بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

تأخیر قاضی در صدور رأی پس از اتمام رسیدگی و اقدامات قابل انجام چیست؟

پرسیده شده ۲ ماه پیش ۳۴ پاسخ ثبت شده

در پرونده‌ای خانوادگی مربوط به مهریه، با سند ابراء دفاع کرده‌ام. پرونده تا هیئت پنج‌نفره کارشناسی پیش رفت و همه کارشناسان اصالت سند را تأیید کردند. انکار طرف مقابل رد شد و استماع شهود نیز دو ماه پیش به‌نفع سند به پایان رسید. با گذشت یک سال و نیم از شروع رسیدگی، قاضی هنوز رأی صادر نکرده است. پس از ثبت شکایت در سامانه سامع، قاضی پرونده را متوقف کرده و وقت نظارت را برای چهل روز آینده تعیین کرده است. اکنون چه اقداماتی می‌توانم انجام دهم و آیا احتمال محکومیت وجود دارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

تأخیر در صدور رأی و تجدید وقت نظارت لزوماً نشانه محکومیت شما نیست و با توجه به تأیید اصالت سند ابراء و شهادت شهود، موضع دفاعی مناسبی دارید. شما می‌توانید ضمن ارسال لایحه تقاضای تسریع و پیگیری حضوری، در صورت لزوم اطاله دادرسی را از مراجع نظارتی یا دادگاه انتظامی پیگیری کنید.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

تأخیر در رأی لزوماً نشانه محکومیت نیست

تأیید اصالت سند ابراء توسط هیئت پنج‌نفره کارشناسی، رد انکار طرف مقابل و اظهارات شهود، موقعیت دفاعی شما را در پرونده تقویت کرده است. تجدید وقت نظارت برای چهل روز آینده یا شکایت در سامانه سامع به‌خودی‌خود به معنای قصد قاضی برای صدور حکم علیه شما نیست و ممکن است برای امور اداری یا بررسی نهایی باشد. شما می‌توانید با ارسال لایحه‌ای مستدل ضمن یادآوری ادله و تکمیل تحقیقات، تقاضای تسریع در رسیدگی و صدور رأی کنید. همچنین در صورت عدم اقدام، امکان پیگیری حضوری از شعبه، مراجعه به رئیس مجتمع قضایی یا گزارش اطاله دادرسی و تخلف انتظامی نیز وجود دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۲ ماه پیش
زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۹۷ مشاوره موفق

سلام و احترام
تعیین وقت نظارت برای ۴۰ روز آینده، به‌تنهایی به معنای آن نیست که قاضی قصد صدور رای محکومیت دارد و از این موضوع نمی‌توان نتیجه قطعی گرفت.

با این حال، توصیه می گردد یک لایحه مستدل در پرونده ثبت و ضمن اشاره به تکمیل تحقیقات، نظریه هیئت پنج‌نفره کارشناسی، رد انکار، نتیجه شهادت شهود و گذشت زمان طولانی، تقاضای اتخاذ تصمیم و صدور رای و تسریع در روند رسیدگی به پرونده مطرح و هم‌زمان نتیجه درخواست سامع را نیز پیگیری نمایید.

درصورت عدم حصول نتیجه موضوع را از رئیس مجتمع پیگیری نمائید.

محمدمهدی معصومی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۴ مشاوره موفق

سلام
اگر واقعا ختم دادرسی اعلام شده باشد، این میزان تاخیر طبیعی نیست. طبق ماده ۲۹۵ قانون آیین دادرسی مدنی، دادگاه باید رای را در همان جلسه یا حداکثر ظرف یک هفته انشاء کند.

اما از این تاخیر به‌تنهایی نمی‌توان نتیجه گرفت که حتما محکوم می‌شوید. با توضیح شما، اصالت سند ابراء در هیئت پنج‌نفره تایید شده، انکار طرف مقابل رد شده و شهود نیز به نفع سند شهادت داده‌اند؛ بنابراین از نظر ادله، وضعیت دفاعی شما قابل توجه است. البته نتیجه نهایی به مفاد سند ابراء و سایر ادله بستگی دارد.

اقدام پیشنهادی:

۱. یک لایحه کوتاه و محترمانه ثبت کنید و با اشاره به پایان تحقیقات، تقاضای صدور رای کنید.
۲. شکایت سامع را پیگیری کنید؛ شکایت انتظامی را صرفا برای فشار آوردن مطرح نکنید مگر اینکه تاخیر واقعا غیرموجه و قابل اثبات باشد.
۳. اگر رای برخلاف سند ابراء صادر شد، مهلت اعتراض را از دست ندهید و در تجدیدنظر روی نظریه پنج‌نفره، رد انکار و شهادت شهود تمرکز کنید.

تعیین وقت نظارت ۴۰ روزه هم لزوما به معنای رسیدگی مجدد یا وجود ایراد در دفاع شما نیست؛ بیشتر نشان‌دهنده این است که پرونده هنوز از نظر شعبه در جریان قرار دارد.

اسناد و مدارک باید توسط وکیل بررسی شود.

مریم حاج منوچهری ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۳۳ مشاوره موفق

باسلام
صرف تاخیر قاضی را نشانه قصد محکوم کردن شما نمی‌دانم. تعیین وقت نظارت ۴۰ روزه نیز به تنهایی چنین معنایی ندارد.
از طرف دیگر، اگر واقعا اصالت سند ابراء توسط هیئت پنج‌نفره تایید شده، شهود نیز مؤید آن بوده‌اند و متن سند صریحا ابراء مهریه را نشان می‌دهد، دفاع ماهوی شما قابل توجه است و صرف ادعای مجدد خواهان برای بی‌اثر کردن سند کافی نیست. مواد ۲۸۹ و ۱۲۹۱ قانون مدنی در این وضعیت اهمیت ویژه‌ای دارند.
در خصوص تاخیر نیز، اگر ختم رسیدگی واقعا اعلام شده باشد، فاصله طولانی با مهلت قانونی صدور رای سازگار نیست و تاخیر غیرموجه بیش از یک ماه نیز در قانون نظارت بر رفتار قضات تخلف انتظامی شناخته شده است.

زهرا رفیعی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۹ مشاوره موفق

با توجه به اینکه اصالت سند ابراء در کارشناسی پنج‌نفره تایید شده، انکار طرف مقابل رد شده و شهود نیز به نفع شما اظهاراتشان را ارائه کرده‌اند، از نظر ادله وضعیت شما نسبتا قوی است؛ با این حال تا صدور رای نمی‌توان محکومیت را منتفی دانست.ثبت شکایت در سامع به‌خودی‌خود باعث محکومیت یا برائت نمی‌شود و توقف پرونده نیز لزوما به معنای تصمیم منفی قاضی نیست؛ وقت نظارت می‌تواند صرفا برای پیگیری اقدام اداری یا بررسی نهایی پرونده تعیین شده باشد.

نمایش ۳۰ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
حدیث محمودی ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۹ مشاوره موفق

تعیین وقت نظارت برای ۴۰ روز آینده بهتنهایی نشون‌دهنده قصد قاضی برای صدور رای محکومیت نیست و نمیشه ازش نتیجه قطعی گرفت.

یه لایحه مستدل ثبت کن و توش به این موارد اشاره کن:

-تکمیل تحقیقات
نظریه هیئت پنج‌نفره کارشناسی
رد انکار
نتیجه شهادت شهود
گذشت زمان طولانی

و تقاضای اتخاذ تصمیم، صدور رای و تسریع در رسیدگی رو مطرح کن. هم‌زمان نتیجه درخواست سامع رو هم پیگیری کن. اگه نتیجه نگرفتی، موضوع رو از رئیس مجتمع پیگیری کن.

مصطفی فودازی ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۰ مشاوره موفق

با سلام
اگر منظور این است که بعد از شکایت شما از قاضی در سامع، قاضی وقت نظارت ۴۰ روزه تعیین کرده و هنوز رای نداده، صرف این موضوع به معنی تصمیم قاضی به صدور رای علیه شما نیست.
تعیین وقت نظارت می‌تواند صرفا برای بررسی نهایی پرونده یا انجام اقدام اداری/قضایی باشد. از طرفی، قاضی موظف است مستقل از شکایت انتظامی و صرفا بر اساس محتویات پرونده رای بدهد.
با توجه به تایید اصالت سند ابراء و شهادت شهود، فعلا دلیل مشخصی برای نگرانی از محکومیت صرفا به خاطر شکایت از قاضی وجود ندارد.

اکبر کولیوند ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۲ مشاوره موفق

باسلام تعیین وقت نظارت برای ۴۰ روز آینده به‌تنهایی به معنای تصمیم قاضی برای محکومیت نیست و از آن نمی‌توان نتیجه قطعی گرفت. بهتر است یک لایحه مستدل ثبت کنید و با اشاره به تکمیل تحقیقات، نظریه هیئت پنج‌نفره کارشناسی، رد انکار، شهادت شهود و طولانی شدن رسیدگی، درخواست اتخاذ تصمیم، صدور رای و تسریع در رسیدگی نمایید. همچنین نتیجه درخواست سامع را پیگیری و در صورت عدم حصول نتیجه، موضوع را از رئیس مجتمع دنبال کنید.

محمد اکبری ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۱۰ مشاوره موفق

عرض سلام و احترام ,
وقتی رسیدگی تکمیل شده و قاضی بعد از آن رای نمی دهد، بهترین کار شما تمرکز روی وقت نظارت و ارسال لایحه با تاکید بر اینکه کارشناسی اصالت را تایید کرده و استماع شهود انجام شده است می باشد و احتمال محکومیت در پرونده ای که مبنای آن تایید اصالت سند رسمی و رد انکار است معمولا کمتر است ولی تا صدور رای هیچ قطعیتی وجود ندارد.

علی فتحی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۰ · ۷ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی

با توجه به تایید اصالت سند ابراء توسط هیئت کارشناسی و شهادت شهود، دفاع شما قوی است و احتمال محکومیت، در صورت معتبر و کامل بودن ابراء، کاهش می‌یابد؛ هرچند قطعی نیست.
یک لایحه کوتاه ثبت و درخواست صدور رای بر اساس سند ابراء کنید.
مدارک کارشناسی و شهادت شهود را در لایحه مورد تاکید قرار دهید.
تعیین وقت نظارت ۴۰روزه به‌خودی‌خود به معنای محکومیت نیست.
اگر ختم دادرسی اعلام شده و مدت قابل‌توجهی گذشته، می‌توانید از طریق سامع و ریاست حوزه قضایی پیگیری اداری کنید.

اگر سند ابراء صراحتا تمام مهریه را ساقط کرده باشد، دفاع شما از نظر ماهوی بسیار قوی‌تر است.

نفیسه اصولی صفار ۲ هفته پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۷۶ مشاوره موفق

با توجه به تایید اصالت سند توسط هیئت پنج نفره و شهادت شهود به نفع شما وضعیت دفاعی شما قوی است ولی تا صدور رای قطعی احتمال محکومیت را نمی‌توان منتفی دانست فعلا یک لایحه کوتاه بدهید و درخواست صدور رای بر اساس مجموعه دلایل و تعیین تکلیف نهایی پرونده را بخواهید و وقت نظارت را هم پیگیری کنید

حمیدرضا قاسمی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۱۲ مشاوره موفق

درود
با توجه به ادله قوی به نفع شما، جای نگرانی جدی وجود ندارد. اقدام قاضی در تعیین وقت نظارت، پاسخی به گزارش شما در سامانه «سامع» است و به معنای تغییر مسیر پرونده نیست. با پیگیری فعالانه و ارائه لایحه، می‌توانید روند صدور رای را تسریع کنید.

علی قاسمی ۳ هفته پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰

بااینکه اصالت سند ابراء در کارشناسی پنج‌نفره تایید شده، انکار طرف مقابل رد شده و شهود نیز به نفع شما اظهاراتشان را ارائه کرده‌اند اما با این حال تا صدور رای نمی‌توان محکومیت را منتفی دانست.ثبت شکایت در سامع به‌خودی‌خود باعث محکومیت یا برائت نمی‌شود و توقف پرونده نیز لزوما به معنای تصمیم منفی قاضی نیست؛ وقت نظارت می‌تواند صرفا برای پیگیری اقدام اداری یا بررسی نهایی پرونده تعیین شده باشد

محمد رفیعی راد ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۳ مشاوره موفق

درود؛ با توجه به تایید اصالت سند توسط هیئت پنج‌نفره، رد انکار و تایید شهود، ادله دفاعی شما قوی است؛ اما نتیجه قطعی نیست. می‌توانید از طریق سامانه سامع، درخواست تسریع و تعیین تکلیف پرونده و در صورت استمرار تاخیر، پیگیری انتظامی را ادامه دهید. صرف تعیین وقت نظارت، به‌معنای احتمال محکومیت نیست. مستند به قانون آیین دادرسی مدنی.

با احترام

تهمینه جعفری زرمهری ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۸ مشاوره موفق

اقدام مؤثر شما صبر تا وقت نظارت و سپس درخواست فوری صدور رای در همان جلسه است.
با تایید کارشناسی و شهود، احتمال محکومیت شما بسیار کم است؛ مگر آنکه قاضی ایراد ماهوی جدیدی (مثلا جعلیت سند) پیدا کند. در غیر این صورت، رای به نفع شما صادر میشود.

محمدباقر سلیمانگلی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۸۵ مشاوره موفق

با سلامبا توجه به تایید اصالت سند ابرا توسط کارشناس و شهادت شهود نیز به نفع شماست احتمال محکومیت در این پرونده پایین است ولی نظر قاصی با توجه به مستندات پرونده قابل پیش بینی نیست.

زهرا بانی رشید ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳ مشاوره موفق

با احترام با توجه به تایید اصالت سند ابراء و شهادت شهود به نفع شما دلایل دفاعی خوبی دارید اما نتیجه قطعی نیست برای تاخیر هم میتوانید درخواست تعیین تکلیف و صدور رای بدهید و در صورت ادامه تاخیر موضوع را از دادسرای انتظامی قضات پیگیری کنید

امیر فراستی ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۵ مشاوره موفق

با توضیحاتی که دادید، وضعیت دفاعی شما نسبتا قوی است. تایید اصالت ابراء توسط هیئت پنج‌نفره، رد انکار و شهادت شهود به نفع شما، قرائن مهمی هستند و صرف طولانی‌شدن رسیدگی به معنی احتمال محکومیت نیست

الیکا فخرایی لطف آبادی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۵ مشاوره موفق

سلام؛ تا پایان مهلت ۴۰ روزه صبر کنید و اگر رای صادر نشد، حضوری از دفتر دادگاه پیگیری کنید. تایید اصالت سند توسط کارشناس پنج‌نفره موضع شما را قوی کرده ولی نتیجه نهایی به ارزیابی قاضی بستگی دارد.

ندا السادات روناسی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷۱ مشاوره موفق

با سلام
تاخیر قاضی به‌خودی‌خود موجب محکومیت نیست؛ پیگیری از سامانه سامع و مراجع نظارتی ممکن است و با تایید اصالت سند ابراء، دفاع شما از پشتوانه مناسبی برخوردار است.

زهرا محمد دوست ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

با توجه به اینکه سند ابراء در هیئت پنج‌نفره کارشناسی تایید شده، انکار طرف مقابل نیز رد شده و شهادت شهود هم به نفع اعتبار سند انجام شده، این موارد می‌تواند ادله مؤثری در دفاع شما باشد؛ اما صرف این امور، صدور رای قطعی به نفع شما را تضمین نمی‌کند و دادگاه باید مجموع ادله و دفاعیات را بررسی کند.
تعیین وقت نظارت ۴۰ روزه نیز به‌خودی‌خود به معنای محکومیت شما نیست. با توجه به طولانی شدن رسیدگی، بهتر است آخرین لایحه دفاعی و مستندات مؤثر درباره ابراء و نظریات کارشناسی به‌صورت منظم در پرونده ثبت شود و در صورت استمرار تاخیر، اقدامات قانونی مربوط به پیگیری روند رسیدگی نیز بررسی شود.

حانیه محمدیان ۱ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰

درود
رویه دادگاه‌ها در این خصوص متفاوت است و باید صبور باشید تا دادنامه صادر شود که به احتمال قوی به نفع شما خواهد بود. ضمنا می‌توانید ضمن ارسال یک لایحه، تسریع در روند رسیدگی را تقاضا کنید. موفق باشید

علیرضا باقری ۴ هفته پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۳۱ مشاوره موفق

در این فرض، صرف طولانی شدن رسیدگی به این معنا نیست که حتما رای به نفع یا ضرر شما صادر خواهد شد و از مدت رسیدگی نمی‌توان نتیجه ماهوی گرفت.

سارا زینل زاده ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۱۱ مشاوره موفق

سلام و احترام
منتظر صدور رای دادگاه باشید با توجه به اظهارات شما مبنی بر تایید اصالت سند ، به نظر می‌رسد حکم بر برائت شما نسبت به پرداخت مهریه صادر شود

فاطمه شهباز ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام
از آنجا که اصالت سند ابراء توسط کارشناسان تایید شده و شهادت شهود نیز به‌نفع شما تمام شده است احتمال محکومیت شما بسیار پایین است. تعیین وقت نظارت احتمالا به دلیل پیگیری قضایی شما از طریق سامانه سامع و بررسی پرونده توسط قاضی برای صدور رای است. تنها اقدام لازم صبر تا پایان مهلت نظارت و عدم نیاز به اقدام جدید است مگر آنکه قاضی دستور خاصی صادر کند.

نسیم روشنفکر ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۶ مشاوره موفق

قاضی مرتکب تخلف انتظامی شده ومیتونید دادگاه انتظامی براشون ثبت شکایت کنید علاوه بر سامانه سامع

شادی علی پور ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۷۰ مشاوره موفق

سلام، قابل پیش بینی نیست. بنظر تمامی اقدامات را انجام دادید منتظر ابلاغ دادنامه باشید.

ابراهیم باقریان ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

شما میتوانید درخواست تسریع در فرایند رسیدگی را ضمن ارسال لایحه از قاضی بخواهید

جاوید محمدی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۷ مشاوره موفق

با سلام کاربر گرامی
با توجه به تفاسیر عنوان شده حکم صادر خواهد شد صبر نمایید

مهرداد تقی پور ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

سلام/ وقت نظارت سیستم آلارم و سیستم داخل شعبه است و ربطی به زمان رسیدگی یا صدور رای ندارد/ تنها کاری که می توانید بکنید این است که لایحه تسریع در رسیدگی ارسال کنید/ با توجه به تراکم پرونده ها پیشنهاد می کنم صبور باشید

منا خسروی ۱ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

تعیین وقت نظارت تضمین‌کننده رای محکومیت نیست؛ لذا باید با ثبت لایحه استدلالی و درخواست تسریع در صدور رای، روند رسیدگی و نتیجه درخواست سامع را پیگیری نمود و در صورت عدم حصول نتیجه، از طریق رئیس مجتمع اقدام کرد.

اکبر صادقی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۷ مشاوره موفق

با سلام
قاضی در نهایت بایستی بعد از وقت نظارت رای صادر کند.

وکیل سیدامیر حسینی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

شما میتوانید از طریق خدمات قضایی یا وکیل دادگستری اگر دارین بحث اطاله دادرسی را پیش بکشید وگزارش دهید که قاضی باعث اطاله دادرسی شده است .

کاربر بنیاد وکلا
۲ ماه پیش

سلام لایحه تسریع در رسیدگی ارسال نمائید.

علیرضا زرینه پور ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۸ مشاوره موفق

بادرود
این سوال تکراری است رویه دادگاههها در مورد ابرا مهریه متفاوت است

۹۹ وکیل متخصص مهریه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال