بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

سیستمی خود به خود در سامانه راهور رفع توقیف میشود؟

پرسیده شده ۴ سال پیش ۷ پاسخ ثبت شده

حکم به رفع توقیف خودرو توسط شخص ثالث، از دادگاه توقیف کننده صادر شده،،
،ورای اصداری بعد از۲۰روز،،،. باید درخواست قطعیت، رای را داد یا سیستمی خود به خود در سامانه راهور رفع توقیف میشود وامکان تعویض پلاک مهیا میشود

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

پس از قطعیت رأی، دستور رفع توقیف معمولاً از اجرای احکام به راهور ارسال و در سامانه اعمال می‌شود، اما با توجه به حجم کار اداری، پیگیری حضوری برای اطمینان ضروری است.

روند ثبت رفع توقیف برای همه یکسان نیست و به صدور گواهی قطعیت و نحوه ارسال دستور توسط اجرای احکام بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

لزوم پیگیری قطعیت و ارسال دستور به راهور

قاعدتاً پس از قطعیت رأی دادگاه، دستور رفع توقیف باید از طریق اجرای احکام به صورت سیستمی برای سامانه راهور ارسال شود تا امکان تعویض پلاک فراهم گردد. با این حال صرف گذشت مهلت قانونی همیشه به معنای اقدام خودکار نیست و برای جلوگیری از معطلی ناشی از حجم پرونده‌ها، بهتر است ابتدا قطعیت دادنامه را پیگیری کنید. به دلیل تأخیرهای احتمالی در ارسال مکاتبات، وکلا توصیه می‌کنند برای اطمینان از خروج پلاک از توقیف، موضوع را به شکل حضوری از اجرای احکام پیگیری فرمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۸۰ مشاوره موفق

سلام پس از قطعیت از طریق اجرای احکام نامه رفع توقیف به راهور ارسال می گردد

محبوبه عسکری
محبوبه عسکری
۲ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

برای رفع توقیف خودرو که توسط شخص ثالث در دادگاه توقیف شده است، در صورتی که حکم صادر شده باشد، باید به چند نکته توجه کنید:

### ۱. **قطعیت رای:**
- اگر حکم رفع توقیف صادر شده و ۲۰ روز از صدور آن گذشته است، **قطعیت رای** بستگی به نوع حکم و فرآیندهای قانونی دارد.
- در صورتی که رای قطعی باشد (یعنی هیچ اعتراضی به آن صورت نگرفته باشد)، معمولا در سامانه‌های مربوطه مانند **راهور** (پلیس راهنمایی و رانندگی) به صورت سیستمی ثبت می‌شود و خودرو از حالت توقیف خارج خواهد شد.
- اگر رای قطعیت پیدا کرده باشد و شما یا شخص ثالث اعتراضی به آن نکرده باشید، پس از گذشت مهلت قانونی (معمولا ۲۰ روز یا بر اساس تاریخ معین در حکم دادگاه)، رفع توقیف خودرو باید به صورت خودکار در سامانه راهور منعکس شود و امکان تعویض پلاک فراهم خواهد شد.

### ۲. **درخواست قطعیت رای:**
- اگر حکم هنوز قطعیت پیدا نکرده است و شما یا طرفین دیگر اعتراضی به آن دارند، **درخواست قطعیت رای** باید به دادگاه یا مرجع صادرکننده حکم ارائه شود.
- در صورتی که اعتراض یا درخواست تجدیدنظر در مهلت قانونی صورت نگرفته باشد، حکم قطعیت پیدا کرده و شما می‌توانید اقدامات لازم برای رفع توقیف خودرو را پیگیری کنید.

### ۳. **عملیات سیستمی در سامانه راهور:**
- به طور معمول، پس از صدور حکم رفع توقیف و قطعی شدن آن، سامانه‌های مربوطه به طور خودکار اقدام به به‌روزرسانی وضعیت خودرو می‌کنند. با این حال، ممکن است در برخی موارد نیاز به پیگیری دستی باشد.
- به همین دلیل، بهتر است پس از صدور حکم قطعی، به **اداره پلیس راهنمایی و رانندگی** مراجعه کنید یا از طریق سامانه آنلاین راهور پیگیری کنید تا اطمینان حاصل کنید که وضعیت خودرو به‌روزرسانی شده و امکان تعویض پلاک فراهم گردیده است.

### ۴. **مراحل انجام تعویض پلاک:**
- پس از رفع توقیف و به‌روزرسانی وضعیت در سامانه راهور، **تعویض پلاک** ممکن است انجام شود. برای این کار، شما باید مدارک لازم (مثل حکم رفع توقیف، مدارک مالکیت خودرو، و کارت شناسایی) را به مراکز تعویض پلاک ارائه دهید.
- در صورتی که تمامی مراحل قانونی انجام شده باشد، پس از ثبت در سامانه، امکان تعویض پلاک خودرو در **اداره راهور** فراهم خواهد شد.

### نتیجه‌گیری:
اگر حکم رفع توقیف خودرو صادر شده و به قطیعت رسیده است، معمولا لازم نیست که شما درخواست قطعیت بدهید و این موضوع به‌طور سیستمی در سامانه راهور اصلاح خواهد شد. با این حال، به شما پیشنهاد می‌کنم که برای اطمینان از انجام صحیح فرآیند، به مراکز راهور مراجعه کرده یا از طریق سامانه‌های آنلاین راهور وضعیت خودرو را پیگیری کنید.

محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده
۹ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۸۴۰ مشاوره موفق

توصیه می‌شود که حضوری مراجعه کنید

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
داود فروغی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۷۱ مشاوره موفق

با سلام قاعدتا باید سیستمی رفع توقیف شود اما به لحاظ حجم زیاد کار وصیه می‌شود که حضوری مراجعه کنید

حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
بهتر است جهت رفع توقیف پیگیری لازم را به عمل آورید.

شهریار انالویی ۲ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۹ مشاوره موفق

با سلام
احتمالا رفع توقیف شود .ولی اگر حضوری پیگیری کنید ،بهتر است .

سید روح الله قاضی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۵ · ۱۳ مشاوره موفق

سلام

رفع توقیف انجام خواهد شد لیکن برای اطمینان بیشتر پیگیری نمایید

۲۸۶ وکیل متخصص کیفری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال