بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

زوجه میتواند تقاضای تنصیف اموال نماید؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۷ پاسخ ثبت شده

با درخواست زوج برای طلاق بعد از طی مراحل، گواهی عدم سازش تبدیل شده به طلاق توافقی و عینا در رای ذکر شده. حال باز زوجه میتواند تقاضای تصنیف اموال دهد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

در طلاق توافقی شرط تنصیف اموال اجرا نمی‌شود و رای دادگاه صرفا بر اساس توافقات طرفین صادر می‌گردد. اعمال شرط تنصیف دارایی فقط زمانی ممکن است که طلاق از طرف زوج باشد و ناشی از سوءرفتار یا تخلف زن نباشد.

این قاعده کلی پرونده‌های توافقی است، اما متن دقیق توافق ثبت‌شده در گواهی عدم امکان سازش تعیین‌کننده نهایی حقوق مالی شماست.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

عدم امکان تقاضای تنصیف در طلاق توافقی

تنصیف دارایی تنها در شرایطی اجرا می‌شود که درخواست طلاق صرفا از طرف زوج مطرح شده باشد و علت آن نیز ناشی از تخلف یا سوءرفتار زوجه نباشد. از آنجا که پرونده به طلاق توافقی تبدیل شده و در رای دادگاه نیز عینا طلاق توافقی قید گردیده است، ملاک عمل دادگاه همان شروط و توافقات مکتوب زوجین خواهد بود. بنابراین زوجه در طلاق توافقی نمی‌تواند جداگانه تقاضای اجرای شرط تنصیف اموال را مطرح نماید.

منابع: قانون مدنی، ماده ۱۱۱۹

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

فاطمه زارع ۷ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۸۹ مشاوره موفق

خیر درطلاق توافقی مطابق باشرایط تعیین شده رای صادرمیشود

محسن نریمانی ده نوی ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۰۵ مشاوره موفق

شرایط تملک «نصف دارایی مرد» پس از طلاق


۱⃣چنانچه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه، تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد، زوج مکلف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با زوجه به دست آورده یا معادل آن را ، به صورت بلاعوض به زوجه منتقل کند.


۲⃣به موجب ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی طرفین عقد ازدواج می‌توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد، در ضمن عقد ازدواج لحاظ کنند.


۳⃣طبق بند «الف» شرایط ضمن عقد مندرج درسند ازدواج ، چنانچه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه،  تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد، زوج مکلف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با زوجه به دست آورده یا معادل آن را، بصورت بلاعوض  به زوجه منتقل کند.


شرایط تحقق شرط تنصیف دارایی


۱⃣طلاق واقع شود: اجرای این شرط برخلاف سایر شروط ، صرفا منوط به واقعه طلاق است و بدون وقوع آن قابل اجرا نیست و امکان الزام شوهر برای اجرای شرط قبل از درخواست طلاق ناشی از درخواست وی وجود ندارد .

۲⃣زوج ، خواهان طلاق باشد : یکی از شرایط تحقق شرط تنصیف دارایی این است که زوج بخواهد زوجه را طلاق دهد و وی ارائه کننده دادخواست طلاق باشد و نه اینکه زوجه خواهان طلاق باشد .


۳⃣طلاق مستند به تخلف زن از وظایف زناشویی یا سوءاخلاق و رفتار وی نباشد : چنانچه سوءرفتار و سوءاخلاق زوجه علت زوج باشد با اثبات آن ، شرط تنصیف دارایی تحقق نمی‌یابد. مثلا  هرگاه زوج، نشوز و عدم تمکین  زوجه را اثبات کند ، این شرط برای زوجه قابل استفاده نخواهد بود .


۴⃣ملاک  تا نصف اموال یا معادل آن می‌باشد: در این شرط عبارت « تا نصف دارایی» یا معادل آن ذکر شده که این میزان می‌تواند از پایین‌ترین درصد اموال زوج تا سقف پنجاه درصد آن تلقی شود که تعیین آن به نظر دادگاه بستگی دارد .


۵⃣دارایی حاصل زندگی زناشویی با زوجه باشد: یکی دیگر از شرایط تحقق شرط مذکور حصول دارایی زوج ، در زمان زندگی زناشویی با زوجه است ، لذا به اموالی که زوج پیش از ایام زناشویی داشته (نه از تاریخ عقد) و اموال موروثی سرایت پیدا نمی‌کند ، زیرا به مال ناشی از ارث اموال به دست آورده در زمان زناشویی اطلاق نمی‌شود .


۶⃣دارایی در حین طلاق موجود باشد:  موجود بودن اموال حین طلاق شرط لازم برای اجرای این ‌شرط است. بنابراین شامل اموال از بین رفته اعم از تلف یا مفقود شده ، نمی‌شود. همچنین آنچه موضوع شرط است، دارایی زوج است، لذا  به نطر باید دیون زوج نیز مدنظر قرار گیرد.


۷⃣به عنوان مثال اگر زوج نسبت به مهر زوجه‌ای که می‌خواهد او را طلاق دهد یا زوجه دیگرش مشغول‌الذمه باشد، پرداخت مهریه زوجه مذکور یا زوجه دیگر از دارایی زوج ، نسبت به اعمال شرط تنصیف دارایی مقدم است و حتی بنا بر نظری اجرای این شرط نسبت به مستثنیات دین هم ممنوع بوده و تعهد به انتقال تا نصف مال زوج نیز نمی‌تواند از این قاعده کلی مستثنی باشد.

سعیده کریم فر
سعیده کریم فر
۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۴۰۴ مشاوره موفق

سلام
درصورتی که تقاضای طلاق از جانب زوج باشدودرخواست در اثر سوء رفتار و سوء معاشرت زوجه و یا تخلف زوجه از وظایفش در قبال شوهرنباشد شرط تنصیف اموال نیز اجرا می گردد.

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
حسن آرین پور ۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

فقط در طلاق از طرف زوج امکان پذیر است و در طلاق توافقی تنصیف اموال امکان پذیر نیست...

محمدرضا پیرزاده ۷ سال پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

با سلام و احترام
فقط در طلاق از طرف زوج امکان پذیر است و در طلاق توافقی تنصیف اموال امکان پذیر نیست
موفق و پیروز باشید

کیوان فخرآذر ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

نخیر در طلاق توافقی تنصیف اموال کاربردی ندارد، و فقط در صورت طلاق از طرف زوج این امکان وجود دارد

کاربر بنیاد وکلا
۷ سال پیش

تنصیف اموال فقط با طلاق از سوی مرد ممکن است.

۲۶۷ وکیل متخصص طلاق از طرف مرد آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال