بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

زن با داشتن حق طلاق میتواند طلاق بگیرد و خواستار تتصیف دارایی هم باشد ؟

پرسیده شده ۱۰ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

در زمان عقد 1500 سکه مهریه به همراه حق طلاق به همسرم دادم، بعد از یکسال با گرفتن یک سکه در محضر مهریه اش را بذل قطعی غیر قابل عدول کرد، آیا میتواند مهریه اش را مطالبه کند؟
آیا زوجه با توجه به داشتن حق طلاق از ناحیه زوج
میتواند ضمن درخواست طلاق تقاضا تصنیف دارایی ام را بدهد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

در صورت بذل قطعی و غیرقابل رجوع، امکان مطالبه مجدد مهریه وجود ندارد. همچنین با استفاده از حق طلاق توسط زن، شرط تنصیف دارایی اعمال نمی‌شود زیرا این شرط مخصوص درخواست طلاق از طرف مرد است.

این قاعده کلی است اما نحوه تنظیم متن سند بذل و وکالت در طلاق می‌تواند شرایط پرونده شما را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

عدم تعلق تنصیف دارایی و مهریه بذل‌شده

اگر مهریه به صورت قطعی و با سلب حق رجوع در دفتر اسناد رسمی بذل شده باشد، زن دیگر امکان مطالبه آن را نخواهد داشت. همچنین اجرای شرط تنصیف دارایی تنها در صورتی ممکن است که درخواست طلاق از سوی مرد مطرح شده باشد. بنابراین اگر زوجه با استفاده از وکالت در طلاق خود اقدام کند، حق مطالبه نصف دارایی را ندارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۴ ماه پیش
سید ابوالفضل میرجوادی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰

: خیر، در صورتی که بذل به صورت «قطعی و غیرقابل عدول» در دفتر اسناد رسمی ثبت شده باشد، همسر شما حقی برای مطالبه مجدد مهریه ندارد.

خیر، طبق رویه قضایی رایج، اگر زن با استفاده از «حق طلاق» خود (وکالت در طلاق) دادخواست طلاق بدهد، شرط تنصیف دارایی به نفع او اعمال نمی‌شود، زیرا شرط مذکور صرفا برای زمانی است که طلاق به درخواست مرد باشد.

اکرم فرخ
اکرم فرخ
۱۰ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۰۱۲ مشاوره موفق

خیر شرط تنصیف دارایی زمانی اجرا خواهد شد که طلاق از طرف زوج باشد لذا در صورتیکه مهریه بذل شده باشد و حق رجوع نیز ساقط شده باشد دیگر امکان مطالبه آن وجود ندارد.

حسن آرین پور ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

شرط تنصیف دارایی زمانی اجرا خواهد شد که طلاق از طرف زوج باشد لذا در صورتیکه مهریه بذل شده باشد و حق رجوع نیز ساقط شده باشد دیگر امکان مطالبه آن وجود ندارد

۲۸۷ وکیل متخصص طلاق از طرف زن آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال