بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

زوج تهدید به ترک منزل نموده، چه باید کرد؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۵ پاسخ ثبت شده

با سلام
خواهر من در دانشگاه قبول شده شوهرش بهش گفته اگه بری دانشگاه من از خونه میرم و وقتی کلاسات تموم شد برمیگردم.
حکم کار این آقا چیه؟
در ضمن گفته تو این مدت خرج خونه و بچه ها به من ربطی نداره. در واقع لج کرده باهاش.
چکار باید کرد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

شوهر نمی‌تواند به بهانه دانشگاه رفتنِ زن خانه را ترک کند یا از دادن نفقه و خرجی خودداری نماید. در صورت ترک منزل، زن می‌تواند برای مطالبه نفقه خود و فرزندان اقدام کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

ترک منزل و قطع نفقه به بهانه تحصیل زن

تحصیل از حقوق اولیه فرد است و شوهر نمی‌تواند به اجبار مانع آن شود یا به این بهانه منزل را ترک کند. اگرچه پرداخت هزینه‌های دانشگاه بر عهده مرد نیست، اما او در هر حال موظف به پرداخت مخارج جاری زندگی و نفقه زن و فرزندان است. در صورت ترک خانه و ندادن مخارج، مسئولیت حقوقی و کیفری متوجه شوهر خواهد بود و زن می‌تواند دادخواست مطالبه نفقه بدهد. از سوی دیگر شوهر تنها در صورتی که تحصیل مانع تمکین و وظایف زناشویی باشد، می‌تواند از طریق دادگاه اقدام حقوقی کند.

منابع: قانون اساسی

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
مصطفی عباسی
مصطفی عباسی تأیید‌شده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۱۶۱ مشاوره موفق

با سلام طبق قانون اساسی تحصیل حق اولیه هر یک از اتباع و شهروندان کشور است و در عقد نامه هم زوج شرطی مبنی بر منع تحصیل درج نکرده است. ولی تحصیل و پیشرفت اگر مانع انجام وظایف زناشویی و تمکین و تربیت فرزندان باشد ممکن است همسر دادخواست الزام به تمکین علیه همسر مطرح نماید. پرداخت هزینه تحصیل بر عهده زوج نیست ولی نباید با ترک منزل از پرداخت هزینه های جاری و نفقه متعلقه به زوجه امتناع نماید.

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۴۱۲ مشاوره موفق

سلام
منطقا وج نمی تواند به اجبار مانع تحصیل زوجه شود اما می تواند درا ین راستا اقدام به طرح شکایت منع از تحصیل نماید که درصورت پذیرش دعوای ایشان زوجه نمی تواند اقدام به ادامه تحصیل کند و در خصوص پرداخت مخارج نیز در هر صورت مسئولیت پرداخت با زوج می باشد

امین احمدی
امین احمدی
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۱۸۸ مشاوره موفق

سلام
ادامه تحصیل از حقوق ابتدایی افراد و شهروندان است هر چند شوهر مکلف به پرداخت هزینه های تحصیلی نیست ولی نمی تواند به بهانه تحصیل خانم ترک منزل کند یا از پرداخت مخارج زندگی خودداری نماید در این صورت مسئولیت حقوقی و کیفری خواهد داشت.

مینا محمدی
مینا محمدی
۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۳٬۵۷۳ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
همسرشون نمی توانند مانع تحصیل ایشون شوند، و این موضوع دلیلی برای ترک منزل زوج ندارد لذا در صورت ترک منزل خانم دادخواست مطالبه نفقه خود و فرزندان را ثبت نمایند.

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
فاطمه حسین پور
فاطمه حسین پور
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۶۵ مشاوره موفق

تحصیل اگر مانع تمکین نباشد و شرط خلاف آن نشده باشد حق زن است. و مرد نمی تواند مانع شود. و ارتباطی با نفقه فرزندان ندارد.

۱۵۷ وکیل متخصص خانواده آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال