بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

جرم جعل و استفاده از سند مجعول قابل قبول هست و اینکه من میتونم اثبات کنم؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۱ پاسخ ثبت شده

من از شخصی کالا خریداری میکردم و راننده من میرفت امضا میکرد و اجناسو تحویل می گرفت و بعد من طی چک یا نقدی تسویه میکردم. بعد از مدتی بر علیه من شکایت شد و ۴ برابر معادل کل رسیدها مبلغ را زیر امضا راننده من اضافه کرد و در حالی که هیچ بدهی نداشتم از رسیدها راننده که به صورت فاکتور با مبلغ صفر بودن سوء استفاده کرد و در دادگاه ارائه داد البته در یک برگ a۵ رسید با مبلغ صفر و امضا و اثر انگشت راننده بود و در برگ دیگری a۴ مبلغ جدید نوشت و روی هم ضمیمه کرده و مطالعه وجه کرده و به طور کلی هم دوباره درخواست کل مبلغ بارها و کرده و هم مبالغ ۴ برابر کرده در حالی که طبق صورت حساب که خودش داده من بدهی ندارم و الان صورت حساب و که مهر نداشت قبول نداره از طرفی در اداره اگاهی گفتیم اگر قبول نداری صورت حساب خودتو بیار گفت از بین رفتن و حاضر نیست دوباره بیاره در حالی که پرونده حقوقی خودش هنوز بسته نشده میگه سیستم حسابداری جمع کرده و کلی دروغ دیگه ‌.
(تاکید کنم مبالغ جدید زیر امضا راننده من بوده)
میخواستم بدونم جرم جعل و استفاده از سند مجعول قابل قبول هست و اینکه من میتونم اثبات کنم و همچنین مجازات اون شخص چیه

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

جعل یا استفاده از سند مجعول در اسناد غیررسمی جرم است و علاوه بر جبران خسارت، مجازات حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از سه تا دوازده میلیون ریال دارد.

این حکم کلیِ مجازات جعل است، اما اثبات وقوع آن به مدارک و وضعیت دقیق برگه‌های شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مجازات جعل و استفاده از سند غیررسمی مجعول

طبق پاسخ‌های ارائه‌شده، دستکاری و جعل در اسناد و نوشته‌های غیررسمی، و همچنین استفاده از این اسناد با آگاهی از جعلی بودنشان جرم است. فرد مرتکب علاوه بر اینکه باید خسارت‌های واردشده را جبران کند، به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم می‌شود. همچنین ممکن است دادگاه او را به پرداخت سه تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم نماید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
مرتضی ابراهیمی زیولایی

کارشناس حقوقی

۴٫۵ · ۱۵ مشاوره موفق

سلام
هر کس در اسناد یا نوشته‌های غیر رسمی جعل یا تزویر کند یا با علم به جعل و تزویر آنها را مورد استفاده قرار دهد علاوه بر جبران‌ خسارت وارده به حبس از شش ماه تا دو سال یا به سه تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد

۲۸۴ وکیل متخصص جعل آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال