بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

در صورت فوت پدر، میتوانیم از آنها به خاطر چند سال رایگان نشستن در منزل شکایت کنیم و این موضوع در نحوه تقسیم سهم الارث تاثیر دارد؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

من پنج برادر و سه خواهر دارم. هر کدام به نحوی از پدرم برای ازدواج کمک گرفتن. به طور مثال برادرهای بزرگتر من چندین سال رایگان در منزل دوم پدر من که دو واحد دارد؛ ساکن شدند و الان هستن بدون پرداخت حتی مبلغ رهن و اجاره. یکی از خواهرهای من دو بار ازدواج کرده و دو بار جهزیه گرفته و حتی برای تهیه جهاز خواهر دیگرم پدرم مجبور به فروش زمین شده است. از طرفی فقط من و دو برادر کوچکترم مجرد هستیم و پدر هم توانایی کمک مالی به من دو برادر کوچکترم را ندارد و برادرهای بزرگترم رایگان در منزل پدر من ساکن هستن و اجازه فروش منزل پدری را نمیدهند. در صورت فوت پدر ما میتوانیم از آنها به خاطر چند سال رایگان نشستن در منزل پدرم شکایت کنیم و این موضوع در نحوه تقسیم سهم الارث تاثیر دارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

استفاده فرزندان از اموال پدر در زمان حیات او با رضایت خودش بوده و تاثیری در میزان سهم‌الارث ندارد. تنها در صورتی که بعد از فوت پدر به سکونت بدون رضایت سایر وراث ادامه دهند، می‌توان از آن تاریخ اجرت‌المثل مطالبه کرد.

این وضعیت کلی سکونت در زمان حیات است، اما وضعیت ملک و اجازه سایر ورثه پس از فوت پدر شرایط را تغییر می‌دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

عدم کسر از سهم‌الارث بابت سکونت زمان حیات

تا زمان فوت پدر شما مالکیتی بر اموال او ندارید و هر فرد در زمان حیات مختار است اموالش را در اختیار هر کس بگذارد. سکونت رایگان برادران در زمان حیات پدر تاثیری بر میزان سهم‌الارث آنها ندارد و نمی‌توان بابت آن سال‌ها شکایتی کرد. با این حال، اگر بعد از فوت پدر همچنان به سکونت ادامه دهند و مانع استفاده سایرین شوند، از زمان اعلام مخالفت و تقاضای وراث، اجرت‌المثل به ماترک تعلق خواهد گرفت.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
سید عبدالرسول میرقادری

کارشناس حقوقی

۵٫۰

هر فردی در زمان حیات خود حق هر گونه دخل و تصرف در اموال خود را دارد ولی اما اکر بعد از فوت شما نسبت به انتفاع ملک از طرف وراث دیگر اعتراض و یا تقاضای انحصار وراثت نمایید و همچنان به تصرف خود ادامه دهند از تاریخ اعلام اجرت المثل تعلق میگیرد

احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده
۷ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۲۸۳ مشاوره موفق

تا زمان فوت پدر ، شما مالکیتی بر اموال وی نخواهید داشت تا به آن واسطه بتوانید مطالبه اجرت امثل سکونت برادران در املاک پدر را بنمایید . همچنین هرکس در زمان حیاتش مختار است تا هر تصمیمی در خصوص اموالش بگیرد . لذا استفاده فرزندان در زمان حیات پدر از اموال وی تاثیری بر میزان سهم الارث ایشان از ماترک ندارد .

کاربر بنیاد وکلا
۷ سال پیش

پس از فوت پدر چنانچه از سوی سایر ورثه ممانعتی برای استفاده بقیه ایجاد نشده باشد نمی توانید مطالبه حقی نمایید و چیزی از سهم الارث آنها کسر نمی شود

۱۹ وکیل متخصص انحصار وراثت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال