بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

تنظیم سند قطعی خودرو بعد از تعویض پلاک به چه صورت است؟

پرسیده شده ۱۲ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

با سلام
بنده ماشینی را از دو دلال خریداری کردم، در واقع قولنامه بین من و دلال "الف" تدوین شده (حتما دلال "الف" هم با فروشنده اصلی ماشین قولنامه ای داشته که بعد با من قولنامه کرده، و الا مال غیر رو فروخته و کلاه بردارای کرده دیگه). دلال "ب" از فروشنده وکالت امور اداری و تعویض پلاک داشته و با اون وکالت بنده تعویض پلاک انجام دادم و برگ سبز خودرو الان به نام بنده هست. سند سفید کارخانه ماشین هم دست منه، اما به نام فروشنده هست. من اولین خریدار این ماشین هستم در در واقع دست دوم به حساب میام.
الان سوالم اینه که اگر فروشنده برای تنظیم سند قطعی و دفترخانه‌ای مراجعه نکنه (لازم به ذکره که از حداکثر تاریخ تعیین شده در قولنامه برای تنظیم سند گذشته است)، من باید چکار کنم؟ دادخواست الزام برای تنطیم سند رو چطور و با چه مدارکی (مجددا ذکر میکنم که قولنامه بین من و دلال "الف" هست) بنویسم؟ دلالها در این میان برای تنظیم سند رسمی چه کاره هستند؟
با تشکر از پاسخگویی شما

جمع‌بندی پاسخ وکلا در حال آماده‌سازی

پاسخ‌های وکلا در حال جمع‌بندی است؛ چند لحظه دیگر همین‌جا نمایش داده می‌شود.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۱۱ سال پیش
یلدا بزرگمهر
یلدا بزرگمهر تأیید‌شده

همیار وکیل

۴٫۷ · ۲٬۱۳۸ مشاوره موفق

در صورتی که دلال مالک خودرو باشد و یا وکالت در تنظیم سند رسمی داشته باشند میتوانید الزام به تنظیم سند رسمی را از دادگاه درخواست نمایید در غیر اینصورت میتوانید الزام مالک اصلی را به تنظیم سند خواستار شوید.در ثانی اگر دلال بدون داشتن هیچ سمتی اقدام به فروش مال غیر نموده باشد تحت عنوان مجرمانه کلاهبرداری قابل پیگرد خواهد بود.

با احترام

مهدی حمیدی
مهدی حمیدی
۶ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

در این حالت، شما باید دادخواست "الزام به تنظیم سند رسمی خودرو" را علیه فروشنده اصلی خودرو (مالک سند سفید کارخانه) و همچنین دلال "الف" که قولنامه با او را دارید، مطرح کنید. مدارک لازم شامل قولنامه شما با دلال "الف"، برگ سبز خودرو به نام شما و سند سفید کارخانه است. دلال "الف" به دلیل تعهد در قولنامه به شما و فروشنده اصلی به دلیل مالکیت سند، هر دو طرف دعوا خواهند بود.

۱۶ وکیل متخصص قراردادهای خرید و فروش آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید