بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

زن چگونه میتواند تمکین خود را مشروط به داشتن منزل مستقل از جانب زوج کند؟

پرسیده شده ۱۲ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

با سلام
زن چگونه میتواند تمکین خود را مشروط به داشتن منزل مستقل از جانب زوج کند ؟ آیا احتیاج به اثبات عسر و حرج از جانب وی دارد ؟
لطفا بنده را ذر این باره راهنمایی بفرمایید
اجرکم عند الله

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

زن برای مشروط کردن تمکین به داشتن خانه مستقل نیازی به اثبات عسر و حرج ندارد. او می‌تواند در دادگاه درخواست کارشناسی برای احراز عدم استقلال یا عدم تناسب مسکن با شأن خود را مطرح کند، یا به شرط حق تعیین مسکن در عقدنامه استناد نماید.

این شرایط کلی است و وضعیت مسکن در پرونده شما به نظر کارشناس رسمی دادگاه و مندرجات عقدنامه‌تان بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مشروط کردن تمکین به تهیه منزل مستقل

اگر زن حق تعیین مسکن را در شروط ضمن عقد داشته باشد، می‌تواند تا زمان تهیه مسکن مستقل و مناسب از تمکین خودداری کند. در غیر این صورت، زن می‌تواند در پاسخ به دعوای تمکین شوهر، به مستقل نبودن منزل اعتراض کرده و تقاضای کارشناسی کند. برای این موضوع نیازی به اثبات عسر و حرج نیست. چنانچه کارشناس رسمی دادگاه تایید کند که مسکن فعلی فاقد استقلال است یا با شئون زن تناسب ندارد، تمکین منوط به تهیه منزل مستقل و متعارف خواهد شد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۸ ماه پیش
مهدی حمیدی
مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

زوجه می‌تواند در پاسخ به دعوای تمکین، به دلیل عدم استقلال منزل اعتراض کرده و از دادگاه تقاضای ارجاع امر به کارشناس جهت معاینه محل و تایید عدم استقلال مسکن را نماید.
برای این موضوع نیازی به اثبات عسر و حرج نیست و صرفا احراز اینکه مسکن فراهم شده متناسب با شان زوجه نیست یا امنیت او را تامین نمی‌کند، برای حق مشروط کردن تمکین کفایت می‌کند.

سها آگهی ۱۱ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۹ · ۲۶۳ مشاوره موفق

در صورتیکه حق تعیین مسکن در ضمن عقد نامه بر عهده ی زوجه باشد زن میتواند تا هنگامیکه زوج مسکن مناسب ومستقلی را تهیه نکند از تمکین خودداری نماید .لذا اگر زوجه این حق را نداشته باشد باید در مسکنی که با شرایط اجتماعی و شئون زوجه متناسب باشد تمکین نماید در غیر این صورت زوج میتواند عدم تمکین زوجه را از دادگاه بگیرد و در صورت عدم تمکین زوجه نفقه به او تعلق نمیگیرد.

موفق باشید

لیلا تاجیک ۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳۹ مشاوره موفق

کارشناس با رویت محل سکونت که ترک شده و منافی با شئونات و استقلال زندگی مشترک باشد، ادعای تمکین مشروط به تهیه منزل مستقل متعارف تایید میشود.

۱۸ وکیل متخصص نفقه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید