بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

دو بار تعدیل در پرداخت اقساط مهریه در یک سال ممکن است؟

پرسیده شده ۳ سال پیش ۱۴ پاسخ ثبت شده

با درود فراوان خدمت وکلای محترم.
سوالم این هست: طبق حکم قطعی دادگاه تجدیدنظر، من باید سالی یک سکه به عنوان اقساط مهریه در حق همسر سابقم بپردازم و تا الان معوقه‌ای ندارم و قسط‌ها را طبق حکم پرداخته‌ام. اما سه سال است آن حکم قطعی صادر شده و با هر سختی بوده قسط‌ها را پرداخته ام و اصلا نمیدانستم حق تعدیل دارم. سه سال پیش که حکم پرداخت صادر شد قیمت سکه ۱۰ میلیون بود و طی این مدت به ۳۰ میلیون افزایش قیمت داشته! همسر سابقم تمام مطالبات مالی من را که از مردم غریبه طلبکار بودم توسط دادگاه و به خاطر مهریه به سود خودش توقیف کرده و از طریق راهکارهای گوناگون علاوه بر توقیف اموال و علاوه بر دریافت اقساط مهریه هم نزد شعبات گوناگون اجرای احکام ماه به ماه چندین میلیون پول از من دریافت می‌کند و خیلی فشار اقتصادی به من تحمیل نموده! به تازگی دادخواست تعدیل مهریه تقدیم نمودم و قاضی بدوی فقط ۲ ماه بیشتر به من فرصت پرداخت اقساط داده! و من در مرحله بدوی فقط به افزایش قیمت ۳ برابری سکه استناد نمودم، یعنی گفتم: قبلا در زمان صدور حکم تقسیط مهریه، سکه ۱۰ میلیون تومان بوده و حالا ۳۰ میلیون شده و قاضی در این حکم بدوی جدید، به خاطر این افزایش فاحش قیمت سکه فقط ۲ ماه بیشتر از حکم قبلی به من فرصت پرداخت داده و حالا قصد دارم تجدیدنظرخواهی کنم! بخش مهم سوالم از شما وکلای محترم این است: آیا من می‌توانم برای تجدیدنظرخواهی فقط به افزایش سه برابری قیمت سکه (از ۱۰ میلیون به ۳۰ میلیون) استناد کنم و به رای بدوی اعتراض کنم و بعد از صدور حکم قطعی، بعد از گذشت چند ماه بازهم دادخواست جدیدی برای تعدیل اقساط تقدیم کنم؟ می‌خواهم اگر اعتبار امر مختومه نداشته باشد، در دادخواست جدید تمام پول‌هایی که همسر سابقم از طریق شعبات گوناگون از من گرفته و می‌گیرد و همچنین تمام مطالبات مالیم که توقیف کرده هم به عنوان ادله جدید رو کنم و باز هم اقساط مهریه‌اش را به تعویق بیندازم! آیا از نظر شما این عمل امکان‌پذیر هست یا خیر؟ آیا تمام مستنداتم را در مرحله تجدیدنظر همین پرونده تقدیم کنم؟ یا اینکه برای این پرونده فقط استناد به افزایش سه برابری قیمت سکه کنم و رای قطعی بگیرم و بعد از چند ماه دادخواست جدیدی با استناد به اینکه همسر سابقم پول‌های مکرری از شعبات گوناگون از من می گیرد و مطالبات مالیم را هم توقیف کرده، یک دادخواست جدید دیگر برای تعدیل جدید اقساط مهریه تقدیم کنم؟ چکیده سوال این هست: آیا در طول یک سال میتوانم دوبار دادخواست تعدیل مهریه تقدیم کنم و استناد به ادله جدید نمایم یا خیر؟! ممنونم به خاطر راهنماییتون.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

طرح مجدد دادخواست تعدیل اقساط مهریه در طول یک سال منع قانونی ندارد، اما پذیرش آن کاملاً به نظر قاضی و اثبات تغییر در شرایط مالی یا افزایش هزینه‌ها بستگی دارد.

این یک قاعده کلی است و نتیجه پرونده شما به مستنداتی که از تغییر وضعیت مالی و توقیف مطالبات به دادگاه ارائه می‌دهید بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان طرح مجدد تعدیل اقساط مهریه در یک سال

ثبت دوباره دادخواست تعدیل اقساط مهریه در یک سال فاقد منع قانونی است و مشمول اعتبار امر مختومه نمی‌شود. با این حال پذیرش این دادخواست نیازمند اثبات تغییر وضعیت مالی، گرانی مجدد سکه یا افزایش مخارج است و تصمیم نهایی با قاضی خواهد بود. معمولاً قضات در صورتی دعوای مجدد را بررسی می‌کنند که چند ماه از رای قبلی گذشته باشد. با توجه به شرایط شما، توصیه شده است که کلیه مستندات مربوط به توقیف اموال و پرداخت‌های مکرر را در همین مرحله تجدیدنظرخواهی مطرح نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ سال پیش
زهرا نیک زاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۳۴۹ مشاوره موفق

باسلام بله این امکان وجودداردولی میبایست یاقیمت سکه بیشترشده باشدیامیزان خرج ومخارج شماافزایش یافته باشدمثلادارای فرزندجدیدی شوید،ولی پیشنهادم اینست اعتراض کنیدوهمین مواردرادرلایحه تجدیدنظرقیدنماییدبه اضافه اینکه من بعدازایشان تشکیل زندگی داده ام وافرادتحت تکفلم بیشترشده وسایرمخارج مازاد

میثم احمدی
میثم احمدی تأیید‌شده
۳ سال پیش

همیار بنیاد

۵٫۰ · ۴٬۹۶۸ مشاوره موفق

درود بر شما، دوست گرامی مستحضر باشید که محدودیتی در تعداد تعدیل نیست، لکن پذیرش آن با قاضی خواهد بود.

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۴۵۳ مشاوره موفق

سلام

درا ین رابطه منع قانونی وجود ندارد و قضات اصولا دعوای تعدیل اقساط را در صورتی که ۵ ۶ ماه از رای قبلی گذشته باشد می پذیرند

حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
طرح مجدد دادخواست تعدیل اقساط در همان سال،فاقد منع قانونیست ولی پذیرش آن به نظر قاضی بستگی دارد.

نمایش ۱۰ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
دانیال تمیزالنیا ۳ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۹ · ۶۰۴ مشاوره موفق

هیچ محدودیتی برای طرح تعدیل وجود ندارد و براساس شرایط و وضعیت مالی شما قاضی باید اقدام به صدور رای نماید.

امیر محمد کریمی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۶۲ مشاوره موفق

تعدیل اقساط به نظر قاضی رسیدگی کننده می باشد و منعی راجب تاریخ تقدیم و فاصله مابین آنها وجود ندارد.

آمنه جیده
آمنه جیده
۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹ مشاوره موفق

با سلام دادخواست تعدیل می‌تواند مکررا مطرح شود ولیکن شما بایستی اثبات کنید که وضعیت مالی و شرایط شما تغییر کرده است

محمدرضا توکلی ۵ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۱۵۹ مشاوره موفق

با سلام در صورت تغییر شرایط اقتصادی می توانید دادخواست تعدیل اقساط بدهید

محمد پارسا ۳ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۶ مشاوره موفق

طرح دوبار دعوی طی یکسال ایرادی ندارد بهترین راه همان تجدیدنظرخواهی نسبت به دادنامه می باشد.

مهشید پیروی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۱۹ مشاوره موفق

باسلام؛
قاضی رسیدگی به پرونده تصمیم گیرنده نهایی در خصوص تعدیل اقساط است.

سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
منعی در این خصوص وجود ندارد

علیرضا ریاحی ۵ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۳۶ مشاوره موفق

بله درخواست تعدیل محدودیتی ندارد

محبوبه باقری نیا ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۱ مشاوره موفق

باسلام
بستگی به نظر قاضی رسیدگی کننده دارد.

حسن آرین پور ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام و عرض ادب ،منعی ندارد

۲۶۴ وکیل متخصص خانواده آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال