بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

تصادف با خودروی نامتعارف و تکلیف مازاد خسارت پرداختی بیمه

پرسیده شده ۲ سال پیش ۱۸ پاسخ ثبت شده

با سلام، با یک خودرو نامتعارف تصادف کردم و مقصر بودم. سپر عقب خودرو آسیب دیده و حدود ۱۰ تومان خسارت وارد شده، بیمه ۲ تومان پرداخت می‌کند. آیا باقی خسارت بر عهده من هست یا با صاحب خودروی نامتعارف می‌باشد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

درباره پرداخت مازاد خسارت اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی وکلا معتقدند طبق قانون بیمه مقصر تکلیفی به پرداخت مازاد بر خودروی متعارف ندارد و مابقی از بیمه بدنه زیان‌دیده تامین می‌شود، اما گروهی دیگر تاکید دارند در صورت شکایت، مقصر شخصا مسئول پرداخت باقی خسارت خواهد بود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

تکلیف مازاد خسارت خودروی نامتعارف

طبق قانون بیمه شخص ثالث، خسارت بر اساس قطعه متناظر در گران‌ترین خودروی متعارف محاسبه می‌شود و مقصر نسبت به مازاد آن مسئولیتی ندارد تا مابقی از بیمه بدنه زیان‌دیده جبران شود. با این حال، اگر زیان‌دیده در دادگاه طرح دعوا کند ممکن است قاضی بر اساس قواعد مسئولیت مدنی حکم به پرداخت مابقی توسط راننده مقصر بدهد. علاوه بر این، ممکن است ارزیابی ۲ میلیونی بیمه برای سپر نادرست باشد و خسارت متعارف بیش از این مقدار تعیین گردد.

منابع: تبصره ۳ ماده ۸ قانون بیمه اجباری شخص ثالث

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۲ سال پیش
سکینه چهره خند

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۲ مشاوره موفق

سلام و عرض ادب
وفق تبصره ۳ ماده ۸ قانون بیمه اجباری شخص ثالث؛ خسارات مالی ناشی از حوادث رانندگی صرفا تا میزان خسارت متناظر وارده به گرانترین خودروی متعارف از طریق بیمه نامه شخص ثالث و یا مقصر حادثه قابل جبران خواهد بود لذا با توجه به نص قانون، خسارت مالی ناشی از تصادف رانندگی اگر بیش از خسارت متناظر وارده به گرانترین خودروی متعارف باشد، نه از طریق بیمه شخص ثالث و نه حتی توسط مقصر حادثه، قابل جبران نیست و تنها راه آن، دریافت مازاد خسارت از طریق بیمه بدنه متعلق به خود خودروی نامتعارف است.

لذا راننده مقصر میتواند مستند به تبصره ۳ ماده ۸ قانون مزبور، از پرداخت مازاد خسارت استنکاف کند ولی درصورتیکه راننده زیان دیده از طریق دادگاه اقدام کند، ممکن است دادگاه سرانجام از باب مسئولیت مدنی ناشی از تقصیر و تسبیب، راننده مقصر را مکلف به جبران خسارت مازاد نماید هرچند که راننده مقصر مستند به تبصره ۳ ماده ۸ از خود دفاع نماید.

نکته بعدی اینکه بیمه شخص ثالث موظف است خسارت سپر خودروی آسیب دیده را تا حد خسارت متناظر وارده به سپر گرانترین خودروی متعارف جبران کند لذا مبلغ ۲ میلیون خسارت تعیین شده در فرض سؤال، بنظر درست و دقیق کارشناسی نشده است و میزان خسارت استحقاقی با توجه به نرخ سپر گرانترین خودروی متعارف ۸۰۰ میلیونی سال حاضر، قطعا بیش از این مقدار خواهد بود.

میثم احمدی
میثم احمدی تأیید‌شده
۲ سال پیش

همیار بنیاد

۵٫۰ · ۴٬۹۰۵ مشاوره موفق

درود بر شما، دوست گرامی مستحضر باشید که اولا مبلغ تعیینی به نظر صحیح نیست، ثانیا چنانچه توسط خودروی زیان‌دیده طرح دعوی شود، احتمال محکومیت شما به پرداخت بالاست، هرچند در این خصوص می‌توانید از بیمه بدنه خود نیز برای جبران خسارت استفاده نمایید.

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۳۷۲ مشاوره موفق

سلام

خسارات مازاد متوجه شخص مقصر است و راسا پرداخت میشود و امکان اعلام اعسار و تقاضای تقسیط هم وجود دارد

محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده
۹ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۳۸۶ مشاوره موفق

سلام
مسئولیت پرداخت باقی خسارت با شما خواهد بود.

نمایش ۱۴ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
الهام دامغانی ثانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲٬۸۳۱ مشاوره موفق

با سلام و درود
می بایست باقی خسارات را پرداخت نمایید

محمد محمدی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵۱ مشاوره موفق

با سلام.
به نظر میرسد کارشناسی بیمه دقیق نیست و لازم است از طریق مراجع قضایی بیمه را ملزم به پرداخت خسارت تا میزان متعارف نمایید.

محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۷۸ مشاوره موفق

سلام بعهده شما می باشد و باید شخصا پرداخت نمایبد

کیوان باباجانی ۲ سال پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

با سلام
طبق تبصره ۳ ماده ۸ قانون بیمه اجباری شخص ثالث ملاک محاسبه خسارت پرداختی از سمت بیمه مطابق خودروی متعارف محاسبه می گردد.
بنابراین میزان خسارتی که بیمه نامه شما پرداخت می کند تا حد خودروی متعارف بوده و نسبت به مازاد تعهدی ندارد.

و شخص شما هم مسئولیتی نسبت به پرداخت مبلغ مازاد به فرد مقابل ندارید.
موفق و پیروز باشید

محمد اکبری ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۱۰ مشاوره موفق

عرض سلام و احترام،مسئولیت پرداخت باقی خسارت با شما خواهد بود.

حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
مابقی خسارت را شما می بایست پرداخت نمایید.

محمدرضا توکلی ۷ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۰۰۹ مشاوره موفق

با سلام به نسبت خودروی متعارف می‌بایست پرداخت شد

منصور محمدی ۲ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۵٫۰ · ۱۰ مشاوره موفق

سلام دوست خوبم
به نسبت یک خودروی متعارف برای شما محاسبه میگردد

مینا امیری ثانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۷۶ مشاوره موفق

درود
باقی خسارات را بایستی پزداخت نمایید

سعید قیطانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
پرداخت کل مبلغ خسارت بر عهده شماست

سید محمد جواد نصرتی
سید محمد جواد نصرتی
۲ سال پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵ مشاوره موفق

درود.کل مبلغ خسارت بر عهده ی شماست.موفق باشید.

تهمینه جعفری زرمهری ۲ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۸ مشاوره موفق

سلام بقیه خسارت را باید پرداخت نمایید

سمیرا ارزانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۰ مشاوره موفق

با سلام
باقی خسارت را باید پرداخت کنید

سیده اعظم خلیلی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

سلام وقت بخیر
بایستی خسارت را پرداخت نمایید.

۳۴ وکیل متخصص تصادفات آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید