بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

دعوی موجر و مستاجر

پرسیده شده ۱۲ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

آیا مالک میتواند بدون هیچ مدرک قانونی زمان تخلیه ملک توسط مستاجر از ودیعه آن کم کند و روز تخلیه اگر ودیعه را کامل ندهد مستاجر باید ملک را تخلیه نماید یا خیر ؟ جریمه تاخیر چه میشود از جانب دو طرف ؟
مستاجر اثاثیه خود را چیکار کند و همچنین خسارت قرارداد آپارتمان جدید که مقداری بیعانه داده تا اجاره نماید چه میشود و ضمنا مشاور املاک باید اتفاقات را صورتجلسه کند یا خیر و اگر مالک در املاک حضور پیدا نکند چه ؟ با تشکر

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

مالک بدون دلیل قانونی حق کسر ودیعه را ندارد و مستاجر می‌تواند تخلیه را منوط به پس‌گرفتن کامل ودیعه کند یا با تحویل کلید به شورا، پول و خسارت را مطالبه نماید.

این قاعده کلی است اما شرایط پیگیری و جبران خسارت به متن قرارداد و اقدامات شما در زمان تخلیه بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

حقوق مستاجر در برابر کسر غیرقانونی ودیعه

مالک بدون مدرک و علت قانونی اجازه ندارد مبلغی از ودیعه مسکن کم کند. مستاجر می‌تواند تخلیه ملک را به پرداخت کامل ودیعه مشروط کند یا اینکه ملک را تخلیه کرده، کلید را به شورای حل اختلاف تحویل دهد و ودیعه را از مراجع قضایی مطالبه کند. خسارت تاخیر در بازگرداندن پول طبق قرارداد یا از تاریخ مطالبه قابل پیگیری است و خسارت‌های دیگر نیز قابلیت مطالبه دارند. مشاور املاک باید عدم حضور موجر یا اتفاقات را صورت‌جلسه کند و می‌تواند به عنوان شاهد در مراجع قضایی شهادت دهد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ ماه پیش
مهدی حمیدی
مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

مالک بدون دلیل و مدرک قانونی حق کسر از ودیعه را ندارد و مستاجر می‌تواند تخلیه را منوط به دریافت کامل ودیعه کند؛ خسارات، تاخیر و بیعانه قابل مطالبه قضایی است و مشاور املاک باید صورتجلسه تنظیم کند و عدم حضور مالک مانع آن نیست.

آناهیتا احمدی
آناهیتا احمدی
۱۲ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۸۳۶ مشاوره موفق

همانطور که قبلا پاسخ سوال شما داده شده بود موجر نمی تواند بدول علت از مبلغ ودیعه کسر نماید و بعد از اتمام قرارداد اگر مستاجر ملک را تخلیه نکند باید اجاره بها را پرداخت نماید بنابراین می تواند ملک را تخلیه و کلید را تحویل شورای حل اختلاف داده و از طربق دادگاه ( اگر مبلغ ودیعه تا 5 میلیون تومان باشد از طریق شورای حل اختلاف ) وجه ودیعه را مطالبه نماید.

در صورتی که در قرارداد به عنوان خسارت تاخیر در تادیه وجه ودیعه ماده و یا بندی ذکر شده باشد طبق آن عمل می شود در غیراینصورت مستاجر می تواند از تاریه مطالبه وجه خسارت تاخیر تادیه را نیز از طریق دادگاه مطالبه نماید و مشاور املاک می تواند به عنوان شاهد برای اثبات صحت ادعای مستاجر شهادت دهد.

۲۰ وکیل متخصص خلع ید و تخلیه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال