بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

دادخواست خلع ید از مشاعات مطرح شود یا دادخواست با یک عنوان دیگر؟

پرسیده شده ۴ سال پیش ۶ پاسخ ثبت شده

سه خریدار هستیم که سه باب آپارتمان را از مالک پیش خرید نمودیم و در سال ۱۳۹۹ در دفترخانه آن را ثبت نمودیم. مالک در زمانی که واحدهای مورد نظر ، حیاط و زیرزمین را به ما نشان میداد هیچ صحبتی از تغییر کاربری پارکینگ زیرزمین و بخشی از حیاط به قسمت تجاری ننمود. در تاریخ ۷/۷/۱۴۰۰بدون اطلاع به ما نسبت به تغییر کاربری قسمتی از حیاط مشاع (۳۰متر مغازه) و پارکینگ زیرزمین (۵۱۳ متر تجاری) اقدام نمود.
مزید اطلاع: در پروانه اولیه ساختمان که مورخ ۰۷/۱۰/۱۳۹۵ صادر شده است از انفکاک قسمتی از مشاعات و پارکینگ های زیر زمین جهت استفاده تجاری نشده است و بر همین اساس و حسب مفاد توافقات صورت گرفته اقدام به تنظیم سند رسمی واحد ها به پیش خریداران گردیده است و با کمال تعجب در تاریخ ۰۷/۰۷/۱۴۰۰ مالک اقدام به درخواست اصلاحیه پروانه از شهرداری نموده اند که بر خلاف توافقات مشروع اولیه بوده که در این پروانه ۵۴۳ متر از مشاعات و پارکینگ های زیرزمین برخلاف توافقات و رضایت ما تغییر کاربری داده شده و از مسکونی به تجاری تغییر یافته است. تاریخ پایانکار مورخ ۰۸/۰۹/۱۴۰۰ می باشد.
توضیح۱: سند تک برگ برای واحد های ما در تاریخ ۲۷/۱۱/۱۴۰۰صادر شده است.
توضیح۲:برای دو قسمت تجاری دو سند تک برگ جداگانه صادر شده است.(قرار ما ۲۴ واحد بوده که الان ۲۶ واحد شده است)
توضیح۳:پارکینگ های ما سه خریدار در طبقه همکف تامین شده است.
توضیح۴:صدور مجوز ۵۴۳ مترمربع قسمت تجاری در خیابان مورد اشاره(تراکم مسکونی) برخلاف طرح توسعه و عمران شهر (ضوابط و مقررات) می باشد.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

رسیدگی به این اختلاف به دلیل پیش‌فروش بودن قرارداد، از صلاحیت دادگاه خارج است و باید از طریق داوری حل‌وفصل شود. همچنین با توجه به کاهش سهم‌العرصه، پیگیری و مطالبه خسارت و ضرر و زیان از طریق داور امکان‌پذیر است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

الزام به ارجاع اختلاف پیش‌فروش به داوری

طرح مستقیم دعوای خلع ید در دادگستری برای این موضوع صحیح نیست، زیرا حل اختلافات ناشی از پیش‌فروش ساختمان در صلاحیت دادگاه نبوده و باید به داوری ارجاع شود. اگر در قرارداد پیش‌فروش داور تعیین شده باشد باید مستقیماً از داور درخواست رسیدگی کنید و در غیر این صورت، ابتدا باید تعیین داور را از دادگاه بخواهید. با توجه به تغییر کاربری مشاعات و کاهش سهم‌العرصه، موضوع مطالبه خسارت و ضرر و زیان با جلب نظر کارشناس رسمی از مسیر داوری قابل پیگیری خواهد بود.

منابع: ماده ۲۰ قانون پیش فروش ساختمان

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۴ سال پیش
محمدعلی رضائی برزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۷۷۳ مشاوره موفق

سلام و درود
طبق ماده ۲۰ قانون پیش فروش ساختمان باید از طریق دادگاه تقاضای تعیین داور کنید و یا اگر داور دارید بابت حل و فصل اختلاف به داور تقاضای رسیدگی مورد رو بدید و رسیدگی به ماهیت دعوی از صلاحیت دادگستری خارج است.

سهیل فیضی عظیمی
سهیل فیضی عظیمی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲۸۹ مشاوره موفق

با سلام
مستندات نیازمند بررسی بیشتر است مفاد قرارداد و ضمانت اجرا های موجود در آن باید مطالعه شود در حالت کلی از رضایت و مبنای توافق اولیه شما عدول شده و سهم العرصه شما به تناسب کاهش یافته است در برآورد اولیه مطالبه ضرر و زیان حاصله با ارجاع امر به کارشناس رسمی دادگستری معقول می نماید.

مهدیه کارگر دهقانی ۴ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۵٫۰

درود دوست گرامی طبق ماده ۲۰ قانون پیش فروش ساختمان باید از طریق دادگاه تقاضای تعیین داور کنید و یا اگر داور دارید بابت حل و فصل اختلاف به داور تقاضای رسیدگی مورد رو بدید و رسیدگی به ماهیت دعوی از صلاحیت دادگستری خارج است

ابوالفضل جهان بخش ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۷۸۹ مشاوره موفق

بادرودوسلام باید مدارک و مستندات بررسی شود.

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
حسین مظاهری تهرانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
مدارک و مستندات بایستی بررسی شود.

آنیا علویان امیری ۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۳ مشاوره موفق

با سلام و احترام. دعوا با اوصاف مصرحه در صلاحیت دادگستری نیست

۲۶۷ وکیل متخصص قرارداد آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال