بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

دعوت مجدد دادگاه تجدید نظر پس از رسیدگی دیوان عالی کشور به چه معناییست؟

پرسیده شده ۱۰ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

با سلام،

زمین مرحوم پدر من در شهرستان فروش مال غیر شده بود که در دادگاه بدوی و تجدید نظر رای دادگاه به نفع ما بود و حتی حکم جلب کسی‌ که اینکار را کرده بود گرفتیم که البته جهت جلب ایشان اقدامی نکردیم،
حال ایشان وکیل گرفته و به دیوان عالی‌ کشور پرونده را برده، حال برای ما ابلاغیه آماده از طرف دادگاه تجدید نظر مرکز استان (شیراز) مبنی بر اینکه جهت رسیدگی شکایتمان علیه کسی‌ که فروش مال غیر کرده حاضر شویم:

سوال بنده این است:

۱- این بدان معنا هست که دیوان عالی‌ کشور رای صادر کرده و جهت ابلاغ به دادگاه تجدید نظر استان فارس فرستاده یا اینکه کلا رسیدگی به این اعتراض جدید را به دادگاه تجدید نظر استان واگذار کرده؟

۲- آیا اگر رای دیوان عالی‌ کشور بر علیه ما بود ( هر چند رای بدوی و تجدید نظر به نفع ما بوده) ما میتوانیم به حکم صادره اعتراض کنیم؟

با تشکر

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

دعوت مجدد به تجدیدنظر یعنی دیوان عالی کشور یا پرونده را برای تکمیل تحقیقات به همان شعبه قبلی فرستاده، یا رأی را نقض کرده و به شعبه دیگری برای رسیدگی مجدد ارجاع داده است. در هر دو صورت، رأی جدید دادگاه تجدیدنظر دوباره قابل فرجام‌خواهی خواهد بود.

اینکه وضعیت پرونده شما دقیقاً نقض رأی است یا تکمیل تحقیقات، بستگی به شماره شعبه‌ای دارد که ابلاغیه را فرستاده است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

علت ارجاع پرونده از دیوان به تجدیدنظر

اگر شعبه دعوت‌کننده همان شعبه قبلی تجدیدنظر باشد، احتمالاً دیوان عالی کشور تحقیقات پرونده را ناقص دانسته و آن را صرفاً جهت تکمیل تحقیقات برگردانده است. اما اگر ابلاغیه از سوی شعبه دیگری در دادگاه تجدیدنظر صادر شده باشد، یعنی دیوان رأی قبلی را نقض کرده و پرونده باید از اول در مرحله تجدیدنظر رسیدگی شود. در نهایت پس از رسیدگی و صدور رأی جدید در دادگاه تجدیدنظر، این رأی مجدداً قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۱۰ سال پیش
اکرم فرخ
اکرم فرخ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۰۱۲ مشاوره موفق

اگر شماره شعبه دادگاه تجدیدنظر همان قبلی باشد یعنی دیوانعالی کشور به صورت محتمل تحقیقات را ناقص دانسته و پرونده را برای تکمیل تحقیقات به دادگاه تجدید نظر فرستاده و اگر شماره شعبه جدید در دادگاه تجدیدنظر شما را دعوت به جلسه دادگاه کرده است به این معناست که دیوان رای شعبه تجدید نظر را نقض کرده است و پرونده مجدد باید در مرحله تجدید نظر رسیدگی شود. در هر صورت رای صادر از دادگاه تجدید نظر مجدد قابل فرجام خواهی خواهد بود.

موید باشید

حسن آرین پور ۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

اگر شماره شعبه دادگاه تجدیدنظر همان قبلی باشد یعنی دیوانعالی کشور به صورت محتمل تحقیقات را ناقص دانسته و پرونده را برای تکمیل تحقیقات به دادگاه تجدید نظر فرستاده و اگر شماره شعبه جدید در دادگاه تجدیدنظر شما را دعوت به جلسه دادگاه کرده است به این معناست که دیوان رای شعبه تجدید نظر را نقض کرده است و پرونده مجدد باید در مرحله تجدید نظر رسیدگی شود. در هر صورت رای صادر از دادگاه تجدید نظر مجدد قابل فرجام خواهی خواهد بود...

۱۹۰ وکیل متخصص انتقال مال غیر آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال