بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

در صورتی که همسرم از حق حبس خود استفاده کند چه میزان مهریه به وی تعلق می گیرد؟

پرسیده شده ۹ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

سلام
یکسال پیش با همسرم عقد کردیم برای شش ماه پیش تدارکات جشن عروسی رو آماده کردم که با نظر همسرم، جشن بهم خرد حالا میخواهم تقاضای تمکین بدهم و همسرم باکره هست اگه از حق حبس استفاده کند، چه میزان از مهریه رو (تقسیط) باید پرداخت کنم و مجددا تقاضای تمکین کنم؟و در حال حاضر نفقه به ایشان تعلق میگیرد یا خیر؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

در صورت استفاده زوجه از حق حبس، کل مهریه به او تعلق می‌گیرد و تا پرداخت اولین قسط نمی‌توان او را ملزم به تمکین کرد.

این روال کلی است، اما پذیرش دادخواست تمکین به فراهم بودن مقدمات و اسباب زندگی مشترک از سوی شما نیز بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

تعلق تمام مهریه و شرایط تمکین در حق حبس

با توجه به باکره بودن همسر، تمام مهریه به ایشان تعلق می‌گیرد. تا زمانی که نخستین قسط مهریه پرداخت نشود، امکان الزام زوجه به تمکین وجود ندارد. علاوه بر این، دادخواست تمکین شما در صورتی قابل استماع خواهد بود که مقدمات، اسباب زندگی مشترک و شرایط عروسی فراهم شده باشد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
مصطفی عباسی
مصطفی عباسی تأیید‌شده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۱۶۱ مشاوره موفق

با سلام صرفنطر از امکان حق استفاده از حق حبس برای زوجه در خصوص مهریه که، تا زمان پرداخت اولین قسط مهریه الزام تمکین ممکن نیست ، از طرفی تقاضای تمکین شما بدون تهیه مقدمات و وسایل زندگی مشترک و جشن عروسی هم قابل استماع نخواهد بود.

شهریار پورحکیمی ۷ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۵۳ مشاوره موفق

چون باکره هست . تمام مهریه

۱۷ وکیل متخصص مهریه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید