بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

تخلف ضابط قضایی بابت دوبار مواجهه حضوری و امکان شکایت

پرسیده شده ۲ سال پیش ۱۵ پاسخ ثبت شده

با سلام، در پرونده ای که شاکی هستم ۲ بار تا به حال ۱ بار در مرحله تحقیقات مقدماتی کلانتری دستور قضایی مبنی بر احضار متهم به عنوان مطلع و مواجهه حضوری با شاکی بود بعد از مراجعه متوجه شدم اظهارات خانم متهم بدون مواجهه حضوری گرفته شده(به علت داشتن آشنا در کلانتری) در جواب اینکه مگر مواجته حضوری دستور قضایی نبوده مامور گفتند که خانم مواجهه حضوری رو قبول نکردند. در مرحله دوم قاضی دادگاه کیفری در دستور قرار نقص تحقیقات مواجهه حضوری متهم و شاکی در مورد شناسایی ضارب رو داشتن (ضاربین ناشناس و با ماسک و اجیر شده بودن) در دستور قاضی دوباره احضار به عنوان مطلع قید شده ولی باز هم مامور کلانتری فرمودند وقتی خانم مواجهه حضوری رو قبول نمیکنن من نمیتونم مجبورش کنم، سوال من اینه که اصلا ضابط موظف به این هست که به متهم بگه مواجهه حضوری هست؟ یا باید ایشان رو فقط احضار کنن؟ و اینکه اینکار ضابط تخلف هست یا جزو حقوق متهم؟ من میتونم در یک لایحه ایراد شکلی بگیرم از این موضوع؟ با تشکر.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

ضابط قضایی مکلف به اجرای دقیق دستور مقام قضایی است و نمی‌تواند به تشخیص خود از انجام مواجهه حضوری صرف‌نظر کند. شما می‌توانید عدم اجرای دستور و تخلف ضابط را از طریق لایحه به مرجع قضایی اعلام کنید.

این یک قاعده کلی درباره وظایف ضابط است، اما ثبت یا عدم ثبت امتناع متهم در گزارش کلانتری وضعیت پرونده شما را مشخص‌تر می‌کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

الزام ضابط به اجرای دستور مواجهه حضوری

ضابط قضایی صرفاً وظیفه ابلاغ و اجرای کامل دستور قضایی را بر عهده دارد و حق ندارد به تشخیص خود یا به دلیل عدم رضایت متهم از انجام دستور خودداری کند. در صورتی که متهم از مواجهه حضوری خودداری کند، ضابط باید این امر را در گزارش خود به مرجع قضایی منعکس نماید تا قاضی تصمیم بگیرد. عدم اجرای این دستور تخلف محسوب می‌شود و شما می‌توانید پس از بازگشت پرونده، طی لایحه‌ای موضوع را به شعبه رسیدگی‌کننده اطلاع دهید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۲ سال پیش
امید جلالی چیمه

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۷ مشاوره موفق

با درود
ضابط قضایی پیرو دستور قاضی تحقیق،متهم را احضار می نماید و در صورت عدم انجام دستور مبنی بر مواجهه حضوری توسط متهم،می‌بایست این موضوع را ضمن گزارش خود به مرجع قضایی اعلام نماید تا مرجع قضایی نسبت به موضوع اتخاذ تصمیم نماید ر ضمن شما نیز می‌توانید ضمن ارائه لایحه به شعبه رسیدگی کننده مراتب را اعلام نمایید.

احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده
۲ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۲۳۴ مشاوره موفق

اجرای دستور قضایی از تکالیف ضابط بوده و نمیتواند به تشخیص خود اقدام نماید . موضوع عدم اجرای صحیح دستور قضایی را میتوانید در زمان اعاده پرونده به دادسرا به بازپرس متذکر شوید .

حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
اجرای صحیح و کامل دستور مقام قضایی بر عهده ضابط می باشد. پس از عودت پرونده به دادسرا با ارسال لایحه ای، عدم اجرای صحیح دستور مواجهه حضوری را به مقام قضایی اطلاع دهید.

محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۸۰ مشاوره موفق

سلام ضابط باید دستور قضایی را اجرا نماید و صرفا ابلاغ را جهت حضور انجام دهد

نمایش ۱۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
علی رستمی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵ مشاوره موفق

سلام و احترام
ضابطین دادگستری مکلف به پیروی از دستورات مقام قضایی در امر محوله هستن. این امر تخلف بوده و میتوان ضمن لایحه به مقام محترم قضایی گزارش داد.

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۴۰۲ مشاوره موفق

سلام


دستور مقام قضایی باید اجرا شود

محمدرضا توکلی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۰۶۷ مشاوره موفق

با سلام چنانچه مقام قضایی دستور مواجهه حضوری داده است می‌بایست اجرا شود

سارا علیپور ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۰۸ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
ضمن ارسال لایحه این امر را به مقام قضایی اطلاع دهید

علیرضا جباری
علیرضا جباری
۲ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۸ مشاوره موفق

با سلام
ضابط باید دستور مقام قضایی را اجرا نماید و صرفا وظیفه ابلاغ دارد

سعید قیطانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
موضوع را به مرجع قضایی منعکس کنید

سید محمد جواد نصرتی
سید محمد جواد نصرتی
۲ سال پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵ مشاوره موفق

درود.این موضوع رو به مرجع قضایی اعلام کنید.موفق باشید.

زهرا عقیقی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۱ مشاوره موفق

درود بر شما

ضابط باید دستور مقام قضایی را اجرا نماید.طی لایحه ای مقام قضایی را از این امر مطلع نمایید.

میثم نجفی حقیقی ۲ سال پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

درود طی لایحه ای عدم اجرای صحیح دستور مقام قضایی را به مقام قضایی اعلام بفرمایید.

امید طلیمی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

مراتب را به مرحع قضایی اطلاع دهید

محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده
۹ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۵۶۶ مشاوره موفق

سلام
می‌بایست اجرا شود

۱۸ وکیل متخصص کیفری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید