بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

در رای اولیه اعضاء هیئت مدیره به صورت تک تک محکوم به پرداخت خسارت شده، آیا هیئت مدیره مجاز به اینکار بوده؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

سلام - وقت بخیر - در اساسنامه یک مجتمع تجاری قید شده که در صورت انجام برخی از کارها که با قوانین مجتمع سنخیت ندارد، توسط هر یک از اعضاء ،هیئت مدیره می تواند نسبت به قطع برق اختصاصی واحد مربوطه اقدام نماید. حال یکی از کسبه که مستاجر نیز می باشد اقدام باز کردن درب به داخل راهرو و نصب تابلو نموده که خارج از مقررات داخلی مجتمع است. به همین دلیل و با نا رضایتی سایر کسبه، هیئت مدیره با ابلاغ کتبی این موضوع را به وی اطلاع داد و با بی توجهی فرد مورد نظر طبق اساسنامه داخلی اقدام به قطع برق اختصاصی واحد فوق نمود که با شکایت فرد مورد نظر در شورا در رای اولیه اعضاء هیئت مدیره به صورت تک تک محکوم به پرداخت خسارت شده است چون شکایت از اعضاء بوده حال ۱- آیا هیئت مدیره مجاز به اینکار بوده است. ۲-شکایت نامبرده از تک تک اعضاء بوده در صورتیکه طبق صورتجلسه هیئت مدیره اقدام به این عمل نموده، آیا این رای صحیح است... ممنون

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اگر قطع برق طبق توافق و اساسنامه مجتمع بوده باشد، هیئت مدیره ظاهراً تخلفی نکرده است. با این حال به دلیل نداشتن شخصیت حقوقی مستقل، طرف شکایت قرار گرفتن تک‌تک اعضا امکان‌پذیر است، مگر اینکه طبق اساسنامه مسئولیت متوجه مدیرعامل باشد.

وضعیت نهایی پرونده به مفاد دقیق اساسنامه مجتمع و قطعی بودن یا نبودن رأی صادره بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مسئولیت اعضای هیئت مدیره در قطع برق واحد متخلف

چنانچه اقدام هیئت مدیره بر اساس اختیارات مصوب در اساسنامه و توافق مالکان باشد، ظاهراً مرتکب تخلفی نشده‌اند. اما از آنجا که هیئت مدیره شخصیت حقوقی مستقلی ندارد، شاکی می‌تواند دعوا را علیه تک‌تک اعضا مطرح کند، مگر اینکه بر اساس اساسنامه، مدیرعامل مسئول پاسخگویی تعیین شده باشد. در نهایت، اگر رأی شورا قطعی شده باشد اجرای آن الزامی است اما در صورت وجود مهلت، باید با بررسی پرونده اقدام به اعتراض کرد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
مهدی مقدس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
اگر شورای صادر نموده و قطعیت پیدا کرده چاره‌ای جز تبعیت از آن نیست لیکن چنانچه اقدام هیئت مدیره با توافق قراردادی �ضای مجتمع بوده است ظاهرا مرتکب تخلفی نشده اند اما با این حال بدون ملاحظه پرونده امکان اظهار نظر نیست و چون هیئت مدیره ساختمان شخصیت حقوقی ندارند در مواردی که نیاز به اقدام علیه ایشان از طریق دادگاه و مراجع قضایی باشد باید علیه تک‌تک اعضای آن اقدام شود.

بیتا اخوان مدرس
بیتا اخوان مدرس
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۲۹ مشاوره موفق

با سلام. اگر مستاجر برخلاف اساسنامه چنین اقدامی نموده، قطعا عمل او تخلف بوده و دلیل محکومیت اعضای هیات مدیره برای اینجانب واضح نیست. هیات مدیره به هرحال مدیرعامل دارد که می توانسته در حکم مورد اشاره قرار گیرد و اصولا بر اساس اساسنامه مجتمع های تجاری، مسئولیت پاسخگویی در موارد قانونی بر عهده مدیرعامل است مگر اینکه خلافش در اساسنامه باشد.

۲۸۹ وکیل متخصص ملکی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال