج رد شد توصیه نمی‌کنم وقتتان را صرف تجدیدنظر و فرجام‌خواهی بدون تقویت ادله کنید. اول برای نفقه اقدام کنید و حکم محکومیت بگیرید و پس از صدور اجراییه شش ماه مهلت قانونی را طی کنید تا دلیل محکمی برای طلاق داشته باشید سپس مجددا دادخواست طلاق بدهید.

ادله مبتنی بر اثبات دعوای خود دارید اما بسیار بعید است که کافی باشد. اولا سابقه فحاشی را بهتر است با رای دادگاه به دادگاه ارایه دهید. صرف وجود فحاشی بدون احراز قبلی توسط مقام قضایی مسیر پرونده را دشوار میکند. دوم آنکه برای ترک انفاق مجددا وجود رای دادگاه مبنی بر الزام حایز اهمیت بسیار است چرا که ممکن است قاضی بگوید اگر واقعا عسر و حرج من باب نفقه وجود می داشت زوجه اقدام به مطالبه میکرد. بهتر است دلایل را تقویت کنید و در فرض وجود شهود نیز از شهادت آنان بهره مند شوید.

بله، امکان صدور حکم طلاق به استناد عسر و حرج وجود دارد و مواردی که گفتید—خصوصا ۵ سال جدایی، ترک انفاق طولانی‌مدت، نداشتن مسکن مستقل و رفتار توهین‌آمیز—می‌تواند برای اثبات عسر و حرج مؤثر باشد.
اما قطعی نیست؛ دادگاه باید عسر و حرج را احراز کند و ممکن است برای اثبات آن شاهد، تحقیقات یا مدارک بیشتری بخواهد. عدم حضور زوج در جلسه هم به‌تنهایی موجب صدور طلاق نمی‌شود.
با توجه به مجموعه شرایطی که توضیح دادید، پرونده شما از نظر ادعای عسر و حرج قابل استناد به نظر می‌رسد.

بااحترام
با این اوصاف امکان صدور حکم طلاق به دلیل عسر و حرج وجود دارد اما قطعی نیست و نتیجه به توانایی شما در اثبات مجموعه شرایط بستگی دارد
پنج سال جدایی، ترک انفاق طولانی‌مدت، نداشتن مسکن مستقل و سابقه فحاشی می‌توانند در کنار هم برای احراز عسر و حرج مؤثر باشند و اینکه برای نفقه قبلا شکایت نکرده‌اید به‌خودی‌خود مانع اثبات آن نیست
عدم حضور زوج هم مانع رسیدگی نیست و اظهارنظر قاضی در پایان جلسه نیز به معنای اعلام نتیجه قطعی نیست
نداشتن مهریه یا اعلام صرف‌نظر از مطالبات مالی هم مانع درخواست طلاق به علت عسر و حرج نیست

بله، امکان صدور حکم طلاق به علت عسر و حرج وجود دارد، اما صرف ادعای این موارد برای صدور حکم قطعی کافی نیست و باید عسر و حرج برای دادگاه احراز شود.
در پرونده شما، پنج سال جدایی، فحاشی، نداشتن مسکن مستقل و عدم پرداخت طولانی‌مدت نفقه می‌توانند مجموعا قرائن مؤثری باشند؛ به‌ویژه اگر با شهادت، پیام‌ها، گزارش‌ها یا سایر مدارک قابل اثبات باشند.
عدم حضور زوج در جلسه نیز مانع رسیدگی نیست. اما عبارت «امید خدا» از سوی قاضی به معنای اعلام نتیجه پرونده نیست و باید منتظر تصمیم رسمی دادگاه ماند.

باسلام
امکان صدور حکم طلاق به علت عسر و حرج وجود دارد؛ اما صدور حکم قطعی، منوط به این است که دادگاه دلایل شما را کافی بداند. طبق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، اگر ادامه زندگی برای زن با مشقت غیرقابل‌تحمل همراه باشد و این وضعیت در دادگاه احراز شود، امکان الزام زوج به طلاق وجود دارد.

بله امکان دریافت رای طلاق وجود دارد زیرا عدم پرداخت نفقه و ترک زندگی به مدت پنج سال از مصادیق عسر و حرج است. مدارک شما برای اثبات ادعا کافیست اما حکم نهایی به تشخیص دادگاه بستگی دارد. حضوری شدن جلسه و اعلام درخواست مالی باعث تسریع روند میشود. در صورت تایید عسر و حرج، دادگاه رای طلاق صادر خواهد کرد.

تمامی مواردی که در سوال اعلام شده " میتواند " دلیل احراز عسر و حرج واقع شود ولی به نظر میرسد برخی مواردی مثل ترک انفاق که شرایطی را قانون و رویه برای آن تعیین کرده اند و بسیار موثر در این گونه پرونده های طلاق مغفول مانده .

پیشنهاد میشود اگر رای به نفع شما صادر نشده بود حتما پیگیری جدی در خصوص نفقات معوقه داشته باشید .

با این اوصاف امکان صدور حکم طلاق وجود دارد، ولی قطعی نیست؛ مهم‌ترین محور پرونده شما اثبات عسر و حرج موضوع ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی است. پنج سال جدایی، فحاشی و سوءرفتار، نداشتن مسکن مستقل و عدم پرداخت نفقه، اگر با مدارک، شهادت، پیام‌ها، گزارش‌ها یا قرائن معتبر برای دادگاه احراز گردد می‌تواند عسر و حرج را ثابت کند؛ حتی اگر برای نفقه قبلا دادخواست نداده باشید، اصل عدم پرداخت را می‌توان با ادله دیگر اثبات کرد. ماده ۱۱۳۰ مصادیق عسر و حرج را حصری نمی‌داند و دادگاه می‌تواند با توجه به مجموع شرایط، ادامه زندگی را غیرقابل تحمل تشخیص دهد. عدم حضور زوج در جلسه اول به‌تنهایی موجب صدور طلاق نمیباشد و دادگاه باید ادعاهای شما را احراز نماید؛ اعلام اینکه مهریه یا حقوق مالی دیگری مطالبه نمی‌کنید نیز مانع رسیدگی به طلاق نیست. با توجه به مجموعه‌ای که مطرح کرده‌اید، پرونده از نظر اثبات عسر و حرج قابل دفاع است، ولی نتیجه نهایی به ادله موجود و برداشت دادگاه از وضعیت پنج‌ساله زوجین بستگی دارد

با توجه به مفارقت طولانی مدت وعدم دریافت نفقه .گذشت حقوق مالی بعد از صدور رای با ارائه شهود و تنطیم لایحه مستند ومستدل تجدیدنظر خواهی انجام دهید وبعد از تعیین شعبه حتما با قاضی تجدیدنظر صحبت کنید ومفارقت وعدم تهیه مسکن وعدم پرداخت تفقه را توضیح دهید تا با دادخواست طلاق شما موافقت شود

مستند به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی وتبصره آن در
صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.
تبصره- عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد
وهمچنین مستند به بند چهارم همین ماده فحاشی میتواند ازمصادیق سوئ رفتار محسوب شود و نیز تهیه منزل مستقل ازوظایف همسر می باشد، اما برای اینکه دلیل محکمه پسندتری جهت اثبات ادعای خود مبنی برترک انفاق وسپس طلاق عسروحرج داشته باشید پیشنهاد می شود ابتدا دادخواست نفقه مطرح نموده سپس باطرح شکایت ترک انفاق و محکومیت وی، برای اثبات عسروحرج خوداقدام نمائید

کاربر گرامی در وهله اول توصیه می‌شود که از طریق مشاور خانواده نسبت به حل و فصل موضوع اقدام نمایید و در صورت عدم حل موضوع اقدام به مطالبه نفقه نمایید و آن را دلیل بر عسر و حرج خود همراه با سایر ادله قرار دهید

با توجه به غیبت همسر، اثبات عسر و حرج با مدارک شما (فحاشی، عدم نفقه و جدا زیستی ۵ ساله) و عدم درخواست مالی، دادگاه احتمالا رای طلاق صادر خواهد کرد؛ عبارت «امید خدا» از سوی قاضی نشانه مساعدت است و منتظر ابلاغ رای باشید.

با این اوصاف امکان اثبات عسر و حرج وجود دارد؛ پنج سال جدایی، ترک نفقه، نبود مسکن مستقل و رفتارهای آزاردهنده در صورت اثبات می‌تواند مجموعا مؤثر باشد، ولی صدور طلاق قطعی نیست.

احتمال موفقیت شما بسیار بالا است. تحلیل کوتاه وضعیت:. نقطه قوت اصلی: ۵ سال جدایی و بلاتکلیفی، قوی‌ترین دلیل برای اثبات عسر و حرج است.
۲. غیبت زوج: مانع طلاق نیست؛ در صورت تداوم غیبت، رای غیابی صادر می‌شود.
۳. بذل حقوق مالی: گذشت شما از مطالبات مالی، نشانه صداقت در «تنگنا بودن» است و روند پرونده را مثبت می‌کند.
۴. اقدام لازم: چون شکایت نفقه نداشته‌اید، حتما شهود (گواهان) آماده کنید تا ۵ سال جدایی و فحاشی را در دادگاه یا نزد مامور تحقیق محلی تایید کنند.نتیجه: دادگاه پرونده را به «داوری» و «تحقیق محلی» ارجاع می‌دهد و در صورت تایید جدایی طولانی، حکم طلاق صادر خواهد شد.

با توجه به اظهارات شما و مدارکی که اشاره کردید، احتمال صدور حکم طلاق وجود دارد، اما رای نهایی منوط به ارزیابی دادگاه از مجموع شرایط و احراز عسر و حرج است..

احتمال اینکه عسر و حرج پذیرفته شود وجود دارد
اگر مواردی که ذکر شد را بتوانید با ادله کافی مثل شهادت شهود، پیام ها،استشهادیه و....ثابت کنید رای طلاق صادر خواهد شد

بستگی به نظر قاضی و محتویات پرونده داره احتمال داردثاپر بشه در صورتی که حکم طلاق صادر نشد حق حقوقی مالی تون مطالبه کنید

دلایل و مدارک کافی جهت اثبات عسر و حرج ارائه شده و صدور حکم بستگی به نظر دادگاه دارد. همچنین درنظر داشته باشید حکم صادره قابل اعتراض خواهد بود.

مطابق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، ترک زندگی خانوادگی، سوءرفتار و عدم پرداخت نفقه از مصادیق بارز «عسر و حرج» است؛ لذا با توجه به سابقه پنج سال جدایی و اثبات موارد مذکور، احتمال صدور رای طلاق بسیار بالاست. بذل تمامی حقوق مالی و عدم حضور زوج نیز مانع قانونی را برای صدور حکم برطرف نموده و دادگاه در صورت تداوم غیبت، مجاز به صدور رای طلاق به‌صورت غیابی است.

بادرود
شما هرچند مهریه نداشته بشاین امکان مطالبه مهرالمثل دارین اگر بااین شرایط باشد احتمال صدور رای است

برای طلاق از طرف زوجه باید ادله و مدارک اثبات عسر و حرج به دادگاه را ارائه داد و صرف ادعا پذیرفته نمی شود. ابتدا دادخواست مطالبه نفقه معوقه را مطرح کنید و به شرط تمکین حکم آنرا بگیرید و بعد از صدور اجرائیه اگر زوج پرداخت نکرد تازه عسر و حرج شما ثابت می شود.با این اوضاع و احوال که شما گرفتید بعید است حکم طلاق صادر شود.

با توجه به رویه قضائی استدلال منجر به حکم بایستی قوی باشد تا قاضی دادگاه انشایی رای نمایید.

چنانچه بابت موارد ادعایی ( فحاشی همسر و ترک نفقه) حکم محکومیت علیه ایشان داشتید قطعا دادگاه بدوی حکم طلاق صادر می‌کرد ولی با توجه به اینکه برای موارد ادعایی حکم محکومیت قطعی ندارید در صورت صرفنظر کردن از مهریه و حقوق مالی امکان صدور حکم طلاق وجود خواهد داشت

بله با توجه به ا۲بات عسر و حرج این امکان وجود دهرد

کاربر گرامی نتیجه دادگاه قابل پیش بینی نمی باشد

باید منتظر روند رسیدگی ورای دادگاه باشید

هیچ‌کدام از این پاسخ‌ها دقیقاً پروندهٔ شما نبود؟

پاسخ‌های عمومی، مدارک و تاریخ‌ها و شرایط خاصِ شما را نمی‌بینند. در یک مشاورهٔ تلفنی، وکیل روی همین پرونده با شما صحبت می‌کند و قدم بعدی را مشخص می‌کند.

ثبت‌نام لازم نیست؛ فقط شمارهٔ موبایل، آن هم فقط برای همین مشاوره.

پرسش حقوقی خودتان را بپرسید

پرسش خود را ثبت کنید تا وکلای بنیاد وکلا پاسخ بدهند — ثبت پرسش رایگان است. ثبت پرسش حقوقی

پربازدید در همین موضوع

بیشتر بخوانید