آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
با سلام وکلای محترم، در پروندهای ملکی به جهت سهمالارث (ملک به صورت قولنامهای هست و برای مادرم بوده که فوت نمود و قبل از فوت با دستنوشتهای به پدرم انتقال داده بود) در پرونده مهریه توقیف ولی پدر زوج به عنوان ثالث به استناد همان سند عادی وارد و رای بدوی مالکیت صادر ولی در تجدیدنظر بخشی از ملک را به مالکیت پدر و بخش دیگر را نقض نمود و به جهت سهمالارث زوج به جهت مهریه توقیف گردید و قاضی اعاده دادرسی را هم رد نمود ولی با توجه به شهود و انشعابات و تحقیقات محل و ...، مدارک دیگر مالکیت پدر مسجل است. حال پدر اقدام به اعمال ۴۷۷ نمیکند، آیا زوج میتواند تقاضای ماده۴۷۷ کند؟ آیا از لحاظ قانونی زوج میتواند اقدام به طرح اعمال ۴۷۷ کند یا باید شخص ثالث(پدر بنده)اقدام به طرح ماده۴۷۷ کند؟ ممنون میشم راهنمایی کنید، پدر بنده پیر هست و نمیخواهد طرح ماده۴۷۷ کند، وقتی واقعا مادر بنده در حضور دونفر نوشته و انتقال داده است، چرا به عنوان سهمالارث بنده به ناحق توقیف شود؟ شرعا من سهمالارثی از ملک ندارم که به ایشان برسد.
با توجه به شرح پرونده و سوالات مطرح شده، پاسخهای حقوقی به شرح زیر ارائه میشود:
### ۱. **حقوق زوج در طرح درخواست ماده ۴۷۷ ق.آ.د.م:**
- بر اساس **ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی مدنی**، تنها **اشخاص ذینفع** میتوانند درخواست اعاده دادرسی نمایند. در این پرونده، **پدر شما (به عنوان ثالث)** ذینفع اصلی محسوب میشود، زیرا رای تجدیدنظر بخشی از مالکیت او را نقض کرده است.
- **زوج (شما)** به عنوان محکومعلیه (به دلیل توقیف سهمالارث برای مهریه) **ذینفع مستقیم در ابطال رای نقض کننده مالکیت پدر محسوب نمیشود**، زیرا اختلاف اصلی بر سر مالکیت پدر است، نه سهمالارث شما. بنابراین، **شما به عنوان زوج نمیتوانید مستقیما درخواست اعاده دادرسی بر اساس ماده ۴۷۷ دهید**، مگر اینکه بتوانید ذینفعی خود را در این خصوص اثبات کنید (مثلا اثبات کنید که انتقال ملک به پدر، مشروع بوده و شما هیچ سهمالارثی ندارید).
### ۲. **راهکارهای جایگزین برای زوج:**
- **الف) طرح دعوای ابطال توقیف:**
شما میتوانید **با استناد به ادله جدید (شهادت شهود، انشعابات، تحقیقات محلی و ...)** که مالکیت پدر را ثابت میکند، **دعوای ابطال توقیف سهمالارث** را علیه زوجه مطرح نمایید و ادعا کنید که به دلیل انتقال مالکیت به پدر، اصلا سهمالارثی وجود ندارد که توقیف شود.
- **ب) درخواست تجدیدنظرخواهی از رای توقیف:**
در صورتی که هنوز مهلت تجدیدنظر باقی باشد، میتوانید با ارائه مدارک جدید، درخواست تجدیدنظر از رای توقیف نمایید.
- **ج) تنظیم دادخواست تامین دلیل:**
در صورت وجود شهود یا اسناد محلی، میتوانید از دادگاه درخواست تامین دلیل کنید تا شهادت شهود یا مستندات محلی به صورت رسمی ثبت شود.
### ۳. **شرایط اعمال ماده ۴۷۷ توسط پدر (ثالث):**
- اگر پدر شما به دلیل کهولت سن یا عدم تمایل شخصی از اقدام خودداری میکند، **شما نمیتوانید به جای او درخواست اعاده دادرسی دهید**، مگر با **وکالت رسمی از وی**.
- در صورت عدم تمایل پدر، **تنها راهکار، استفاده از روشهای جایگزین فوق (ابطال توقیف یا تجدیدنظرخواهی)** است.
### ۴. **نکته شرعی و حقوقی انتقال ملک با دستنوشته:**
- اگر انتقال ملک از مادر به پدر **به صورت وصیت نامه عادی** بوده، این وصیت تنها نسبت به **یکسوم اموال** نافذ است و بقیه نیاز به رضایت سایر ورثه دارد.
- اگر انتقال به صورت **بیع یا هبه** بوده، باید **طبق شرایط قانونی (تنظیم سند رسمی یا حداقل شهادت شهود)** انجام میشد. در غیر این صورت، این انتقال ممکن است از نظر دادگاه معتبر شناخته نشود.
- اگر **شهود زنده هستند**، میتوانید از آنان برای اثبات انتقال مالکیت استفاده کنید.
### ۵. **جمعبندی و توصیه نهایی:**
- با توجه به عدم تمایل پدر به اقدام قانونی، بهترین راهکار برای شما **طرح دعوای ابطال توقیف با ارائه مدارک جدید** است.
- در صورت امکان، **پدر را متقاعد کنید** تا با وکالت به شما اجازه اقدام دهد یا خودش درخواست اعاده دادرسی کند.
- در صورتی که **دستنوشته مادر به همراه شهادت شهود** محکم باشد، میتوان در دادگاه جدید (حتی خارج از چارچوب اعاده دادرسی) مالکیت پدر را اثبات و توقیف سهمالارث را باطل کرد.
در صورت نیاز به تنظیم لایحه یا مشاوره دقیقتر، توصیه میشود با ارائه مستندات کامل به یک وکیل پایه یک دادگستری مراجعه نمایید.