بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

خرید سرقفلی در سال ۱۳۶۰ در صورتیکه قصد انتقال سند داشته باشیم چگونه است؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

با سلام و خسته نباشید
ما یک مغازه داریم که سرقفلی اش در سال ۱۳۶۰ طبق اظهارات مستاجر از موجر (پدرم) خریداری شده است و سرقفلی به سه نفر واگذار شده.
مغازه روی ملکی است که مشاعی است و۸۶ شعیر در اختیار ورثه بوده و ۱۰ شعیر بنام فرد دیگری است که مجهول است!
یکی از وراث سهم۸ ورثه دیگر را خریداری کرده است یعنی ۷۴ شعیر ولی ۲ ورثه (یکی دختر و دیگری پسری که فوت شده و ۴ فرزند دارد )وروهم دارای ۱۲ شعیرمی باشندحاضر به همکاری برای فروش سهم شعیر خود نیستند!
با توجه به اینکه میخواهم به طور کامل سند ۶ دانگ داشته باشم لطفا راهنمایی بفرمایید آیا می توان برای این ۱۲ شعیر ورثه و ۱۰ شعیر مجهول المکان حکم فروش گرفت ؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

نمی‌توان شرکا را مستقیماً مجبور به فروش سهمشان کرد، اما امکان ثبت دادخواست افراز و سپس اخذ دستور فروش مال مشاع از طریق مزایده وجود دارد.

این یک مسیر قانونی کلی است و نحوه اقدام در مورد پرونده شما به وضعیت ثبتی ملک و سهم افراد مجهول بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

روش گرفتن حکم فروش برای سهم‌های مشاعی

مالکان را نمی‌توان به فروش سهم خود ملزم کرد، اما هر شریک می‌تواند سهم حاضرین به معامله را خریداری و سند رسمی را منتقل کند. پس از آن باید ابتدا درخواست افراز ملک را مطرح نمایید. در صورت عدم امکان افراز، دادخواست دستور فروش مال مشاع داده می‌شود تا ملک به مزایده برود. شما در مرحله مزایده می‌توانید سهم سایر وراث و مالکان را بخرید تا سند کامل شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
سید روح اله معزی
سید روح اله معزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴ · ۲۱ مشاوره موفق

سلام . اگر منظور شما خرید مالکیت است ، هر مالک نسبت به سهم خود حق هرگونه دخالتی دارد و نمی توان ایشان را ملزم به فروش کرد . اما شما می توانید هر کدام که حاضر به فروش هستند ، سهمش را بخرید و بعد از انتقال سند رسمی ، درخواست افراز و در صورت عدم افراز دستور فروش از دادگاه بگیرید و در مزایده سهم بقیه را هم بخرید.

امیر ضیغمی ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۸۹۰ مشاوره موفق

با درود فراوان
درخواست افراز دهید و سپس درخواست فروش مال مشاع را مطرح نمایید . در مرحله مزایده سهم دیگران را بخرید .

موسی اسماعیلی ۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۱۱ مشاوره موفق

با سلام شما می توانید دادخواست تقسیم و فروش مال مشاع را مطرح نمایید

۲۸۰ وکیل متخصص سرقفلی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال