بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

در صورت فوت همسرم، وراث ایشان میتوانند از مهریه ایشان تقاضای ارثیه بکنند؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

سلام
وقت بخیر
درباره روش حقوقی سوال داشتم که بعدا برای بنده و خانمم مشکلی پیش نیاید:
منزلی که به نام بنده هست، در صورت فوت بنده توسط سایر وراث من تصاحب نشده و کل آن به همسرم برسد.

خیلی ممنون
___

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

با فوت همسر، مهریه او جزو ماترک است و وراثش می‌توانند آن را مطالبه کنند، مگر اینکه سند ابراء تنظیم شود. برای انتقال کامل منزل به همسر نیز می‌توانید از روش‌هایی مانند صلح عمری یا انتقال قطعی استفاده کنید.

این قواعد کلی است، اما شرایط واگذاری ملک و تعهدات مهریه در وضعیت پرونده شما نقش تعیین‌کننده دارند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مطالبه مهریه توسط وراث و نحوه واگذاری منزل

مهریه زن دین محسوب می‌شود و در صورت فوت او، وراث می‌توانند آن را مطالبه کنند مگر اینکه قبلاً سند ابراء دریافت شده باشد. برای اینکه پس از فوت شما کل منزل به همسرتان برسد و سایر وراث دخالتی نکنند، انتقال قطعی یا تنظیم سند صلح عمری در دفترخانه اسناد رسمی راهکار مناسب است. در صلح عمری می‌توانید قید کنید ملک تا زمان حیات متعلق به خودتان باشد و پس از فوت به همسرتان منتقل شود. همچنین مهریه جزو دیون متوفی است و پیش از تقسیم ارث باید از ماترک پرداخت گردد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۲۳۹ مشاوره موفق

طبیعی است که فوت هرکس اموال بر جای مانده از وی به عنوان ماترک قابل تقسیم میان وراث خواهد بود . همانگونه که با فوت شما ، منزلتان به عنوان ارثیه قابل تقسیم میان وراث می باشد ، مهریه نیز به عنوان دین میتواند به وراث منتقل شده و بدین ترتیب با فوت همسرتان ، مطالبه مهریه را از شما بنمایند .
در خصوص منزل میتوانید از طریق انتقال قطعی یا صلح عمری اقدام به انتقال به نام همسرتان نمایید و در مورد مهریه نیز با دریافت سند ابراء میتوانید از تبعات آینده جلوگیری نمایید .

ابراهیم صفری
ابراهیم صفری تأیید‌شده
۶ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۱۰۵ مشاوره موفق

با سلام
برای این منظور بهتر است با حضور در دفترخانه اسناد رسمی اقدام به تنظیم صلح عمری نمایید و قید شود تا شما زنده اید اموال و یا املاک ( مال مورد نظر ) متعلق به شما و بعد از فوت شما به همسرتان انتقال یابد .

مهدی مقدس ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
در صورت فوت شما ابتدا باید بدهی های شما پرداخت شود و چنانچه پس از پرداخت بدهی ها مالی از شما به جای بماند به ورثه خواهد رسید بنابراین اگر اموال شما تکافوی مهریه همسرتان را بنماید اول مهریه را پرداخت می‌نمایند و سپس باقی مانده به ورثه خواهد رسید اما اگر اموال شما کافی برای ادای دیون شما مانند مهریه نباشد دیگر به وراث چیزی نمی رسد

۱۳۷ وکیل متخصص ارث آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال