بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

در شرایط زیر چگونه تقاضای حصر وراثت نماییم؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

در تاریخ ۱۱/۸/۵۸ طبق یک نوشته عادی با حضور چندین شاهد عمویم بابت کمک به مخارج روزمره و بیماری و نیز مخارج عرفی و شرعی بعد از فوت سهم الارث خود از زمین کشاورزی به پدرم واگذار و از خود سلب مسئولیت و ادعا نموده است و در ۱۶/۸/۵۸ پدربزرگ فوت نموده است، زمین از آن تاریخ تاکنون در ید و تصرف پدرم بوده و بعد از فوت پدرم در اختیار ماست و عمویم تا زمان فوت خودش قبول داشته و هیچگونه ادعایی رسمی و غیر رسمی نداشته و بعد از او نیز وراث تاکنون طرح ادعایی نکرده اند.
حال ما می خواهیم تقاضای حصر وراثت نماییم تکلیف چگونه است؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

برای گرفتن گواهی انحصار وراثت نیازی به ذکر مشخصات مال مورد نظر نیست و باید روال عادی حصر وراثت طی شود. در مرحله بعد یا هنگام تحریر و تقسیم ترکه، به دلیل عادی بودن نوشته واگذاری سهم‌الارث، ممکن است نیاز به طرح دعوای اثبات مالکیت علیه وراث عمو باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مراحل حصر وراثت و تثبیت مالکیت زمین عادی

درخواست گواهی انحصار وراثت بدون نیاز به ثبت و درج مشخصات اموال انجام می‌شود. اموال متوفی باید به اداره دارایی اعلام گردیده و در زمان تحریر ترکه مشخصات این زمین نیز ذکر شود. با توجه به اینکه واگذاری با دست‌نوشته عادی صورت گرفته است، چنانچه میان وراث اختلافی ایجاد شود یا سند رسمی وجود داشته باشد، ممکن است نیاز باشد دعوای اثبات مالکیت علیه ورثه عمو اقامه و سپس تقاضای تقسیم زمین مطرح گردد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
سید روح اله معزی
سید روح اله معزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴ · ۲۱ مشاوره موفق

سلام باید نسبت به سهم الارث عمویتان از پدرش علیه ورثه عمو دعوی اثبات مالکیت مطرح کنید سپس اموال پدرتان را تقسیم کنید . لیست اموال و دارایی باید به اداره دارایی اعلام گردد .

مصطفی عباسی
مصطفی عباسی تأیید‌شده
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۱۶۱ مشاوره موفق

در حصر وراثت نیازی به ذکر آن مال نیست ولی در تحریر ترکه بایستی اموال یاد شده دارای سند عادی را جزو اموال متوفی ذکر و بعدا تقاضای تقسیم آنرا بنمایید.

جواد احمدیان ۷ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

با سلام
ابتدا تقاضای انحصار وراثت داده و در اموال متوفی اگر سند رسمی ندارد، آنرا ذکر کنید و اگر سند رسمی دارد پس از اخذ انخصار وراثت نسبت به آن اقامه دعوا کنید

۲۹۶ وکیل متخصص انحصار وراثت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال