بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

سه بار مرتکب قذف یعنی سه بار فحش ناموسی دادن؟

پرسیده شده ۳ سال پیش ۱۲ پاسخ ثبت شده

سلام چند سوال داشتم
اولین سوال اینکه مجازات توهین به شخص عادی در حد قذف جزای نقدی است یا شلاق یا هردو؟
سوال دوم اینه که شخصی ده تا فحش ناموسی داده و برای هر ده تا فحش ناموسی یک مجازات متفاوت تعیین میشه؟
سوال سوم درسته که میگن اگر کسی سه بار مرتکب قذف شود و هر بار برای آن حد بخورد در بار چهارم اعدام خواهد شد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

قذف به معنای نسبت دادن صریح زنا یا لواط است و مجازات آن هشتاد ضربه شلاق حدی است. فحاشی ناموسیِ ساده توهین محسوب شده و جزای نقدی دارد، و اجرای سه بار حد در دفعات جداگانه، در بار چهارم می‌تواند مجازات اعدام داشته باشد.

اینکه الفاظ استفاده‌شده مشمول قذف باشد یا توهین ساده، و همچنین نحوه تکرار آن، نتیجه پرونده شما را تعیین می‌کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

تفاوت مجازات توهین، قذف و تکرار آن

هر فحش ناموسی قذف به حساب نمی‌آید و فقط نسبت دادن شفاف زنا یا لواط مشمول قذف و مجازات هشتاد ضربه شلاق حدی است، در حالی که سایر فحاشی‌ها توهین تعزیری بوده و مجازات جزای نقدی دارد. اگر ده بار قذف انجام شود ولی بین آن‌ها حدی اجرا نشده باشد، فرد در مجموع یک بار حد می‌خورد. چنانچه شخص سه بار مرتکب قذف شده و هر سه بار حد بر او اجرا شده باشد، در بار چهارم مجازات او اعدام خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۲ سال پیش
سکینه چهره خند

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۲ مشاوره موفق

سلام و عرض ادب
توهین به اشخاص عادی و حتی فحاشی ناموسی با قذف متفاوت است؛ توهین ساده یا فحاشی ناموسی مادون زنا، جرم تعزیری است و مجازات آن جزای نقدی میباشد اما قذف، مشخصا نسبت زنا یا لواط دادن با عباراتی واضح و شفاف به فرد مقابل است که یک جرم حدی است و مجازات آن نیز ۸۰ ضربه شلاق حدی میباشد که جزو حدودالله است و امکان تخفیف یا تبدیل نیز ندارد و فقط با گذشت مقذوف امکان اسقاط حد وجود دارد.

هر فرد که یک جرم حدی را سه بار انجام بدهد و برای هر سه بار، جداگانه محاکمه شده و حد در مورد آن فرد اجرا شده باشد؛ درصورت ارتکاب بار چهارم همان جرم، حد او اعدام خواهد بود اما اگر کسی ده بار کسی را قذف کند و بین این ده بار، محاکمه جداگانه نشده و حد در مورد او اجرا نشده باشد؛ مشمول قوانین تعدد جرم حدی شده و مجموعا یکبار حد بر او جاری میشود.

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۳۷۲ مشاوره موفق

سلام
قذف عبارتست از اینکه دقیقا نست زنا و لواط به کسی داده بشه و سایر الفاظ اصولا توسط مراجع حمل بر توهین می شوند
قذف موجب شلاق می باشد که علی الاصول به یکبار مجازات محکوم میشود مگر اینکه صابت شود به دفعات انجام شده است

یوسف صیوانی اصل ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۴ مشاوره موفق

پاسخ سوال اول ،برای توهین هر چند شکل ناموسی بگیرد مجازات تعزیری دارد و‌مجازات آن جزای نقدی است اما درخصوص قذف که نسبت دادن رفتار زنا و لواط می باشد مجازات حدی دارد که عبارت است ۸۰ضربه شلاق حدی است.

پاسخ سوال دوم ، در جرایم حدی ،اگر مجازات (حد)اجرا و سپس همان جرم حدی ارتکاب یابد باعث ایجاد موضوع تکرار جرم حدی خواهد شد ،علی الاصول حدود در صورت تکرار در بارچهارم مجازات آنهااعدام است.لذا اگر شخصی ۱۰ بار شخص دیگر را قذف نماید چنانچه قبلا مجازات حدی قذف درمورد وی اجرا نشده باشد بعنوان بار اول شمرده می شود .

پاسخ سوال سوم . علی الاصول بله در پاسخ شماره ۲ توضیح داده شد

محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۷۸ مشاوره موفق

سلام اگر به دفعات باشد و پرونده های مختلف تشکیل شده باشد مجازات جداگانه می باشد و مجازات آن شلاق می باشد

نمایش ۸ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
وحید قاسمی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۷ مشاوره موفق

فحش ناموسی لزوما مشمول حد قرار نمی گیرد و باید نسبت دادن زنا و لواط به شخص باشد و حد قذف شلاق می باشد و جواب سوال آخر شما بله است

الهام دامغانی ثانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲٬۸۳۱ مشاوره موفق

با سلام
در صورت ثبوت قذف مجازات آن شلاق است

حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
چنانچه قذف احراز گردد مجازات آن، شلاق می باشد.

ابوالقاسم قاسمی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام ، قذف تعبیر شارع است از نوعی توهین که به طور خلاصه عبارت است از نسبت زنا و لواط به فرد دیگر یا پدر و مادر و خانواده وی.مجازات قذف به حکم قانون و مثتبت از احکام فقهی ۸۰ ضربه شلاق است.

مجتبی ایروانی ۲ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۲۳ مشاوره موفق

سلام با توجه به سوال شما مجازات شلاق دارد موفق باشید

سعید قیطانی ۷ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
مجازات آن ۸۰ ضربه شلاق می باشد

علی رستمی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵ مشاوره موفق

با سلام
در صورت اثبات، مجازات حدی جرم قذف شلاق می باشد.

امیر علی یوسفی ۲ سال پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

با سلام .مجازات حد قذف در این موارد که ذکر شد شلاق می باشد.

۲۳۲ وکیل متخصص کیفری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید