بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

تکلیف نیم‌عشر دولتی چک با پذیرش اعسار محکوم‌علیه

پرسیده شده ۲ سال پیش ۶ پاسخ ثبت شده

با سلام و تبریک عید، بنده برای خرید وسایل یک چک که به مبلغ ۳ میلیارد تومان بود به یک بنده خدایی داده بودم، ایشون اجرائیه دادگاه درخواست کرده بود که بنده محکوم شدم. من اعسار زدم و قبول شد. نصف اول و ماهی ۴۰ میلیون تا استهلاک کامل حکم داده شد، حالا دارم اقساط پرداخت می‌کنم. حالا که من اعسار زده و پرداخت می‌کنم از نیم‌عشر که حدود ۱۷۵ میلیون تومن هست معاف هستم یا باید بدم؟ امکان تقسیط هست؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

پذیرش اعسار باعث معافیت از پرداخت نیم‌عشر دولتی نمی‌شود و پرداخت آن الزامی است. با این حال، نحوه دریافت یا تقسیط آن به تصمیم و رویه شعبه اجرای احکام بستگی دارد.

این یک روال کلی است، اما شیوه دریافت نیم‌عشر در پرونده شما به رویه خاص همان شعبه اجرای احکام بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

لزوم پرداخت نیم‌عشر دولتی با وجود اعسار

پذیرش اعسار شما را از پرداخت نیم‌عشر دولتی معاف نمی‌کند و این هزینه در هر صورت باید پرداخت شود. با توجه به اعسار، امکان تقسیط وجود دارد اما نحوه اخذ آن کاملاً به رویه شعبه اجرای احکام وابسته است. برخی شعب ممکن است نیم‌عشر را همراه با اقساط یا متناسب با هر قسط دریافت کنند و برخی دیگر آن را از همان مبلغ پیش‌پرداخت اولیه کسر نمایند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۲ سال پیش
شاهین فیضی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۳ مشاوره موفق

نیم عشر دولتی هزینه ایست که بابت اجرا باید بپردازید و پس از اجرا از شما گرفته میشود ولیکن اعسارتان را لحاظ و به نحو اقساط دریافت میکنند. دیده شده که برخی از شعبات نیم عشر را از همان بخش اول که شامل نیم محکوم به است کسر میکنند و در واقع ۱۷۵ میلیون تومان را از یک و نیم میلیارد اولیه که شما میدهید کسر و الباقی بدهی را تقسیط میکنند.

زهرا رحیمی لولویی
زهرا رحیمی لولویی تأیید‌شده
۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۴۵ مشاوره موفق

سلام نیم عشر هزینه ی اجرای حکم است و باید پرداخت کنید و چگونگی اخذ بستگی به شعبه ی اجرای احکام دارد.

حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
نیم عشر هزینه اجرای حکم است که بایستی پرداخت نمایید. ولی چگونگی اخذ آن و تقسیط یا عدم تقسیط به شعبه اجرای احکامی که پرونده اجرایی در آن مطرح است بستگی دارد.

سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
پس از پرداخت هر قسط همان موقع باید نیم عشر آن را بپردازید

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
محمدرضا توکلی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۱۱۴ مشاوره موفق

با سلام با توجه به صدور اجراییه نیم عشر باید پرداخت شود

سجاد مسعود ۲ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۰ · ۳ مشاوره موفق

با سلام باید پرداخت گردد و تصمیم تقسیط یا نقدی صرفا با شعبه می باشد

۸۱ وکیل متخصص اجرای احکام آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال