بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

دختران میتوانند ادعای مال کنند یا خیر؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

شخصی متوفی دارای وصیت نامه با دستخط خویش و ممهور به مهر دهیاری با امضای شاهدان می باشد . اگر متوفی در تقسیم اموال مقدار دو سهم به پسر و یک سهم به دختر را رعایت نکرده باشد دختران میتوانند ادعای مال کنند یا خیر؟ اگر متوفی در تقسیم مال سهم پسران را دو و سهم دختران را یک قرار داده باشد ولی دختران از هر ملک ادعای تقسیم به نسبت دو به یک کنند چطور؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

وصیت متوفی فقط تا یک‌سوم کل اموال بدون نیاز به رضایت وراث نافذ است و او می‌توانسته آن را به هر شکل تعیین کند. مازاد بر یک‌سوم اموال تنها در صورت رضایت دختران صحیح است و اگر سهم قانونی رعایت نشده باشد، از طریق دادخواست حقوقی قابل ابطال خواهد بود.

این قاعده کلی است و وضعیت نهایی اموال به میزان دارایی متوفی و اینکه آیا وصیت بیش از یک‌سوم بوده یا خیر بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان ادعای دختران در وصیت مازاد بر یک‌سوم

متوفی صرفاً تا میزان یک‌سوم از کل اموالش اختیار وصیت دارد و در این میزان لزومی به رعایت سهم دو برابری پسر نسبت به دختر نیست. بخش مازاد بر یک‌سوم ترکه فقط در صورتی نافذ است که وراث، از جمله دختران، آن را تنفیذ کنند و اجازه دهند. اگر در مازاد بر یک‌سوم ترکه نسبت‌های قانونی ارث رعایت نشده باشد و دختران رضایت ندهند، آن‌ها می‌توانند از طریق دادخواست حقوقی نسبت به ابطال آن بخش از وصیت‌نامه اقدام کنند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
بیتا اخوان مدرس
بیتا اخوان مدرس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۲۹ مشاوره موفق

سلامگ متوفی فقط تا یک سوم اموالش را به هر شکل که دوست داشته باشد، می توانسته وصیت کند. پس تا یک سوم اموالش بحث پسر دو برابر دختر اهمیت ندارد. اما مازاد بر اون یک سوم اگر سهم پسر دو برابر دختر رعایت نشده، از طریق دادخواست حقوقی قابل ابطال است.

محمد مهدی رضیان
محمد مهدی رضیان
۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۴۱ مشاوره موفق

وصیت تا یکسوم نافذ است مازاد بر اون یک سوم اگر سهم پسر دو برابر دختر رعایت نشده، از طریق دادخواست قابل ابطال میباشد

محمد رضا جهاندیده ۵ سال پیش

کارشناس حقوقی

درود ،
وصیت تا میزان یک سوم صحیح است و مازاد آن در صورت اذن ورثه تنفیذ می‌شود

حسین حاجی زاده ۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۸۰۵ مشاوره موفق

درود وصیت تا یکسوم نافذ است

۳۷ وکیل متخصص ارث آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید