بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا با بیع‌نامه و حکم قطعی دادگاه می‌توانم خلع ید از خریدار دوم بگیرم؟

پرسیده شده ۱۰ سال پیش ۱ پاسخ ثبت شده

یک ملک را طبق بیع‌نامه قطعی از یک شرکت دولتی خریده‌ام و تمام خیارات اسقاط شده است. شرکت همان ملک را با قرارداد ثانویه به شخص دیگری نیز فروخته است. دادگاه در پرونده الزام به تنظیم سند، صحت و قانونی بودن قرارداد من را تأیید کرده است. آیا می‌توانم به استناد بیع‌نامه و این حکم قطعی، دادخواست خلع ید علیه خریدار دوم بدهم یا ابتدا باید سند مالکیت بگیرم؟ همچنین آیا در پرونده کیفری فروش مال غیر که مطرح کرده‌ام، می‌توانم توقیف ملک را درخواست کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اگر تاریخ بیع‌نامه شما مقدم بر خریدار دوم باشد، می‌توانید بابت فروش مال غیر شکایت کیفری کنید تا فروشنده مجازات و معامله دوم باطل شود. برای طرح دادخواست خلع ید نیز اثبات مالکیت رسمی ضروری است.

این مسیر قانونی بستگی به تقدم تاریخ قراردادها و وضعیت رسمی مالکیت ملک شما دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

لزوم اثبات مالکیت برای خلع ید

اگر تاریخ بیع‌نامه شما زودتر از خریدار دوم باشد، امکان ثبت شکایت کیفری با موضوع فروش مال غیر علیه فروشنده وجود دارد. در این فرآیند فروشنده ممکن است به حبس محکوم شده و قرارداد خریدار دوم نیز باطل گردد. با این حال، طبق نظر وکلا طرح دادخواست خلع ید نیازمند اثبات مالکیت رسمی شما خواهد بود. درباره امکان توقیف ملک در پرونده کیفری توضیحی در پاسخ‌ها نیامده است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۱۰ سال پیش
اکرم فرخ
اکرم فرخ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۰۱۲ مشاوره موفق

در صورتیکه تاریخ بیع نامه شما زودتر از ایشان بوده باشد میتوانید علیه فروشنده شکایت کیفری فروش مال غیر کرده و ایشان مجازات حبس محکوم خواهند شد و معامله ایشان نیز باطل میشود. برای تنظیم دادخواست خلع ید نیاز به اثبات مالکیت خواهد بود.

۱۲۷ وکیل متخصص خلع ید و تخلیه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال