در صورتی که شاکی در پرونده اعلام رضایت کند سوء سابقه ای برای مجرم در نظر گرفته می شود؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام خداقوت در جریان پرونده قتل خواهرم ، قاتل که همسرش می باشد در اقرارش عنوان نمود که سابقه ای ندارد.اما تقریبا ده سال قبل ایشان با پدر مرحوم بنده جرو بحث می کند و در جریان دخالت نیروی انتظامی قاتل مامور نیروی انتظامی و پدرم را کتک کاری می نماید تا جایی که کار پدر من به بیمارستان و جراحی می کشد .و در نهایت دادرسی ایشان محکوم به جزای نقدی به جای شلاق به اتهام ضرب و جرح به مامور دولت و بی احترامی می شود .که البته پدر بنده بعد از صدور حکم رضایت می دهند .خواستم بپرسم که در حال حاضر و در پرونده قتل که عنوان نمود سابقه ای ندارد می شود به آن پرونده اشاره نمود یا خیر ؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند به دلیل گذشت زمان و نوع مجازات، این محکومیت سابقه کیفری موثر محسوب نمی‌شود، اما در خصوص امکان اشاره به آن اختلاف‌نظر وجود دارد؛ برخی آن را بی‌تاثیر دانسته و برخی دیگر معتقدند به عنوان نکته‌ای منفی در تعیین مجازات لحاظ می‌شود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تاثیر محکومیت قدیمی با وجود رضایت شاکی

با توجه به گذشت حدود ده سال و تبدیل مجازات به جزای نقدی، این موضوع معمولا سوءسابقه موثر کیفری به شمار نمی‌آید. با این حال درباره جنبه عمومی جرم، نظر برخی این است که جرایم دارای جنبه عمومی با رضایت شاکی کاملا پاک نمی‌شوند. همچنین هرچند این پیشینه سابقه موثر تلقی نمی‌شود، اما ممکن است به عنوان یک نکته و پیشینه منفی در ذهن قاضی و تعیین مجازات وی اثرگذار باشد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مصطفی عباسی

مصطفی عباسیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴۵۴ نظر)

سابقه کیفری ایشان هر چند با گذشت این مدت طولانی موثر نیست ولی به عنوان نکته ای منفی در صدور حکم و تعیین مجازات حبس لحاظ خواهد شد.

سید روح اله معزی

سید روح اله معزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴(۳۱ نظر)

سلام در حال حاضر وی فاقد سابقه کیفری است .

نیلوفر سامان پور

نیلوفر سامان پور

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۳ نظر)

با سلام
هر جرمی دارای دو جنبه است عمومی و خصوصی.
بعضی از جرایم حتی با گذشت شاکی هم به دلیل جنبه عمومی بودن جرم دارای مجازات و سوءسابقه می باشد و پرونده مطروحه دارای سوء سابقه است مگر اینکه جهات دیگر تخفیف مجازات شامل حال ایشان شده باشد

یلدا بزرگمهر

یلدا بزرگمهرهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۴٫۸(۳۳۰ نظر)

سلام وقت بخیر
میتوانید استناد کنید ولی تاثیری دررونده پرونده ندارد و سابقه کیفری شامل حال ایشان نمیشود.

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

با درود فراوان
خیر سابقه نمیشود .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید